Derfor vil Halkær Ådal hjælpe de ældre:

Når man har en ganske lille husholdning på 1-2 personer, kan det være svært at finde motivationen til at lave mad. Den ældre vil måske hellere bruge sin energi på at gå en tur med naboen end på at lave mad. Det kan også være at man ikke har ret megen erfaring med madlavning eller synes, at “nu har jeg lavet mad nok”. Der kan være så mange bevæggrunde, men ældre mennesker har i høj grad brug for god mad. Både mad som smager, så det giver lyst til at spise. Mad som føles godt i maven, når den er spist, og mad som giver god næring. Alle kroppens celler udskiftes i en syvårscyklus, og derfor har det altid betydning, hvad vi fylder i os.

Oprindeligt var en del af vores motivation til at starte Halkær Ådal Økologisk det sørgelige syn i butikkernes diske med færdigretter og endnu mere hvor oppustet man kunne blive af at spise det, og ofte var man sulten en halv time senere.

Jeg har set gamle familiemedlemmer glæde sig til god mad bl.a. fordi, det var et af få højdepunkter på dagen. Den glæde vil vi gerne give til vore kunder, at de hver dag kan glæde sig til at skulle spise, at de kan nyde maden og føle at der er nogen som har tænkt på dem og som har gjort sig umage.

Vi har jo også en lille forkælelsesting i næsten alle vore kasser – nemlig et bæger med sødt eller surt som passer til et af måltiderne eller et par småkager. Vi vil gerne give omsorg.

/Kate