PENSIONIST KASSEN

- måltidskasse i abonnement med tyggevenlige færdiglavede måltider

Nulstil mit valg

Pensionist kassen

En økologisk måltidskasse, der er særligt sammensat til dig der har brug for et ordentligt måltid som samtidigt er tyggevenligt. Måltiderne til pensionist kassen er af høj kvalitet og består som udgangspunkt af farskød og fisk. De er lavet fra bunden af kærlighed og omhu, af økologiske råvarer og uden unødvendige tilsætningsstoffer.

Du har mulighed for at vælge 10 måltider og 5 desserter eller 12 måltider. Du styrer også selv til hvor mange personer måltidskassen skal være og hvor tit vi skal levere din måltidskasse. Alle vores måltider har en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato, grundet de er frosne. Så du kan sagtens have dem stående i din fryser i et godt stykke tid – uden de bliver dårlige.

Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.

Har du ikke tyggebesvær, anbefaler vi én af vores andre måltidskasser, f.eks. Halkær kassen.

Tryk på “LÆS MERE” her nedenunder, for en mere detaljeret beskrivelse på Pensionist kassen.

Pensionist mad i god kvalitet

Indbydende pensionist mad som er lavet fra bunden af økologiske råvarer og uden tilsætningsstoffer. Måltidskassen er sammensat af måltider, der mætter uden at lande som en sten i maven. Det er tyggevenlige og mildt krydrede måltider, med præcis den samme fokus på gode smagsoplevelser, som i vores øvrige måltidskasser. I pensionist kassen gør vi os særligt umage med at sammensætte en menu der først og fremmest vækker glæden ved at spise godt.

Vi laver mad, som du selv ville have lavet den. Vi rører farsen til frikadellerne, pandesteger bøfferne og laver supper og saucer på hjemmekogt fond. Vi bruger ordentlige og økologiske råvarer – så vidt muligt fra lokale producenter. Urter, græskar, kål og bær kommer blandt andet fra vores egen køkkenchef Edith’s økologisk certificerede køkkenhave. Fisken kommer fra Hanstholm Fisk & Skaldyr, som forarbejder frisklandede fisk. Vi bager selv og laver vores egne fromager.

Så kort sagt: så laves det hele fra bunden af gode, økologiske råvarer.

Vores måltider indeholder ikke kunstige smagsforstærkere. Vi bruger dermed kun naturlige råvarer og ingredienser, da det er dem der giver den gode smag. Måltiderne er mildt krydrede, men helt uden stærke krydderier, så de også tåles af sarte maver.

Sådan er Pensionist kassen sammensat

Noget af det vores kunder sætter størst pris på i Pensionist kassen er den store variation. Ugen har lidt forskelligt at byde på, så du ikke ender med altid at spise det samme.

Du får:

  • Mindst 2 måltider med fisk (f.eks. fiskeruller, stegt sild eller fiskefrikadeller)
  • Let fordøjelige måltider, der er til at tygge og mildt krydret (f.eks. forloren hare, farserede porrer eller krydrede oksekødboller)
  • Som regel 1 måltid der indeholder kylling (typisk kyllingedeller)
  • Varierede supper med hjemmebagte grovboller (f.eks. grønkålssuppe med bacon- eller cremesuppe)
  • Minimum 2 ugentlige måltider med kogte kartofler
  • Kun ris, pasta og bulgur med til enkelte måltider
  • Ingen stærkt krydret mad
  • Spændende grønsagstilbehør

Der indgår grønsager eller følger grønsagstilbehør med i/til alle måltider i måltidskassen – og altid med udgangspunkt i de grønsager, der er sæson for her og nu. Vi bruger med andre ord grønsagerne, når de er bedst: indeholder flest vitaminer og smager af mest muligt. Det giver dig de bedste smagsoplevelser – og så får du helt naturligt størst mulige variation i dine måltider henover et år.

Det sker meget sjældent, men der kan ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.

Portionsstørrelser

Alle måltider er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen gennemsnitsperson spiser. Typisk indeholder vores måltider 2300 kJ, og aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.

Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider, mht. nærings indhold, HER.

Tip! Gør lidt ekstra ud af serveringen og anret det varmede måltid pænt på en tallerken. Det skærper appetitten.

Desserter

Vælger du varianten 1 person i 10 dage + 5 desserter, får du leveret en dessertæske sammen med dine måltider. Dessertæskens indhold skiftes jævnligt ud, og den indeholder altid: To bægre gourmet is fra Skarø Is, en hjemmelavet fromage, 2 hjemmelavede kager m/u flødeskum. Præcis hvilke smag/variant du får, finder du ud af når du modtager din måltidskasse.

Levering

Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag eller onsdag mellem 07.00-18.00 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene.

Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.

OBS!

For at få leveret tirsdag, bestil senest kl. 21 onsdag ugen før.

For at få leveret onsdag, bestil senest kl. 21 torsdag ugen før.

Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan

Vi mener at råvarer skal så vidt muligt spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.

-Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger som næsten er nabo.
-Al vores fisk er købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr, som opkøber friskfangede og bæredygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylder derfor verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed og opretholder ressourcer for fremtidige generationer. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
-Øksekødet køber vi af Anders og Harriet Norre, Norre Organic. De har en fin besætning af Limousinekvæg som græsser på naturarealer i Halkær Ådal – blot 20 minutter fra vores køkken. De har været med hos Halkær Ådal Økologisk fra start, og er også anpartshavere i virksomheden.
-Frilands grise køber vi fra nordjyske øko-landmænd gennem Rævhede naturkød.
-Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
-Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.

Du kan afprøve kassen

Du kan afprøve en enkelt levering af Pensionist kasse under PRØVEKASSER eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille din økologiske måltidskasse i abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.

Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal