VEGETAR KASSEN
- består af op til 7 forskellige velsmagende vegetariske måltider
Vegetar Kassen indeholder et bredt udvalg af meget forskelligartede vegetarretter – fra traditionelle måltider til mere moderne. Vi lægger vægt på størst mulig variation af både smage og konsistenser når menuen sættes sammen. Kassen indeholder måltider som:
- Chili sin carne med fuldkornsris
- Paella med cashewnødder
- Karrygryde med quinoa og mandeldrys
- Gulerodsdeller med kartofler og løgsovs
- Rødbedebøf med grov bulgur og jordskokkecreme
- Spinatlasagne med meget mere,
Mange af måltiderne er krydrede, men kun få nærmer sig stærkt krydret.
Levering:
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag, onsdag eller torsdag mellem 7-17 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
Der kan også ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
OBS! For at få leveret på en tirsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på en onsdag eller torsdag skal din ordre være lagt inden kl 21.00 mandag eller tirsdag.
Vegetarisk måltidskasse
En vegetarisk måltidskasse særligt sammensat til dig, der gerne vil have et dagligt vegetarisk aftenmåltid der både smager godt, og samtidig indeholder de nødvendige næringsstoffer.
Vi har især fokus på protein indholdet når vi sammensætter opskrifterne til vores vegetarisk måltidskasse, og på at krydre og fremhæve råvarernes gode smage, når vi tilbereder din mad. Vores rødbedebøffer er et godt eksempel på dette. Rødbede er en råvare med et lavt syre indhold, og derfor bruger vi balsamicoeddike i opskriften, for at balancere og fremhæve rødbedens smag. Rødbeder har også brug for et modspil fra stærkt smagende krydderier. Her har vi valgt klassisk dansk peberrod kombineret med ingefær. For at hæve proteinindholdet i rødbedebøfferne er brugt hvide bønner, som er meget neutrale i deres smag, og derfor ikke overdøver rødbedesmagen. Når rødbedebøfferne tilberedes er det vigtigt at de bliver stegt på panden for at få den gode stegeskorpe.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Råvarer skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
Nyskrællede grønsager køber vi af Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd. Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
Sådan er den vegetariske måltidskasse sammensat
I vores vegetarmåltider er der naturligvis stort fokus på grønsagerne, og på at sikre et tilstrækkeligt indhold af værdifulde proteiner. Herudover arbejder vi naturligvis på at skabe velsmagende måltider og holde stor variation i smag, konsistens og sammensætning af måltiderne. Vi laver mad af rene råvarer. Det sikrer at vores retter har højt indhold af vitaminer og sekundære næringsstoffer
I forhold til Halkær kassen er der færre måltider med kartofler, hvid pasta og hvide ris og flere måltider med fuldkornspasta, fuldkornsris, perlebyg, quinoa o.l. for ikke af få for meget ren stivelse, og for at få flere vitaminer og mineraler ind i måltiderne. Det er dog altid også en afvejning i forhold til smagen.
Når vi sammensætter de konkrete kasser, har vi følgende retningslinjer:
- Der skal være både gryderetter og måltider med postej, bøf eller deller. (Max 3 af hver)
- Der skal være mindst ét måltid der afviger fra ovenstående – feks. Grønsagstærte, risotto, lasagne o.l.
- Der skal være mindst ét måltid der er noget særligt (en søndagsret) – nøddepostej, farseret courgette, fyldt aubergine, persillerod au vin, vegansk panang o.s.v.
- Der skal være mindst ét måltid hvor der er anvendt kål eller bladgrønsager, som har et højt indhold af vitaminer og er kræftforebyggende.
- Max én suppe
- Generelt god variation – ikke for mange kartofler, måltiderne må ikke ligne hinanden, varierende tilbehør (kartofler, ris, perlebyg, risnudler, quinoa, bulgur, fuldkornspasta …)
- Bestiller du måltider til 7 dage får du ekstra sødt/surt tilbehør (f.eks. et glas hjemmelavet ribsgele, hjemmesyltet græskar relish eller karrypickles)
Der er ny menu hver uge, og efter 3 uger er en del af måltiderne på menuen igen.
Portionsstørrelser
Alle retter er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen person kan spise. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Fleksibilitet
Du har mulighed for at vælge måltider til 3 – 7 dage:
- Til dig der har brug for et dagligt måltid varm vegetarmad hver eneste dag.
- til dig der har brug for at supplere familiens madplan med 3 færdiglavede vegetarmåltider til en travl uge eller som supplement til jeres måltider med kød
- til dig der er småtspisende eller ikke har en fryser er 3-4 ugentlige måltider en god løsning
- til dig der ønsker selv at stå for maden et par dage om ugen er det perfekt med 5 ugentlige måltider
- Til dig der gerne vil have et lager i fryseren, som kan bruges når der er travle dage, er det dejligt med et abonnement på 7 måltider hver 4. uge.
Når der vælges færre end 7 dage så pakker vi altid fra toppen af menuen.
Du kan afprøve en enkelt vegetarkasse under vælg selv eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Uge 27 2022
UGEMENU – Uge 27 2022

VEGETAR KASSEN
Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter – tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
Brændende kærlighed – vegetar
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske brændende kærlighed, hvor der er brugt røget tofu sammen med masser af stegte løg. Selvfølgelig med rødbeder til.
Varedeklaration
Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
Spinat lasagne
Sødkartoffelbøf med pasta og tomatsauce
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med fuldkornspasta, tomatsauce og grønsager – f.eks. en sauté af sommergrønsager, men det kan også være et andet godt grønsagstilbehør
Varedeklaration
Moussakka vegetar
Denne vegetariske udgave af græsk mousakka er med lag af aubergine og courgette som vi har skåret i skiver og forbagt i ovnen, samt hjemmelavet tomatsauce og bechamelsauce.
Varedeklaration
Broccolisuppe med grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og proteinberiget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Løgpostej med bulgur i tomat-chili sauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de grov bulgur der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil grønsager med bid i.
Varedeklaration
Gulerodsdeller med persillesovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os – med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Tomat-chili sauce – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Vi har gemt sommerens solmodne tomater i denne søde og stærke chilisauce. Den er især rigtig god sammen med pastaretter, men også f.eks. millionbøf med og uden kød
Varedeklaration
Ugens Desserter
Jordbærkage med flødeskum
Den klassiske æblekage er videreudviklet til forskellige gode varianter – jordbærkage med flødeskum er en af sommerens gode bud
Varedeklaration
Mango flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 28 2022
UGEMENU – Uge 28 2022

VEGETAR KASSEN
Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. serveret med ris
Varedeklaration
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Kikærtebøf med spinatsauce
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med kogte kartofler og spinat-flødesauce og grønsager.
Varedeklaration
Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
Grønne boller i indisk karrysauce
Vores grønne boller er baseret på ærtefars og kogt quinoa. De serveres med en velkrydret indisk karry sauce baseret på kokosmælk, ris og grønsager.
Varedeklaration
Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, friske champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
Spinat lasagne
Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter – tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
Løgmarmelade – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Løgmarmelade er en af bonderøvens favoritter – Kan spises til stort set alle måltider, på en frikadellemad med mere.
Varedeklaration
Ugens Desserter
Æblekage med flødeskum
Mocca flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 29 2022
UGEMENU – Uge 29 2022

VEGETAR KASSEN
Asiatisk grønsagssuppe med grovbolle
Vegansk blendet suppe med masser af grønsager, kokosmælk og krydret med bl.a. citrongræs og ingefær. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Kikærtegryde med grønsager
En god og fyldig gryderet med kikærter og bulgur. Serveres med grønsager til
Varedeklaration
Nøddepostej med flødekartofler og grønsager
Nøddepostej er en rigtig søndagsret – her er den serveret med flødekartofler, og blandede grove grønsager.
Varedeklaration
Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne – kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra friske champignon, gulerødder og selleri, fyldighed fra tomatpuré og fløde og smag fra laurbærblade, ribssaft og soja. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
Grønne boller i indisk karrysauce
Vores grønne boller er baseret på ærtefars og kogt quinoa. De serveres med en velkrydret indisk karry sauce baseret på kokosmælk, ris og grønsager.
Varedeklaration
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. serveret med ris
Varedeklaration
Agurkesalat – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Sommerens friske agurker i en nylavet agurkesalat – helt klassisk tilbehør til især kylling. Bemærk: agurkesalaten er ikke varmebehandlet, så holdbarhedstiden er kort
Varedeklaration
Ugens Desserter
Drømmekage
Mirabellefromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Vores mirabellefromage er med mirabellemos af mirabeller fra Ediths have
Varedeklaration
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nem og sund mad i én håndevending.
1. Vælg den kasse,
der passer bedst til dig udfra hvor ofte,
antal dage og mennesker du ønsker mad til.
2. Vi tilbereder maden og leverer direkte til din dør.
Xpressen kommer tirsdage/torsdage mellem kl. 7-18.
Du behøver ikke være hjemme.
3. Det eneste, der kræves af dig er at du varmer retten
– og så er der serveret!
Nemt og enkelt.
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Vi laver ualmindelig almindelig mad til helt almindelige mennesker, men du er ikke i tvivl, når du smager et af vores måltider – der er lagt kærlig omhu i hver eneste bid. Det er hjemmelavet mad, lavet fra bunden. Præcis som du ville lave den selv hjemme i dit eget køkken.
Frosne færdigretter, der er nemme at varme i en fart, skal ikke være et kompromis med hverken smag, næringsværdi eller sanseoplevelser som duft og konsistens. Og her er det de små detaljer, der gør hele forskellen: Der indgår ingen halvfabrikata i vores retter. Vi koger f.eks. altid vores egen fond og bruger den i sauce, supper og gryderetter. I en gryderet dur det ikke at bruge frosne rodfrugter, mens frosne løg, peberfrugt og ærter smager præcis som det skal når maden indfryses. I en puré eller en blendet suppe er de frosne grønsager helt på højde med de friske. I det hele taget veksler vi mellem tilbehør af frosne grønsager og tilbehør fremstillet af friske grønsager. Vi camouflerer ikke smag med tilsætningsstoffer og smagsforstærkere. Det er ikke nødvendigt når man er omhyggelig med at vælge gode råvarer.
Økologi, dyrevelfærd – og kortest mulig vej fra jord til bord, hænger for os helt naturligt sammen med et velsmagende måltid mad. Vi vælger lokale leverandører, hvor vi kan. I det hele taget gør vi os umage med at finde leverandører, der har samme høje kvalitetsnormer og etik, som vi.
Frosne færdigretter klinger for mange af industri og mad på samlebånd– men, sådan ser virkeligheden langt fra ud i Halkær Ådals køkken. Selvom vi laver mad i temmelig store portioner, er der ingen fabriksfremstilling over vores madlavning. Alt laves fra bunden af kyndige hænder.