10 års jubilæum!
Halkær Ådal Økologisk blev stiftet i juni 2012 af Kate Bryrup og mig, Edith Agerbo. I februar fejrer vi at det nu er 10 år siden de første færdigtilberedte økologiske måltider blev leveret til Irma.
Det var vores første store ordre, på 9 hele paller, som for alvor satte gang i virksomheden. Dengang havde Irma 80 butikker rundt omkring i landet. Så det er den dato, vi ser som vores fødselsdag.
Det fejrer vi bl.a. med nogle rigtig gode tilbud på vores webshop fra mandag d. 6.februar i uge 6, til og med d. 15. februar (10 dage). Her vil du kunne købe nogle af de måltider og deller som har været en del af vores produktsortiment helt fra starten, samt nogle af de produkter som er nyudviklet og lige landet i webshoppen.
Se alle vores tilbud HER.
Historien bag
Halkær Ådal Økologisk
Det hele startede for ca. 30 år siden
I virkeligheden blev de første kim til virksomheden lagt for 30 år siden da jeg, sammen med 7 andre familier var med til at købe en gammel lokal kro – Halkær Kro – med ønske om at skabe et kulturhus med folkemusik og økologisk køkken i landsbyen Halkær. Stik imod alle ods, og med en stor arbejdsvilje og økonomiske ofre fra alle 8 familier, så lykkedes det at etablere Halkær Kro som efterhånden blev et landskendt folkemusiksted og et økologisk fyrtårn.
Da Kate flyttede til egnen, blev hun hurtigt aktiv på kroen bl.a. i den allerede etablerede økologiske indkøbsforening.
Økologisk fra Halkær Ådal
I 2008 blev jeg forpagter af køkkenet på Halkær Kro, bl.a. med levering af økologisk skolemad til den nærliggende friskole, og hvor Kate var en timelønnet medarbejder. Her opnåede jeg at få Halkær Kro til at blive det første spisested som fik det økologiske spisemærke i guld. Økologi har været mig en hjertesag hele mit voksenliv. Jeg fik også etableret et samarbejde med en kreds af økologiske landmænd i området som var leverandører af kød til køkkenet, og sammen dannede vi foreningen Økologisk fra Halkær Ådal.
Halkær Ådal Økologisk & Irma
Som leverandør af økologiske ænder og kyllinger var Kate naturligvis også en aktiv del af denne forening, og vi var sammen om bl.a. at arrangere et forløb med Økologisk landsforening der fokuserede på produkt- og profiludvikling. Dette var reelt startskuddet til det tætte samarbejde mellem Kate og mig, frem mod at få udvalgt 3 måltider som blev præsenteret for Irma, og som de ønskede at få i deres frysedisk.
I 2012 etablerede vi så Halkær Ådal Økologisk ApS, med Kate og mig som hoved anpartshavere, og medlemmer af foreningen Økologisk fra Halkær Ådal som små anpartshavere.
Milepæle de sidste
10 år
2013
De første paller frosne færdigretter leveres til Irma. Det var måltiderne Braiseret gris, Limousinegryde og Kylling med rødder (nu Karrykylling) der blev leveret i første omgang. Salling i Aalborg, Jordens frugter i Århus og Købmanden i Barmer fik også måltiderne tilføjet deres sortiment.
2014
– Samarbejde med Slagteren på Kultorvet om levering af økologiske frikadeller til flycatering.
– I slutningen af året åbner vi vores webshop med økologiske måltidskasser med færdigretter til 1 person. Det var igennem et annoncesamarbejde med ældresagen.
– Et samarbejde med Solhjulet (landets ældste 100% økologiske cateringvirksomhed) starter med salg af bl.a. glutenfri og veganske rødbedebøffer og kikærtebøffer.
– Det er desuden et pris-vinder-år for os:
- Testvinder i GASTRO
- Organic Innovation Award i London
- Børsens Smagspris for vores Braiseret gris.
2015
Starter vi et samarbejde med nemlig.com hvorigennem vi sælger 11 forskellige varer. Især vores økologiske rødbedebøffer, gulerodsdeller og frikadeller bliver her en stor succes.
2016
– Vi deltager i Løvens Hule på DR1, med fokus på vores måltidskasse koncept. Dette bliver en stor succes hvor Ilse Jakobsen træder ind som investor og partner i Halkær Ådal Økologisk.
– Kort før udsendelsen blev sendt lancerede vi vores nye webshop, og samme aften var der flere tusind besøgende, og med ét ryk skete der en voldsom stigning af salget, som hurtigt stabiliserede sig på lidt over en fordobling – siden er omsætningen på webshoppen vokset i et roligere tempo.
– Vi indgår en samarbejdsaftale med Skagen Food om levering af færdigtilberedte måltider til deres kvikkasser.
– Et samarbejde med Soup-lab om produktion af kursupper for dem, til salg gennem COOP.
– Herefter fulgte nogle travle år med voksende salg på webshop, i nemlig.com og til Skagen food, stabilt salg til COOP, samt faldende salg til Irma og flycatering indtil disse stoppede.
2019
– Efter mange års godt samarbejde, stopper Kate hos virksomheden.
2020
– Covid19 ramte Danmark. Salget på vores webshop eksploderede, samtidig med at salget i Nemlig og til Skagen Food også gjorde.
– Skagen Food tog en principbeslutning om at de kun ville købe måltider på køl. Da vi fokuserede meget på at vedligeholde vores måltiders kvalitet med den voldsomme stigning på egen webshop, havde vi ikke ressourcerne til at omlægge vores produktion til køl, så derfor stoppede det samarbejde.
– Senere på året var vi også nødt til at sætte samarbejdet med nemlig.com på pause. Vi kunne ganske enkelt ikke følge med til den vækst, uden at det gik ud over kvaliteten. Vi stod dermed foran en beslutning om hvad var vigtigst: nemlig.com eller vores måltidskasse kunder, hvor af mange stolede på vores mad til dagligt. Vi var faktisk slet ikke i tvivl om at det var vores økologiske måltidskasser vi skulle fokusere på, og sørge for at de fortsat havde en høj kvalitet.
2022
– Kristín Anný Walsh bliver anpartshaver i virksomheden i februar. Hun blev ansat som teamleader i vores pakkeri lige efter Kate stoppede i 2019, med en uddannelsesbaggrund i ernæring og sundhed. Hun begyndte hurtigt at vise interesse for andre opgaver indenfor bl.a. markedsføring og salg. Som hun i dag er ansvarlig for, samtidig med at hun også har ansvaret for drift at vores webshop.
– Vi blev godkendte som leverandør hos AB-catering.
– Et samarbejde med Salling, både i Aarhus og Aalborg, bliver genfødt. Salling Super ønskede vores veganske og glutenfri kikærte- og rødbedebøffer, samt vegetariske gulerodsdeller til deres faste sortiment.
– Havens Køkken og Madhus, som sørger for mad til patienter og besøgende hos Regionshospitalet i Gødstrup, serverer vores økologiske frikadeller, kyllingedeller og gulerodsdeller, samt nogle af vores veganske måltider.
2023
– Vi har nogle spændende udviklingsprojekter på tegnebrættet, som vi selvfølgelig håber bliver aktuelle lidt senere hen på året. Men for nu, så fejrer vi vores 10 års jubilæum med små gaver i alle vores måltidskasser i uge 6 og gode tilbud.
Hvor kan man købe Halkær Ådals økologiske produkter i dag?
Økologiske måltidskasser
Til 1 eller flere personer
Vores økologiske måltidskasser kan du købe her på vores hjemmeside.
Se vores udvalg økologiske måltidskasser HER.
Saml din egen økologiske måltidskasse med måltider fra vores “vælg selv” sortiment HER.
Detail / Supermarkeder
Salling Super i Aalborg og Aarhus
- Veganske og glutenfri kikærtebøffer
- Veganske og glutenfri rødbedebøffer
- Vegetariske gulerodsdeller
Min Købmand Vegger
- Veganske og glutenfri kikærtebøffer
- Veganske og glutenfri rødbedebøffer
- Vegetariske gulerodsdeller
- Almindelige frikadeller
- Supper
Min Købmand Vester Hornum
- Veganske og glutenfri kikærtebøffer
- Veganske og glutenfri rødbedebøffer
- Vegetariske gulerodsdeller
- Almindelige frikadeller
Foodservice / catering
Solhjulet
- Veganske og glutenfri kikærtebøffer
- Veganske og glutenfri rødbedebøffer
- Vegetariske gulerodsdeller
- m.m.
AB-catering
- Veganske og glutenfri kikærtebøffer
- Veganske og glutenfri rødbedebøffer
- Vegetariske gulerodsdeller
- m.m.
Vil du gerne handle direkte med os, så kontakt gerne vores kundeservice.
Restuaranter / Cafeér
Havens Køkken og Madhus, Regionshospitalet i Gødstrup
Serverer vores økologiske frikadeller, kyllingedeller og gulerodsdeller, samt nogle af vores veganske måltider.