PENSIONIST KASSEN
- består af 10 eller 12 forskellige velsmagende og tygge-venlige måltider
PENSIONIST KASSEN indeholder færdiglavede middagsretter der både dufter og smager godt, når du varmer og serverer dem. Begge dele er vigtige ingredienser i et måltid, særligt hvis du er småt spisende og udfordret på appetitten.
Denne måltidskasse er særligt sammensat til pensionister, der har brug for varm mad til 2 uger ad gangen. For at give plads til de ekstra måltider og samtidig gøre kassen billigst mulig, er der er ikke helt samme valgfrihed, som i vores øvrige kasser – du kan vælge mellem 12 middagsretter eller 10 middagsretter og 5 desserter.
PENSIONIST KASSEN indeholder velkendte, klassiske danske retter som hakkebøffer med bløde løg, frikadeller med kartofler og brun sauce, forloren hare med bacon og skysauce eller fiskefrikadeller med hjemmelavet remouladesauce og appelsinbagte gulerødder til. Du får også dejlige supper – f.eks. cremet jordskoksuppe eller klar suppe med hjemmebagt brød til.
Levering:
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag eller torsdag mellem 7-17 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene. Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Tryk her for at se vores leveringskalender for 2021.
OBS! For at få leveret på tirsdag skal en ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på torsdag skal en ordre være lagt inden kl 21.00 tirsdag.
Pensionist mad i den højeste kvalitet
Pensionist mad af høj kvalitet. Måltidskassen er sammensat af retter, der mætter uden at lande som en sten i maven. Det er let fordøjelige og tyggevenlige måltider, men med præcis samme fokus på gode smagsoplevelser, som i vores øvrige måltidskasser. I PENSIONIST KASSEN gør vi os særligt umage med at sammensætte en menu der først og fremmest vækker glæden ved at spise godt.
Du kan vælge mellem måltider til 12 dage uden desserter – eller 10 måltider og 5 desserter.
Vælger du desserterne til, får du en blandet dessertæske, der f.eks. indeholder hjemmelavet citronfromage, jordbærgrød, gourmet is fra Skarø Is og hjemmebagt rabarberkage med flødeskum.
Hjemmelavet mad lavet fra bunden – god og varieret mad hver dag
Vi laver mad, som du selv ville have lavet den: rører farsen til frikadellerne, pandesteger bøfferne og laver supper og saucer på hjemmekogt fond. Vi bruger ordentlige og økologiske råvarer – så vidt muligt fra lokale producenter. Urter, græskar, kål og bær kommer blandt andet fra vores egen køkkenchef Edith’s økologisk certificerede køkkenhave. Fisken kommer fra Hanstholm Fisk & Skaldyr, som forarbejder frisklandede fisk. Vi bager selv og laver vores egne fromager. Det nyder du ofte godt af i PENSIONIST KASSEN.
Vores retter indeholder ikke kunstige smagsforstærkere – det er naturlige råvarer og ingredienser, der giver den gode smag. Måltiderne er mildt krydrede, men helt uden stærke krydderier, så de også tåles af sarte maver.
Sådan er Pensionist kassen sammensat
Noget af det vores kunder sætter størst pris på i PENSIONIST KASSEN er den store variation. Ugen har lidt forskelligt at byde på, så du ikke ender med altid at spise det samme.
Du får:
- Mindst 2 måltider med fisk (f.eks. fiskeruller, stegt sild eller fiskefrikadeller)
- Let fordøjelige måltider, der er til at tygge (f.eks. forloren hare, farserede porrer eller krydrede oksekødboller)
- 1 måltid der indeholder kylling (typisk kyllingedeller)
- Varierede supper (f.eks. minestrone- eller græskarsuppe)
- Minimum 2 ugentlige måltider med kogte kartofler
- Kun ris, pasta og bulgur med til enkelte måltider
- Ingen stærkt krydret mad
- Spændende grønsagstilbehør med vores særlige Halkær twist (f.eks. smørstegte bønner og blomkål eller stegte selleri)
- Lidt sødt til kaffen eller 5 desserter
Der indgår grønsager eller følger grønsagstilbehør med i/til alle måltider i måltidskassen – og altid med udgangspunkt i de grønsager, der er sæson for her og nu. Vi bruger med andre ord grønsagerne, når de er bedst: indeholder flest vitaminer og smager af mest muligt. Det giver dig de bedste smagsoplevelser – og så får du helt naturligt størst mulige variation i dine måltider henover et år.
Portionsstørrelser
Alle retter er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen person kan spise. Du kan sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Tip! Gør lidt ekstra ud af serveringen og anret det varmede måltid på en tallerken. Det skærper appetitten.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Vi mener at råvarer skal så vidt muligt spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
-Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger som næsten er nabo.
-Al vores fisk er MSC-certificeret og købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr som opkøber friskfangede fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion.
-Øksekødet køber vi af Anders og Harriet Nørre, Nørre Organic. De har en fin besætning af Limousinekvæg som græsser på naurarealer i Halkær Ådal – blot 20 minutter fra vores køkken. De har været med hos Halkær Ådal Økologisk fra starten af, og er også anpartshaver i virksomheden.
-Frilands grise køber vi fra nordjyske øko-landmænd gennem Rævhede naturkød.
-Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
-Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt Pensionist kasse under vælg selv eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
Uge 3 2021


PENSIONIST KASSEN
Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer – også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. De rå porrer snittes i skiver og dampes let i ovnen, inden de blandes i farsen og steges til de store porresnitter. Pandeafkoget bruges sammen med vores egen gode fond til den flødesauce som porresnitterne serveres i. Hertil serverer vi kartofler og f.eks. stegt butternutsquash.
Varedeklaration
Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
Farseret hvidkål med kartofler og lys sauce
Mettes mor har bidraget med denne populære opskrift på farseret hvidkål, hvor dampet hvidkål lægges lagvis med fars, og hvor det øverste lag hvidkål helst skal blive lidt branket under bagningen i ovnen. Den farserede hvidkål skæres ud i firkantede stykker og serves med kartofler og en lys sauce.
Varedeklaration
Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter – pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt røde linser i denne suppe, så derfor er proteinindholdet relativt højt. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
Uge 4 2021


PENSIONIST KASSEN
Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
Farseret hvidkål med kartofler og lys sauce
Mettes mor har bidraget med denne populære opskrift på farseret hvidkål, hvor dampet hvidkål lægges lagvis med fars, og hvor det øverste lag hvidkål helst skal blive lidt branket under bagningen i ovnen. Den farserede hvidkål skæres ud i firkantede stykker og serves med kartofler og en lys sauce.
Varedeklaration
Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. De rå porrer snittes i skiver og dampes let i ovnen, inden de blandes i farsen og steges til de store porresnitter. Pandeafkoget bruges sammen med vores egen gode fond til den flødesauce som porresnitterne serveres i. Hertil serverer vi kartofler og f.eks. stegt butternutsquash.
Varedeklaration
Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
Gulerodsdeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os – med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Uge 5 2021


PENSIONIST KASSEN
Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
Farseret hvidkål med kartofler og lys sauce
Mettes mor har bidraget med denne populære opskrift på farseret hvidkål, hvor dampet hvidkål lægges lagvis med fars, og hvor det øverste lag hvidkål helst skal blive lidt branket under bagningen i ovnen. Den farserede hvidkål skæres ud i firkantede stykker og serves med kartofler og en lys sauce.
Varedeklaration
Frikadeller med flødekartofler og ovnstegte grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med flødekartofler og ovnstegte grønsager (rødbeder, græskar e.l.)
Varedeklaration
Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
Kyllingedeller med bulgur og jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur og jordskokkecreme og der kan f.eks. være serveret stegt butternutsquash – eller stegte kæmpegræskar fra Ediths have.
Varedeklaration
Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra friske champignon, gulerødder og selleri, fyldighed fra tomatpuré og fløde og smag fra laurbærblade, ribssaft og soja. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nem og sund mad i én håndevending.
1. Vælg den kasse,
der passer bedst til dig udfra hvor ofte,
antal dage og mennesker du ønsker mad til.
2. Vi tilbereder maden og leverer direkte til din dør.
Xpressen kommer tirsdage/torsdage mellem kl. 7-18.
Du behøver ikke være hjemme.
3. Det eneste, der kræves af dig er at du varmer retten
– og så er der serveret!
Nemt og enkelt.
Færdigretter af høj kvalitet
“Vi vil gerne sige tak for god færdig mad. Aldrig har vi tidligere fået så gode færdig retter. “
– Axel P
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Vi laver ualmindelig almindelig mad til helt almindelige mennesker, men du er ikke i tvivl, når du smager et af vores måltider – der er lagt kærlig omhu i hver eneste bid. Det er hjemmelavet mad, lavet fra bunden. Præcis som du ville lave den selv hjemme i dit eget køkken.
Frosne færdigretter, der er nemme at varme i en fart, skal ikke være et kompromis med hverken smag, næringsværdi eller sanseoplevelser som duft og konsistens. Og her er det de små detaljer, der gør hele forskellen: Der indgår ingen halvfabrikata i vores retter. Vi koger f.eks. altid vores egen fond og bruger den i sauce, supper og gryderetter. I en gryderet dur det ikke at bruge frosne rodfrugter, mens frosne løg, peberfrugt og ærter smager præcis som det skal når maden indfryses. I en puré eller en blendet suppe er de frosne grønsager helt på højde med de friske. I det hele taget veksler vi mellem tilbehør af frosne grønsager og tilbehør fremstillet af friske grønsager. Vi camouflerer ikke smag med tilsætningsstoffer og smagsforstærkere. Det er ikke nødvendigt når man er omhyggelig med at vælge gode råvarer.
Økologi, dyrevelfærd – og kortest mulig vej fra jord til bord, hænger for os helt naturligt sammen med et velsmagende måltid mad. Vi vælger lokale leverandører, hvor vi kan. I det hele taget gør vi os umage med at finde leverandører, der har samme høje kvalitetsnormer og etik, som vi.
Frosne færdigretter klinger for mange af industri og mad på samlebånd– men, sådan ser virkeligheden langt fra ud i Halkær Ådals køkken. Selvom vi laver mad i temmelig store portioner, er der ingen fabriksfremstilling over vores madlavning. Alt laves fra bunden af kyndige hænder.