Søg

Måltidskasser efter kostrådene – Næringsværdi

måltidskasser efter kostrådene

Måltidskasser efter kostrådene

Når vi udvikler et nyt måltid til vores måltidskasser, er der flere forskellige ting vi tager hensyn til. Her er smag og konsistens selvfølgelig højt prioriteret, råvarerne skal være økologiske og så lokale som muligt og det skal være muligt at lave måltidet i store portioner – i hænderne. Men lige så vigtigt er at måltidet opfylder de næringsmæssige krav vi har. Da vi laver mad til mange mennesker, som alle har forskellige behov, har vi valgt at udvikle vores måltider med hensyn til de officielle kostråd.

Energiprocenter

Vi bruger derfor de anbefalede energiprocenter i en sund kost, til at vejlede os i forbindelse med nærings indhold. (Fødevarestyrelsen, Energiprocenter, 2022).

Energiindholdet fra proteiner skal som gennemsnit for måltiderne i vores måltidskasser helst ikke være under 15%. For det enkelte måltid sørger vi for at proteinindholdet aldrig er under 10% af det totale energiindhold.

Det er normalt at et måltid fra os har et indhold af fedt der svarer til 40% af energiindholdet, men mange måltider indeholder lidt mindre.

Når det kommer til kulhydraterne har vi fokus på at vælge varierede kilder. Nogle gange giver det mening at servere basmatiris, hvor andre måltider har godt af brune ris, eller endda quinoa. Vores måltider indeholder ALTID grønsager, som regel ca. 100g pr. portion. Så helt naturligt, indeholder vores måltider også nogle kostfibre.

Energiindhold og portionsstørrelse

Da vores måltider er udviklet med udgangspunkt i at være et aftensmåltid, går vi efter, at et måltid som regel indeholder ikke mindre end 2100 kJ eller ca. 500 kcal. Det svarer til at være 25% af det daglige reference indtag for en voksen gennemsnitsperson (8400 kJ / 2000 kcal) (Fødevarestyrelsen, Energi og makronæringsstoffer, 2022). Typisk indeholder vores måltider 2300 kJ, og aldrig mere end 2700 kJ.

Som udgangspunkt udvikler vi et måltid med hensyn til næringsværdi. Dvs. at vores måltider vejer alt fra 350-500 g, men de fleste af vores måltider har en vægt på 400-460 g mad per måltid.

Har man brug for lidt mere, kan man evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt blandet salat af grøntsagsskuffens rester. Spiser man knap så meget, kan man sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. 

Saltindhold

Det sidste vi holder øje med er om der er et passende indhold af salt i måltidet.

Ud fra et princip om at det er nemmere at drysse salt på maden end at fjerne det igen, så ligger saltindholdet i vores opskrifter på 0,6 – 0,8 g pr 100 g. Men det er også bevist gjort, med hensyn til fødevarestyrelsens anbefalinger om saltindhold i færdiglavede måltider på frost (Saltlisten, Fødevarestyrelsen, 2013).

Økologiske måltidskasser efter kostrådene

Så leder du efter en økologisk måltidskasse efter kostrådene, er du helt klart landet det rigtige sted. Vi har flere forskellige måltidskasser i abonnement, og du kan se hele vores udvalg ved at trykke HER.

Du kan også sagtens prøve en enkelt levering af måltidskasse. Vores prøvekasser indeholder de samme måltider som vores måltidskasser i abonnement, men leveres blot en enkelt gang. Du kan bestille så mange variationer af prøvekasserne, som du har lyst til, og så mange gange du vil. Dem finder du HER.

Du har selvfølgelig også mulighed for selv at sammensætte din egen måltidskasse, med måltider fra vores vælg-selv sortiment. Disse, samt vores prøve- og lykke- kasser, sendes blot en enkelt gang.