GRØNT + FISK + FUGL KASSEN
- består af 7 forskellige velsmagende måltider
Grønt + Fisk + Fugl Kassen er en økologisk måltidskasse der indeholder et bredt udvalg af meget forskelligartede vegetar-, fugle- og fiskeretter – fra traditionelle måltider til mere moderne. Vi lægger vægt på størst mulig variation af både smage og konsistenser når menuen sættes sammen, og er kassen sammensat af to måltider med fisk, et måltid med fugl (oftest kylling) og fire vegetariske måltider.
Kassen indeholder måltider som:
- Kyllingelår med ris og paprikasauce
- Skindstegt kulmule med sauté
- Vegetarisk millionbøf
- Kyllingedeller med bulgur og jordskokkecreme
- Quinoadeller med porresauce, kartofler og grønsager
- Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
- Karrykylling med ris
- Spinatlasagne
- …og meget meget mere
Mange af måltiderne er krydrede, men kun få nærmer sig stærkt krydret.
Levering:
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag eller torsdag mellem 7-17 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Tryk her for at se vores leveringskalender for 2021.
Der kan også ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
OBS! For at få leveret på en tirsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på en onsdag eller torsdag skal din ordre være lagt inden kl 21.00 mandag eller tirsdag.
Grønt+Fisk+Fugl kassen – en økologisk måltidskasse
En økologisk måltidskasse sammensat af to måltider med fisk, et måltid med fugl (næsten altid kylling) og fire vegetariske måltider.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Råvarer skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
-Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger som næsten er nabo.
-Al vores fisk er MSC-certificeret og købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr som opkøber friskfangede fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion.
-Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd. Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Portionsstørrelser
Alle retter er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen person kan spise. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
7 varierede måltider
Til dig der..:
- ..har brug for et dagligt måltid hver eneste dag
- ..gerne vil have et lager i fryseren, som kan bruges når der er travle dage. Her er det dejligt med et abonnement på 7 måltider hver 4. uge
Der er en ny menu hver uge –og efter 3 uger er en del af måltiderne på menuen igen.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt Grønt+Fisk+Fugl kasse under vælg selv eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
OBS! Mange af måltiderne er krydrede, men kun få nærmer sig stærkt krydret.
Uge 9 2021


GRØNT + FISK + FUGL KASSEN
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Stegt fisk med kartofler, purløgssauce og grønsager
Ugens friske fisk har vi stegt på panden, og serverer den med kartofler, purløgssauce og grønsager.
Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
Selleribøf med stuvet hvidkål
Selleribøf af revne selleri og med ost rørt i farsen. Hertil helt klassisk stuvet hvidkål
Varedeklaration
Kyllingedeller med bulgur og jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
Gulerods relish
Ugens Desserter
Gulerodskage med flødeostcreme
En gulerodskage bliver nu en gang bedst når den toppes med flødeostcreme smagt til med citron
Varedeklaration
Hindbær-havtorn flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 10 2021


GRØNT + FISK + FUGL KASSEN
Gulerodsdeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os – med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
Løgpostej med perlebyg
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de nærende perlebyg der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil stegte rodfrugter, hvor sammensætningen varierer med årstiden og varelageret.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, friske champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
Syltede rødbeder
Gode danske syltede rødbeder – på leverpostejmaden, til deller og bøffer både med og uden kød og til de fleste klassiske danske måltider.
Varedeklaration
Ugens Desserter
Appelsinfromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Appelsinfromage er et godt bud på en variation
Varedeklaration
Blåbær flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 11 2021


GRØNT + FISK + FUGL KASSEN
Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra friske champignon, gulerødder og selleri, fyldighed fra tomatpuré og fløde og smag fra laurbærblade, ribssaft og soja. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Grønne boller i karrysauce sauce med ris
Vores grønne boller er baseret på ærtefars og kogt quinoa. De serveres med en velkrydret indisk karry sauce baseret på kokosmælk, ris og grønsager.
Varedeklaration
Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
Kulmule med hvidvinssauce og sauté
Kulmule med fint tyndt skind, stegt i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og en sauté af sæsonens grønsager.
Varedeklaration
Persillerod au vin
Vores vegetarisk udgave af klassikeren couq au vin. Braiserede stykker af persillerod i en rødvinssauce der har simret i flere timer
Varedeklaration
Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og grønsager
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres her med kartoffelbåde, porresauce og stegte rodfrugter. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Solbærsyltetøj
Solbærsyltetøj af solmodne solbær – helt vidunderligt til både almindelige frikadeller og gulerodsdeller og på en ostemad.
Varedeklaration
Ugens Desserter
Drømmekage
Jordbærfromage med flødeskum
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nem og sund mad i én håndevending.
1. Vælg den kasse,
der passer bedst til dig udfra hvor ofte,
antal dage og mennesker du ønsker mad til.
2. Vi tilbereder maden og leverer direkte til din dør.
Xpressen kommer tirsdage/torsdage mellem kl. 7-18.
Du behøver ikke være hjemme.
3. Det eneste, der kræves af dig er at du varmer retten
– og så er der serveret!
Nemt og enkelt.
Lige så godt som jeg selv kan lave det
“Det er bare super dejlig mad. Har lige fået boller i karry, det var lige så godt som jeg selv kan lave det”
– Lizzy G
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Vi laver ualmindelig almindelig mad til helt almindelige mennesker, men du er ikke i tvivl, når du smager et af vores måltider – der er lagt kærlig omhu i hver eneste bid. Det er hjemmelavet mad, lavet fra bunden. Præcis som du ville lave den selv hjemme i dit eget køkken.
Frosne færdigretter, der er nemme at varme i en fart, skal ikke være et kompromis med hverken smag, næringsværdi eller sanseoplevelser som duft og konsistens. Og her er det de små detaljer, der gør hele forskellen: Der indgår ingen halvfabrikata i vores retter. Vi koger f.eks. altid vores egen fond og bruger den i sauce, supper og gryderetter. I en gryderet dur det ikke at bruge frosne rodfrugter, mens frosne løg, peberfrugt og ærter smager præcis som det skal når maden indfryses. I en puré eller en blendet suppe er de frosne grønsager helt på højde med de friske. I det hele taget veksler vi mellem tilbehør af frosne grønsager og tilbehør fremstillet af friske grønsager. Vi camouflerer ikke smag med tilsætningsstoffer og smagsforstærkere. Det er ikke nødvendigt når man er omhyggelig med at vælge gode råvarer.
Økologi, dyrevelfærd – og kortest mulig vej fra jord til bord, hænger for os helt naturligt sammen med et velsmagende måltid mad. Vi vælger lokale leverandører, hvor vi kan. I det hele taget gør vi os umage med at finde leverandører, der har samme høje kvalitetsnormer og etik, som vi.
Frosne færdigretter klinger for mange af industri og mad på samlebånd– men, sådan ser virkeligheden langt fra ud i Halkær Ådals køkken. Selvom vi laver mad i temmelig store portioner, er der ingen fabriksfremstilling over vores madlavning. Alt laves fra bunden af kyndige hænder.