PENSIONIST KASSEN

- består af 10 eller 12 forskellige velsmagende og tygge-venlige måltider

Nulstil mit valg

PENSIONIST KASSEN indeholder færdiglavede, mildt krydrede og tyggevenlige middagsretter der både dufter og smager godt, når du varmer og serverer dem. Begge dele er vigtige ingredienser i et måltid, særligt hvis du er småt spisende og udfordret på appetitten.

Denne måltidskasse er særligt sammensat til pensionister, der har brug for varm mad til 2 uger ad gangen. For at give plads til de ekstra måltider og samtidig gøre kassen billigst mulig, er der er ikke helt samme valgfrihed, som i vores øvrige kasser – du kan vælge mellem 12 middagsretter eller 10 middagsretter og 5 desserter.

PENSIONIST KASSEN indeholder velkendte, klassiske danske retter som hakkebøffer med bløde løg, frikadeller med kartofler og brun sauce, forloren hare med bacon og skysauce eller fiskefrikadeller med hjemmelavet remouladesauce og appelsinbagte gulerødder til. Du får også dejlige supper – f.eks. cremet jordskoksuppe eller klar suppe med hjemmebagt brød til.

Tryk på “LÆS MERE” lidt længere ned på siden for en mere detaljeret beskrivelse på kassen.

Levering:
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag, onsdag eller torsdag mellem 7-17 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene.Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
Der kan også ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.

OBS! For at få leveret på tirsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på onsdag eller torsdag skal din ordre være lagt inden kl 21.00 mandag eller tirsdag.

Pensionist mad i den højeste kvalitet

Pensionist mad af høj kvalitet. Måltidskassen er sammensat af retter, der mætter uden at lande som en sten i maven. Det er let fordøjelige og tyggevenlige måltider, men med præcis samme fokus på gode smagsoplevelser, som i vores øvrige måltidskasser. I PENSIONIST KASSEN gør vi os særligt umage med at sammensætte en menu der først og fremmest vækker glæden ved at spise godt.

Du kan vælge mellem måltider til 12 dage uden desserter – eller 10 måltider og 5 desserter.
Vælger du desserterne til, får du en blandet dessertæske, der f.eks. indeholder hjemmelavet citronfromage, jordbærgrød, gourmet is fra Skarø Is og hjemmebagt rabarberkage med flødeskum.

 

Hjemmelavet mad lavet fra bunden – god og varieret mad hver dag

Vi laver mad, som du selv ville have lavet den: rører farsen til frikadellerne, pandesteger bøfferne og laver supper og saucer på hjemmekogt fond. Vi bruger ordentlige og økologiske råvarer – så vidt muligt fra lokale producenter. Urter, græskar, kål og bær kommer blandt andet fra vores egen køkkenchef Edith’s økologisk certificerede køkkenhave. Fisken kommer fra Hanstholm Fisk & Skaldyr, som forarbejder frisklandede fisk. Vi bager selv og laver vores egne fromager. Det nyder du ofte godt af i PENSIONIST KASSEN.

Vores retter indeholder ikke kunstige smagsforstærkere – det er naturlige råvarer og ingredienser, der giver den gode smag. Måltiderne er mildt krydrede, men helt uden stærke krydderier, så de også tåles af sarte maver.

 

Sådan er Pensionist kassen sammensat

Noget af det vores kunder sætter størst pris på i PENSIONIST KASSEN er den store variation. Ugen har lidt forskelligt at byde på, så du ikke ender med altid at spise det samme.

Du får:

  • Mindst 2 måltider med fisk (f.eks. fiskeruller, stegt sild eller fiskefrikadeller)
  • Let fordøjelige måltider, der er til at tygge og mildt krydret (f.eks. forloren hare, farserede porrer eller krydrede oksekødboller)
  • 1 måltid der indeholder kylling (typisk kyllingedeller)
  • Varierede supper (f.eks. minestrone- eller græskarsuppe)
  • Minimum 2 ugentlige måltider med kogte kartofler
  • Kun ris, pasta og bulgur med til enkelte måltider
  • Ingen stærkt krydret mad
  • Spændende grønsagstilbehør med vores særlige Halkær twist (f.eks. smørstegte bønner og blomkål eller stegte selleri)
  • Lidt sødt til kaffen eller 5 desserter

Der indgår grønsager eller følger grønsagstilbehør med i/til alle måltider i måltidskassen – og altid med udgangspunkt i de grønsager, der er sæson for her og nu. Vi bruger med andre ord grønsagerne, når de er bedst: indeholder flest vitaminer og smager af mest muligt. Det giver dig de bedste smagsoplevelser – og så får du helt naturligt størst mulige variation i dine måltider henover et år.

Portionsstørrelser

Alle retter er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen person kan spise. Du kan sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.

Tip! Gør lidt ekstra ud af serveringen og anret det varmede måltid på en tallerken. Det skærper appetitten.

 

Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan

Vi mener at råvarer skal så vidt muligt spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.

-Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger som næsten er nabo.
-Al vores fisk er købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr som opkøber friskfangede og bærdygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylder derfor verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed og opretholder ressourcer for fremtidige generationer. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
-Øksekødet køber vi af Anders og Harriet Nørre, Nørre Organic. De har en fin besætning af Limousinekvæg som græsser på naurarealer i Halkær Ådal – blot 20 minutter fra vores køkken. De har været med hos Halkær Ådal Økologisk fra starten af, og er også anpartshaver i virksomheden.
-Frilands grise køber vi fra nordjyske øko-landmænd gennem Rævhede naturkød.
-Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
-Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.

 

Du kan afprøve kassen

Du kan afprøve en enkelt Pensionist kasse under vælg selv eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.

Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal