VEGETAR KASSEN

- består af op til 7 forskellige velsmagende vegetariske måltider

Nulstil mit valg

Vegetar Kassen indeholder et bredt udvalg af meget forskelligartede vegetarretter – fra traditionelle måltider til mere moderne. Vi lægger vægt på størst mulig variation af både smage og konsistenser når menuen sættes sammen. Kassen indeholder måltider som:

 • Chili sin carne med fuldkornsris
 • Paella med cashewnødder
 • Karrygryde med quinoa og mandeldrys
 • Gulerodsdeller med kartofler og løgsovs
 • Rødbedebøf med grov bulgur og jordskokkecreme
 • Spinatlasagne med meget mere,

Mange af måltiderne er krydrede, men kun få nærmer sig stærkt krydret.

Levering:
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag, onsdag eller torsdag mellem 7-17 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene.

Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.

Der kan også ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.

OBS! For at få leveret på en tirsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på en onsdag eller torsdag skal din ordre være lagt inden kl 21.00 mandag eller tirsdag.

Vegetarisk måltidskasse

En vegetarisk måltidskasse særligt sammensat til dig, der gerne vil have et dagligt vegetarisk aftenmåltid der både smager godt, og samtidig indeholder de nødvendige næringsstoffer.

Vi har især fokus på protein indholdet når vi sammensætter opskrifterne til vores vegetarisk måltidskasse, og på at krydre og fremhæve råvarernes gode smage, når vi tilbereder din mad. Vores rødbedebøffer er et godt eksempel på dette. Rødbede er en råvare med et lavt syre indhold, og derfor bruger vi balsamicoeddike i opskriften, for at balancere og fremhæve rødbedens smag. Rødbeder har også brug for et modspil fra stærkt smagende krydderier. Her har vi valgt klassisk dansk peberrod kombineret med ingefær. For at hæve proteinindholdet i rødbedebøfferne er brugt hvide bønner, som er meget neutrale i deres smag, og derfor ikke overdøver rødbedesmagen. Når rødbedebøfferne tilberedes er det vigtigt at de bliver stegt på panden for at få den gode stegeskorpe.

 

Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan

Råvarer skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.

Nyskrællede grønsager køber vi af Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd. Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.

Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal 

 

Sådan er den vegetariske måltidskasse sammensat

I vores vegetarmåltider er der naturligvis stort fokus på grønsagerne, og på at sikre et tilstrækkeligt indhold af værdifulde proteiner. Herudover arbejder vi naturligvis på at skabe velsmagende måltider og holde stor variation i smag, konsistens og sammensætning af måltiderne. Vi laver mad af rene råvarer. Det sikrer at vores retter har højt indhold af vitaminer og sekundære næringsstoffer

I forhold til Halkær kassen er der færre måltider med kartofler, hvid pasta og hvide ris og flere måltider med fuldkornspasta, fuldkornsris, perlebyg, quinoa o.l. for ikke af få for meget ren stivelse, og for at få flere vitaminer og mineraler ind i måltiderne. Det er dog altid også en afvejning i forhold til smagen.

Når vi sammensætter de konkrete kasser, har vi følgende retningslinjer:

 • Der skal være både gryderetter og måltider med postej, bøf eller deller. (Max 3 af hver)
 • Der skal være mindst ét måltid der afviger fra ovenstående – feks. Grønsagstærte, risotto, lasagne o.l.
 • Der skal være mindst ét måltid der er noget særligt (en søndagsret) – nøddepostej, farseret courgette, fyldt aubergine, persillerod au vin, vegansk panang o.s.v.
 • Der skal være mindst ét måltid hvor der er anvendt kål eller bladgrønsager, som har et højt indhold af vitaminer og er kræftforebyggende.
 • Max én suppe
 • Generelt god variation – ikke for mange kartofler, måltiderne må ikke ligne hinanden, varierende tilbehør (kartofler, ris, perlebyg, risnudler, quinoa, bulgur, fuldkornspasta …)
 • Bestiller du måltider til 7 dage får du ekstra sødt/surt tilbehør (f.eks. et glas hjemmelavet ribsgele, hjemmesyltet græskar relish eller karrypickles)

Der er ny menu hver uge, og efter 3 uger er en del af måltiderne på menuen igen.

 

Portionsstørrelser

Alle retter er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen person kan spise. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.

 

Fleksibilitet

Du har mulighed for at vælge måltider til 3 – 7 dage:

 • Til dig der har brug for et dagligt måltid varm vegetarmad hver eneste dag.
 • til dig der har brug for at supplere familiens madplan med 3 færdiglavede vegetarmåltider til en travl uge eller som supplement til jeres måltider med kød
 • til dig der er småtspisende eller ikke har en fryser er 3-4 ugentlige måltider en god løsning
 • til dig der ønsker selv at stå for maden et par dage om ugen er det perfekt med 5 ugentlige måltider
 • Til dig der gerne vil have et lager i fryseren, som kan bruges når der er travle dage, er det dejligt med et abonnement på 7 måltider hver 4. uge.

Når der vælges færre end 7 dage så pakker vi altid fra toppen af menuen.

Du kan afprøve en enkelt vegetarkasse under vælg selv eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.