Om Halkær Ådal Økologisk
Historien bag
Det var kvinderne Edith Agerbo og Kate Bryrup, som igennem et samarbejde på Halkær Kro, fik idéen til Halkær Ådal Økologisk.
Gennem flere år forpagtede Edith køkkenet på Halkær Kro og Kulturhus, hvor økologi og den gode mad var et vigtigt omdrejningspunkt. På Halkær Kro arbejdede Edith sammen med dygtige kokke og lokale leverandører. Én af dem var Kate, som var med i køkkenet og leverede ænder fra sin egen andefarm. Det var hér, idéen til Halkær Ådal opstod.
Virksomheden blev startet sommeren 2012, hvor de gik i gang med at færdigudvikle og produktoptimere deres første måltider i lejede produktionslokaler i Løgstør, hvor de stadig har til huse i dag. I starten af 2013 var de klar til at levere de første paller med måltider til Irma. I starten producerede vi måltider til specialbutikker, men vi mente også at vi havde noget at tilbyde den private kunde. I 2014 startede vi derfor med at levere måltidskasser til private. Siden da har vi både lavet og leveret sunde, økologiske færdigtilberedte måltider på frost – til private og erhverv i hele Danmark.
God mad er ikke noget, der skal forbeholdes særlige lejligheder eller højtider. Alt for mange nøjes med for alt lidt i det daglige – frivilligt eller af nød og mangel på lødige alternativer til de hjemmelavede frikadeller. Det brænder vi for at ændre på. Alle skal have nem og lige adgang til god økologisk mad. For det du spiser, hænger uløseligt sammen med din livskvalitet. Et veltillavet måltid mad – hver dag, kan virkelig rykke meget for mange i det små.
Kvinderne bag
Edith Agerbo & Kristín Walsh
I dag er det kvinderne Edith Agerbo og Kristín Anný Walsh, der til dagligt driver Halkær Ådal Økologisk.
Edith, som er uddannet civilingeniør og heilpraktiker, er vokset op i en vestjysk landhusholdning. Det var her interessen for mad – og det, den gør ved os, blev vakt. Helt fra barnsben var hun med sin mor i køkkenet, når der skulle slagtes, syltes, bages og laves mad. Maden var et naturligt samlingspunkt – noget man var fælles om. Der er også tilbragt timer med lugejernet hjemme i forældrenes køkkenhave. En del urter, græskar og hindbær i vores færdigretter og desserter kommer i dag fra Ediths egen økologisk certificerede køkkenhave.
Kristín er opvokset på Island. Hun flyttede her til Danmark med sin mand for at læse i 2014, og er uddannet Professionsbachelor i ernæring og sundhed. Kristín har altid elsket at stå i køkkenet. Men det var især hendes far, som i sin tid arbejdede som kok på en trawler og senere åbnede sin egen restaurant på Island, som vakte hendes glæde for madlavning.
Økologi og dyrevelfærd er en hjertesag for både Edith og Kristín, og derfor har de begge to levet så økologisk som muligt hele deres voksenliv.
Edith er opvokset på landet, og har selv set udviklingen fra gammeldags landbrug til det industrielle landbrug. Det gjorde f.eks. et stort indtryk på hende at se hvordan frilandsgrise var helt anderledes levende og aktive, end hvad hun ellers havde set. Kristín har af dyrevelfærds-årsager været vegetar siden 2017. Men da hendes mand og to døtre stadig spiser kød, så derfor støtter hun op om leverandører der har stor fokus på dyrevelfærd når hun handler kød og andre animalske produkter til sin familie.
Halkær Ådal Teamet
Vi er en blæksprutte virksomhed, hvilket betyder at vi alle har vores ansvarsområder men hjælper også til hvor der er behov for det. F.eks: Dorte har ansvar for opvasken, men hun varetager også stegeopgaver eller træder ind i pakkeriet – hvis der er behov for det. Ligeledes hjælper vores kontor-personale f.eks. også i køkkenet/fryseren efter behov.
Halkær Ådal teamet består af i alt 7 kvinder. Uden dem, ville vi ikke kunne levere den kvalitet vores mad og service består af og vi er yderst taknemlig for hvor godt et hold vi har.