HALKÆR KASSEN
- består af op til 7 forskellige velsmagende måltider
Halkær Kassen er kundernes favorit – og er vores mest populære måltidskasse. Kassen indeholder økologiske velkendte danske hverdagsretter som hjemmelavede frikadeller, hakkebøf og forloren hare med skysauce, karbonader med grønærter, oksebryst i peberrodssauce og boller i karry. Du får også retter inspireret af andre køkkener, f.eks. spansk paella, indisk tikka masala med kylling, thai curry og svenske kjøttbullar.
Levering:
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag, onsdag eller torsdag mellem 7-17 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil at kassen bliver placeret, så kommer det til at stå på labelen, så chaufføren ved det.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
Der kan også ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
OBS! For at få leveret på en tirsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på en onsdag eller torsdag skal din ordre være lagt inden kl 21.00 mandag eller tirsdag.
Økologisk madservice til alle
Økologisk madservice der gør det nemt for dig at spise sund og varieret mad – hver dag. Måltiderne vi laver i vores køkken er mildt krydrede, hvilket vil sige: Ingen overdrevet brug af f.eks. salt, chili, hvidløg og ingefær, men man kan naturligvis godt smage chili i vores chili con carne.
Velsmagende måltider lavet af ordentlige råvarer
I Halkær kassen finder du både retter, du kender i forvejen – og du bliver introduceret til nye spændende smagsoplevelser.
Frikadeller og hakkebøf hører måske nok til i kategorien – traditionelle hverdagsretter fra ”Mormors køkken”, men det er bestemt ikke det samme som forudsigelige og kedelige retter.
Alle vores retter har det særlige Halkær twist, som er vores signatur. Det kan være en ny smagsvariant af en velkendt ret eller grønsagstilbehør som giver måltidet lidt kant. Nogle af vores mest populære retter er f.eks. boller i karry med stegt selleri til og Limousinegryden, som er en klassisk oksegryderet, men hvor kødet er marineret i øl og rosmarin. Saucen er lavet på vores egen oksefond og smagt til med tomat og sennep. Begge retter indgår af og til i HALKÆR KASSEN.
Sådan er Halkær kassen sammensat
Det skærper appetitten at ugens måltider ikke minder alt for meget om hinanden. Det er ikke bare et spørgsmål om, ikke at skulle spise frikadeller både mandag og tirsdag – nej, det handler lige så meget om at tilbehør, ingredienser og smags-sammensætninger skal have lidt forskelligt at byde på. Vi sender ikke glaserede rødbeder med i samme uge som vi har rødbedesuppe på menuen. Og du skal ikke leve af ris hele ugen – der følger altid kartofler med til mindst 2 af ugens 7 måltider.
Du får:
- Økologisk madservice med varierede måltider, hver uge
- Måltider med fisk (f.eks. fiskesuppe, fiskeruller eller fiskefrikadeller)
- Måltider med skært kød fra okse, gris eller kalv (f.eks. Limousinegryde eller skinkegryde)
- Måltider, der indeholder kylling (f.eks. kyllingedeller eller karrykylling)
- Max 1 måltid med suppe og/eller vegetarret
- Minimum 2 ugentlige måltider med kogte kartofler
- Kun ris og pasta med til enkelte måltider
- Bestiller du måltider til 7 dage får du ekstra sødt/surt tilbehør (f.eks. et glas hjemmelavet ribsgele, hjemmesyltet græskar relish eller karrypickles)
Der indgår grønsager eller følger grønsagstilbehør med i/til alle måltider i måltidskassen – og med udgangspunkt i de grønsager, der er sæson for her og nu. Vi bruger med andre ord grønsagerne, når de er bedst: indeholder flest vitaminer og smager af mest muligt. Det giver dig de bedste smagsoplevelser – og så får du helt naturligt størst mulige variation i dine måltider henover et år.
(Vi pakker fra toppen af menuen, når du vælger færre end syv måltider.)
Portionsstørrelser
Alle retter er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen person kan spise. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Vi mener at råvarer skal så vidt muligt spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
-Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger som næsten er nabo.
-Al vores fisk er købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr som opkøber friskfangede fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion.
-Øksekødet køber vi af Anders og Harriet Nørre, Nørre Organic. De har en fin besætning af Limousinekvæg som græsser på naurarealer i Halkær Ådal – blot 20 minutter fra vores køkken. De har været med hos Halkær Ådal Økologisk fra starten af, og er også anpartshaver i virksomheden.
-Frilands grise køber vi fra nordjyske øko-landmænd gennem Rævhede naturkød.
-Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
-Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt Halkær kasse under vælg selv eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs mere om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal her
Uge 27 2022
UGEMENU – Uge 27 2022

HALKÆR KASSEN
Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
Skindstegt kulmule med varm kartoffelsalat
Pandestegt kulmule med fint tyndt skind. Hertil varm kartoffelsalat og æble-rødløg sauté
Varedeklaration
Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter – pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt røde linser i denne suppe, så derfor er proteinindholdet relativt højt. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
Krydrede oksekødboller med grov mos
På en inspireret dag slap Edith heldigt fra at komponere denne ret hvor oksefarsen bliver krydret godt , og stegt til kødboller. Kalvefond koges ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
Græsk farsbrød med flødekartofler
En rigtig påskemenu – men det kan nu godt spises også selvom det ikke længere er påske. Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og grønsager
Varedeklaration
Nakkekotelet i tomatsauce
Lækre ølmarinerede nakkekoteletter i en kraftig tomat-rodfrugtsauce. Hertil kartofler
Varedeklaration
Carapulka med ris
Spansk Gullash med grisekød, champignon, paprika og karry. Retten serverer vi med basmatiris.
Varedeklaration
Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, friske champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
Tomat-chili sauce – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Vi har gemt sommerens solmodne tomater i denne søde og stærke chilisauce. Den er især rigtig god sammen med pastaretter, men også f.eks. millionbøf med og uden kød
Varedeklaration
Ugens Desserter
Jordbærkage med flødeskum
Den klassiske æblekage er videreudviklet til forskellige gode varianter – jordbærkage med flødeskum er en af sommerens gode bud
Varedeklaration
Mango flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 28 2022
UGEMENU – Uge 28 2022

HALKÆR KASSEN
Lasagne med oksekød
Italien har givet og mange gode klassikere som næsten føles helt danske. Lasagne med oksekødsauce og bechamelsauce. Vi giver som regel broccoli til lasagnen – enten serveret dertil eller bagt ind i lasagnen.
Varedeklaration
Kylling i asparges
En rigtig dansk klassiker – kan serveres med kartofler eller i tarteletter og med et drys persille på toppen. Prøv evt. at overhælde lidt ærter med kogende vand som de står med i et par minutter. Bland ærterne i den varme sauce lige før serveringen – det smager virkelig godt.
Varedeklaration
Cremet gulerodssuppe – vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. De rå porrer snittes i skiver og dampes let i ovnen, inden de blandes i farsen og steges til de store porresnitter. Pandeafkoget bruges sammen med vores egen gode fond til den flødesauce som porresnitterne serveres i. Hertil serverer vi kartofler og grønsager.
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Frikadeller med løgsauce og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med løgsauce, kartofler og glaserede rødbeder. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
Boeuf Bourgignon med kartoffelbåde
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Denne klassiske franske gryderet tilbereder vi med oksetern, rødvin, champignon m.m. og serverer med kartoffelbåde.
Varedeklaration
Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
Græsk farsbrød med flødekartofler
En rigtig påskemenu – men det kan nu godt spises også selvom det ikke længere er påske. Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og grønsager
Varedeklaration
Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
Løgmarmelade – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Løgmarmelade er en af bonderøvens favoritter – Kan spises til stort set alle måltider, på en frikadellemad med mere.
Varedeklaration
Ugens Desserter
Æblekage med flødeskum
Mocca flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 29 2022
UGEMENU – Uge 29 2022

HALKÆR KASSEN
Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer – også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
Limousinegryde med kartoffelmos
Limousinegryden er en af vores klassikere. Limousinekødet kommer fra Anders Norre, og vi marinerer kødet med øl og rosmarin inden vi tilbereder retten med gode grønsager, tomater, sennep og selvfølgelig vores egen oksefond. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
Braiseret gris med kartofler
En af vores egne opskrifter, hvor grisekødet braisserer i en sur-sød sauce med fond, grønsager, æbler, sennep, æbleeddike, sukker og til sidst tilsættes revet peberrod. Vi serverer gryderetten med kartoffelbåde
Varedeklaration
Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Boeuf Bourgignon med kartoffelbåde
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Denne klassiske franske gryderet tilbereder vi med oksetern, rødvin, champignon m.m. og serverer med kartoffelbåde.
Varedeklaration
Cremet gulerodssuppe – vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Agurkesalat – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Sommerens friske agurker i en nylavet agurkesalat – helt klassisk tilbehør til især kylling. Bemærk: agurkesalaten er ikke varmebehandlet, så holdbarhedstiden er kort
Varedeklaration
Ugens Desserter
Drømmekage
Mirabellefromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Vores mirabellefromage er med mirabellemos af mirabeller fra Ediths have
Varedeklaration
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nem og sund mad i én håndevending.
1. Vælg den kasse,
der passer bedst til dig udfra hvor ofte,
antal dage og mennesker du ønsker mad til.
2. Vi tilbereder maden og leverer direkte til din dør.
Xpressen kommer tirsdage/torsdage mellem kl. 7-18.
Du behøver ikke være hjemme.
3. Det eneste, der kræves af dig er at du varmer retten
– og så er der serveret!
Nemt og enkelt.
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Vi laver ualmindelig almindelig mad til helt almindelige mennesker, men du er ikke i tvivl, når du smager et af vores måltider – der er lagt kærlig omhu i hver eneste bid. Det er hjemmelavet mad, lavet fra bunden. Præcis som du ville lave den selv hjemme i dit eget køkken.
Frosne færdigretter, der er nemme at varme i en fart, skal ikke være et kompromis med hverken smag, næringsværdi eller sanseoplevelser som duft og konsistens. Og her er det de små detaljer, der gør hele forskellen: Der indgår ingen halvfabrikata i vores retter. Vi koger f.eks. altid vores egen fond og bruger den i sauce, supper og gryderetter. I en gryderet dur det ikke at bruge frosne rodfrugter, mens frosne løg, peberfrugt og ærter smager præcis som det skal når maden indfryses. I en puré eller en blendet suppe er de frosne grønsager helt på højde med de friske. I det hele taget veksler vi mellem tilbehør af frosne grønsager og tilbehør fremstillet af friske grønsager. Vi camouflerer ikke smag med tilsætningsstoffer og smagsforstærkere. Det er ikke nødvendigt når man er omhyggelig med at vælge gode råvarer.
Økologi, dyrevelfærd – og kortest mulig vej fra jord til bord, hænger for os helt naturligt sammen med et velsmagende måltid mad. Vi vælger lokale leverandører, hvor vi kan. I det hele taget gør vi os umage med at finde leverandører, der har samme høje kvalitetsnormer og etik, som vi.
Frosne færdigretter klinger for mange af industri og mad på samlebånd– men, sådan ser virkeligheden langt fra ud i Halkær Ådals køkken. Selvom vi laver mad i temmelig store portioner, er der ingen fabriksfremstilling over vores madlavning. Alt laves fra bunden af kyndige hænder.