Emballage

Hvilke emballageløsninger bruger vi, til opbevaring og transport af dine måltider?

Termokasser

Transport af måltider

Da vi producerer måltider på frost er det vigtigt at vi kan sikre at måltiderne holder sig frosne under transport. En kombination af en isolerende flamingokasse og tøris er det vi har erfaret har givet det bedste resultat, hvor måltiderne kan holde sig frosne helt ind til aftenen på leveringsdagen.

Flamingokassen er din som du kan bruge, eller du kan  stille den ud til chaufføren næste gang du skal have leveret så de kan tage den med retur og kørt til omsmeltning.

Vi har arbejdet på at gøre vores emballage mere klimavenlig og derfor har vi indgået et samarbejde med Cirqle som laver genbrugelig kasser og som skal håndtere vores emballage til transport fremadrettet. Det betyder at hver levering vil have mindre miljøpåvirkning ved at hjælp af Cirqle’s DoGoodBox. 

Kassen

DoGoodBox er lavet af et holdbart materiale som gør at den kan holde til mange leveringer. Kassen er optimeret til måltidskasse industrien og til at passe godt på indholdet under levering.

QR koden på kassen

Alle kasserne har en QR kode på siden. Denne kan scannes ved brug af en mobiltelefon for at tilgå en side hvor man kan se den individuelle kasses aktivitet. Man kan f.eks. se hvor mange gange kassen er brugt, hvor mange engangskasser Halkær Ådal har sparet, samt tilgå tilbud fra Halkær Ådal Økologisk.

Hvorfor genbrugsemballage?

Vi vil gerne mindske affald forbundet med vores måltidskasser for at passe på miljøet. Hver gang vi genbruger en måltidskasse, sparer vi plastik (flamingo) der ellers ville være gået til spilde efter et enkelt brug. Genbrug af emballage er med til at bekæmpe engangsforbrug som er enormt ressourcekrævende, eftersom at nye materialer skal udvindes og ny emballage skal produceres ved hver brug.

Kassen er lavet til at holde til mindst 150 leveringer. Når den ikke kan mere, så bruges kassens materiale til at lave nye kasser. Vi skaber derved et fuldt cirkulært system.

Hvordan fungerer det?

Det eneste der ændre sig for dig, er at du skal beholde kassen til næste levering og at du skal huske at sætte den ud til chaufføren når du modtager kassen næste gang.

 • Du modtager din måltidskasse som du plejer.
 • Du opbevarer og passer godt på kassen til næste levering
 • Vi tager kassen med retur ved din næste levering.
 • Husk at sætte den snavsede kasse ud til chaufføren.
 • Cirqle vasker kassen så den er klar til at komme ud igen.
 • Det samme gælder kasser der er beskadiget, de bliver brugt til at lave nye kasser, så de skal også stilles ud til chaufføren.

Måltids bakker

Sikker opbevaring og opvarmning af måltider – fra frost til ovn til bord!

Vi pakker alle vores måltider i en CPET plastikbakke lavet af 80% genanvendt plastik, i gennemsnit, og minimum 70%. Bakken er selvfølgelig godkendt til fødevarebrug og er produceret af FAERCH.

Praktiske informationer om plastikbakkerne:

 • CPET bakker er lavet af 80% genanvendt plast i gennemsnit, minimum 70 %.
 • Bakkerne er genanvendelige og kan genanvendes utallige gange til fremstilling af nye fødevarebakker.
 • Fremragende barriereegenskaber, som sikrer den bedste fødevarebeskyttelse og -integritet.
 • CPET-emballage til færdigretter overholder de strengeste lovbestemte standarder i temperaturområdet fra -40°C til +220 °C.
 • Bakkerne har et smart design der er meget praktisk. Men de er designede til at kunne blive sat direkte på bordet. 
 • Bakkerne har ingen skarpe kanter, hvilket giver sikker håndtering.

Læs mere om CPET bakkerne på producentens hjemmeside HER.