Halkær kassen
Vores mest populære måltidskasse. Alle måltiderne i Halkær kassen er selvfølgelige lavet fra bunden af økologiske og, så vidt muligt, lokale råvarer. Vi bruger ikke unødvendige tilsætningsstoffer i nogen af vores måltider, og udvikler alle måltider med hensyn til kostrådene.
Du har mulighed for at vælge 3, 5, 7 eller 10 måltider – hvor prisen per måltid bliver lavere efter som antal måltider stiger. Du styrer også selv til hvor mange personer måltidskassen skal være, og om du har lyst til at få økologiske desserter med din levering. Alle vores måltider har en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato, grundet de er frosne. Så du kan sagtens have dem stående i din fryser i et godt stykke tid – uden de bliver dårlige.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Vi leverer helt til din dør i hele landet, undtagen ikke bro-faste øer.
Økologisk måltidskasse
Med en økologisk måltidskasse fra Halkær Ådal, er det nemt for dig at spise sund og varieret mad – hver dag, uden selv at skulle i køkkenet.
I Halkær kassen finder du både måltider, du kender i forvejen, med vores twist – og du bliver introduceret til nye spændende smagsoplevelser, uden at de er alt for fremmede. Der indgår grønsager eller følger grønsagstilbehør med i/til alle måltider i Halkær kassen. Med udgangspunkt i de grønsager, der er sæson for her og nu. Vi bruger med andre ord grønsagerne, når de er bedst og smager af mest muligt. Det giver dig de bedste smagsoplevelser – og så får du helt naturligt størst mulige variation i dine måltider henover et år.
Alle vores måltider har det særlige Halkær twist, som er vores signatur. Det kan være en ny smagsvariant af en velkendt ret eller grønsagstilbehør som giver måltidet lidt kant. Nogle af vores mest populære måltider er f.eks. boller i karry som vi serverer med ris, æblebåde og stegt selleri til, og vores limousinegryde, som er en klassisk oksegryderet, hvor vi marinerer kødet i øl og rosmarin. Saucen er lavet på vores egen oksefond og smagt til med tomat og sennep.
Sådan er Halkær kassen sammensat
Det skærper appetitten at ugens måltider ikke minder alt for meget om hinanden. Det er ikke bare et spørgsmål om, ikke at skulle spise frikadeller både mandag og tirsdag – nej, det handler lige så meget om at tilbehør, ingredienser og smags-sammensætninger skal have lidt forskelligt at byde på. Vi sender ikke glaserede rødbeder med i samme uge som vi har rødbedesuppe på menuen. Og du skal ikke leve af ris hele ugen – der følger altid kartofler med til mindst 2 af ugens 7 måltider.
Du får:
- 2 måltider med skært kød fra okse, gris eller kalv (f.eks. Limousinegryde eller skinkegryde) ELLER 1 måltid med skært kød og 1 fiskemåltid
- Måltid, der indeholder kylling (f.eks. kyllingedeller eller karrykylling)
- Max 1 vegetarisk måltid ELLER suppe
- Minimum 2 ugentlige måltider med kogte kartofler
- Kun ris og pasta med til enkelte måltider
- Bestiller du måltider til 7 dage får du ekstra sødt/surt tilbehør i gave fra os
- f.eks. et glas hjemmelavet ribsgele, hjemmesyltet græskar relish eller karrypickles
Der er ny menu hver uge, og efter 3 uger kan der være at del af måltiderne på menuen igen.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Det sker meget sjældent, men der kan ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
Portionsstørrelser
Alle måltider er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen gennemsnitsperson spiser. Typisk indeholder vores måltider 2300 kJ, og aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider, mht. nærings indhold, HER.
Desserter
Vælger du 2 desserter pr. person, får du de to desserter som står på ugemenuen.
Vælger du 5 desserter, får du leveret en dessertæske sammen med dine måltider. Dessertæskens indhold skiftes jævnligt ud, og den indeholder altid: To bægre gourmet is fra Skarø Is, en hjemmelavet fromage, 2 hjemmelavede kager m/u flødeskum. Præcis hvilke smag/variant du får, finder du ud af når du modtager din måltidskasse.
Vælger du 7 desserter, får du en dessertæske + de to desserter der står på ugemenuen.
Levering
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag, eller onsdag mellem 7-17 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil at kassen bliver placeret, så kommer det til at stå på labelen, så chaufføren ved det.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
OBS! For at få leveret på en tirsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på en onsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 mandag.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Vi mener at råvarer så vidt muligt skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
-Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger som næsten er nabo.
-Al vores fisk er købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr som opkøber friskfangede fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion.
-Øksekødet køber vi af Anders og Harriet Nørre, Nørre Organic. De har en fin besætning af Limousinekvæg som græsser på naurarealer i Halkær Ådal – blot 20 minutter fra vores køkken. De har været med hos Halkær Ådal Økologisk fra starten af, og er også anpartshaver i virksomheden.
-Frilands grise køber vi fra nordjyske øko-landmænd gennem Rævhede naturkød.
-Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
-Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt levering Halkær kasse under PRØVEKASSER eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille din økologiske måltidskasse i abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs mere om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal her
Uge 23 2023
UGEMENU – Uge 23 2023

HALKÆR KASSEN
1.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
2.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
3.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
4.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
5.Stegt fisk med løgsauce og grønsager
Friskfanget fisk stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og blandede grønsager med farver og bid.
Varedeklaration
6.Broccolisuppe med ost og grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og beriget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
7.Boeuf Bourgignon med kartofler
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Denne klassiske franske gryderet tilbereder vi med oksetern, rødvin, champignon m.m. og serverer med kartoffelbåde.
Varedeklaration
8.Kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Denne gang er kødbollerne af oksefars og med salattern i farsen. Tomatsaucen er god og kraftig.
Varedeklaration
9.Enebærgryde med kartofler
Enebær er et traditionel dansk krydderi fyldt med god smag – her er det brugt i en mild og god enebærgryde med grisekød og pastinakker, og serveret med kartoffelbåde.
Varedeklaration
10.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Kirsebærfromage med flødeskum
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Kirsebærfromage er en dejlig variation, som de fleste vil blive begejstrede for. Vi koger og purérer selv kirsebærrene til denne fromage.
Varedeklaration
2.Rabarberkage
Uge 24 2023
UGEMENU – Uge 24 2023

HALKÆR KASSEN
1.Kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Denne gang er kødbollerne af oksefars og med salattern i farsen. Tomatsaucen er god og kraftig.
Varedeklaration
2.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
3.Braiseret gris med kartoffelbåde
En af vores egne opskrifter, hvor grisekødet braisserer i en sur-sød sauce med fond, grønsager, æbler, sennep, æbleeddike, sukker og til sidst tilsættes revet peberrod. Vi serverer gryderetten med kartoffelbåde.
Varedeklaration
4.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
5.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
6.Cremet gulerodssuppe – vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Varedeklaration
7.Kyllingebryst med rabarber, ris og grønsager
Det er en god idé at stege kyllingebryst sammen med sæsonens rabarber. I denne ret er der også brugt rød karry, og kyllingen er kogt færdig i ovnen i den stærke og syrlige flødesauce. Serveret med ris og grønsager.
Varedeklaration
8.Oksebryst med peberrodssauce, kartofler og grønsager
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Kalvebryst i peberrodssauce er en rigtig klassiker. Vi serverer den med kartofler og grønsager
Varedeklaration
9.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
10.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Kirsebærfromage med flødeskum
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Kirsebærfromage er en dejlig variation, som de fleste vil blive begejstrede for. Vi koger og purérer selv kirsebærrene til denne fromage.
Varedeklaration
2.Rabarberkage
Uge 25 2023
UGEMENU – Uge 25 2023

HALKÆR KASSEN
1.Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og bagte løg
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres med kartofler, porresauce og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
2.Dette måltid er endnu ikke besluttet – vi venter spændt på hvad det bliver
3.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
4.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter – pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
5.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
6.Frikadeller med stuvet hvidkål
Hvidkål er en af vinterens rigtig gode grønsager, og frikadeller med stuvet hvidkål er da også en rigtig klassiker i det danske køkken. Vi laver retten fra bunden – snitter hvidkålen groft og koger den i mindst mulig vand, som vi bruger til den opbagte sauce sammen med mælk, fløde og muskatnød.
Varedeklaration
7.Limousinegryde med kartoffelmos
Limousinegryden er en af vores klassikere. Limousinekødet kommer fra Anders Norre, og vi marinerer kødet med øl og rosmarin inden vi tilbereder retten med gode grønsager, tomater, sennep og selvfølgelig vores egen oksefond. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
8.Stegt medister med kartofler, sovs og grønsager
Medisteren er fra Rævhede naturprodukt, og serveres helt traditionelt med kogte kartofler, brun sovs og grønsager.
Varedeklaration
9.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
10.Kyllingelår med ris og paprikasauce
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Efter min mening smager lårkødet på kyllingen bedst, og til dette måltid har vi krydret lårene med paprika, og kreeret en god paprikasauce dertil og serverer dette med ris og honningstegt porre/gulerod.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Blåbærkage
Flot ser den ud den lyse kagedej der marmoreres af saften fra de mørke blåbær, og smagen bliver man slet ikke skuffet over
Varedeklaration
2.Citronfromage med flødeskum
Citronfromage er en rigtig klassiker, og vi har ikke ændret på den klassiske opskrift. Halkær Ådals økologiske citron fromage er en frisk dessert som har den perfekte balance mellem sødme og syrlighed. Rund enhver menu af med denne dessert. Det gør ikke noget at den ikke har nået at tø helt op inden den serveres. Så har du blot en lækker frisk og afkølende dessert til de varme dage.
Varedeklaration
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nemt og lækkert.
1. Vælg den løsning, der bedst passer dine behov.
- Du kan bestille en økologisk måltidskasse i abonnement, hvor du selv bestemmer hvor mange personer kassen skal være til, og hvor ofte du vil have den leveret.
- Du kan lave enkelt køb af en prøvekasse. Du kan bestille så mange prøvekasser du har lyst til, men disse leveres blot efter bestilling og er derfor ikke en del af vores abonnementsordning.
- Du kan også samle din helt egen måltidskasse med måltider fra vores vælg-selv sortiment, der blot leveres en enkelt gang.
2. Vi tilbereder dine måltider, og portionsanretter.
- Vores dygtige køkkendamer laver det hele fra bunden af omhu og kærlighed. Dvs. at vi f.eks. koger vores eget fond, steger vores bøffer og deller i hånden og bager vores eget brød.
- Vi bruger kun de bedste økologiske råvarer, som købes så lokalt som muligt, og bruger derudover ingen tilsætningsstoffer.
- Måltiderne leveres færdigtilberedte, så det eneste du behøver at gøre er at varme måltidet op.
3. Du modtager din måltidskasse, og varmer måltiderne op.
- Xpressen leverer vores måltidskasser, og kommer tirsdage/onsdage mellem kl. 7-18.
- Du behøver ikke være hjemme for at tage imod din levering. Måltiderne er omhyggeligt pakket i en termokasse med tøris/isblok og kan sagtens holde sig frosne indtil om aftenen på leveringsdagen.
- Leveres i hele landet, med undtagelse af ikke brofaste øer.