Grønt + Fisk Kassen
En økologisk måltidskasse der indeholder et bredt udvalg af forskellige vegetariske måltider og måltider med fisk. Alle vores lavet fra bunden af økologiske og, så vidt muligt, lokale råvarer. Vi bruger friskfanget fisk i vores fiskeretter, fremfor økologiske.
Fisken køber vi hos Hanstholm Fisk og Skaldyr, som køber bæredygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylder verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
Vi bruger ikke unødvendige tilsætningsstoffer i nogen af vores måltider, og udvikler alle måltider med hensyn til kostrådene. Da vores måltider er frosne, har de en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato. Så de behøves ikke spises, med det samme, efter levering.
Du har mulighed for at vælge mellem 5, 7 eller 10 måltider – hvor prisen per måltid bliver lavere efter som antal måltider stiger. Du vælger også til hvor mange personer måltidskassen skal være. Har du lyst til at få nogle økologiske desserter med i din levering, har du også mulighed for at tilvælge dem.
Vi leverer helt til din dør i hele landet, undtagen ikke bro-faste øer.
Økologisk måltidskasse med fisk
Grønt + Fisk kassen er en økologisk måltidskasse med fisk samt vegetariske/veganske måltider.
Sådan er Grønt+Fisk kassen sammensat
Når vi udvikler din ugemenu, sørger vi for stor variation, både hvad angår smag og konsistens, men vi er også opmærksomme på at dine tilbehør også er varierede. På den måde kommer du ikke til at spise ris eller kartofler til alle ugens måltider, men vi sørger for at der er lidt forskelligt til måltiderne hver uge.
Når vi sammensætter menuerne til Grønt+Fisk kassen, har vi følgende retningslinjer til en fuld menu med 10 måltider
- Der skal være 3-4 måltider med fisk
- Der skal være både gryderetter, måltider med postej, bøffer eller deller, og retter med hele fiskestykker.
- Der skal være mindst ét måltid der afviger fra ovenstående – f.eks. lakselasagne, grønsagstærte, risotto osv.
- Der skal være mindst ét måltid der er noget særligt (en søndagsret) – nøddepostej, farseret courgette, fyldt aubergine, hvidvinsdampet fisk, hvidfisk med grøn urtesauce osv.
- Max én suppe
- Generelt god variation
- ikke for mange kartofler, måltiderne må ikke ligne hinanden, varierende tilbehør (kartofler, ris, perlebyg, risnudler, quinoa, bulgur, fuldkornspasta …)
- Bestiller du måltider til 7 eller 10 dage får du ekstra sødt/surt tilbehør som gave fra os
- f.eks. et glas hjemmelavet ribsgele, hjemmesyltet græskar relish eller karrypickles
Der er ny menu hver uge, dog kan en enkelt fiskeret godt være den samme som ugen før. Efter 3 uger, kan en del af måltiderne være på menuen igen. Der kan også ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du f.eks. vælger 7 måltider, får du de 7 første måltider som står på ugemenuen.
Portionsstørrelser
Alle vores måltider er pakket i portionsstørrelser, svarende til hvad en voksen gennemsnitsperson spiser. Vores måltider indeholder typisk 2300 kJ, men aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit kan du evt. supplere dine måltider med lidt brød eller salat. Er du småtspisende, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider, mht. nærings indhold, HER.
Levering
Din måltidskasse bliver leveret af Xpressen tirsdag eller onsdag mellem 7-17. Du behøver ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os hvor du vil have at vi stiller kassen, og vi giver beskeden videre til fragtmanden.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
OBS! For at få leveret på en tirsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på en onsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 mandag.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Råvarer skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
- Nyskrællede grønsager køber vi af Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
- Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske.
- Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
- Vi får vores fisk fra Hanstholm Fisk og Skaldyr. De opkøber friskfangede og bæredygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylde verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed, og opretholder ressourcer for fremtidige generationer. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt levering af Grønt Fisk kasse under PRØVEKASSER eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille din økologiske måltidskasse i abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
Uge 5 2023
UGEMENU – Uge 5 2023

GRØNT + FISK KASSEN
1.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
2.Løgpostej med champignonsauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med kartofler og en cremet champignonsauce
Varedeklaration
3.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne – kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
4.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
5.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra friske champignon, gulerødder og selleri, fyldighed fra tomatpuré og fløde og smag fra laurbærblade, ribssaft og soja. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
6.Kikærtebøf med spinatsauce
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med kogte kartofler og spinat-flødesauce og grønsager.
Varedeklaration
7.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
8.Mørksej med purløgssauce, kartofler og grønsager
Dampet mørksej på en bund af urter. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og sauté – typisk æble-rødløg, men det kan også være årstidens sauté
Varedeklaration
9.Sødkartoffelbøf med quinoa-ris, tomatsauce og bagt løg
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med proteinrig quinoa-ris, tomatsauce og bagte løg
Varedeklaration
10.Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Hindbærfromage med flødeskum
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Hindbærfromage er en dejlig variation, som de fleste vil blive begejstrede for.
Varedeklaration
2.Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 6 2023
UGEMENU – Uge 6 2023

GRØNT + FISK KASSEN
1.Stegt fisk med persillesovs, kartofler og grønsager
stegt friskfanget fisk som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
2.Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
3.Grønsagspostej med urtepuré og ris
Grønsagspostej med nødder i serveret med en let urtepuré af broccoli og jordskok. Hertil brune ris
Varedeklaration
4.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
5.Spinat lasagne
6.Indisk karryret med ærtebidder og brune ris
velkrydret og lidt stærk indisk karrysauce med masser af grønsager og stykker af ærteprotein. Serveret med brune ris
Varedeklaration
7.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
8.Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
9.Sødkartoffelbøf med quinoa-ris, tomatsauce og bagt løg
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med proteinrig quinoa-ris, tomatsauce og bagte løg
Varedeklaration
10.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Jordbærfromage
2.Mynteis med chokodrys
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 7 2023
UGEMENU – Uge 7 2023

GRØNT + FISK KASSEN
1.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
2.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
3.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
4.Stegt fisk med persillesovs, kartofler og grønsager
stegt friskfanget fisk som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
5.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, friske champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
6.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os – med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
7.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
8.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
9.Brændende kærlighed – vegetar
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske brændende kærlighed, hvor der er brugt røget tofu sammen med masser af stegte løg. Selvfølgelig med rødbeder til.
Varedeklaration
10.Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Mirabellefromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Vores mirabellefromage er med mirabellemos af mirabeller fra Ediths have
Varedeklaration
2.Vanille flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nem og sund mad i én håndevending.
1. Vælg den kasse,
der passer bedst til dig udfra hvor ofte,
antal dage og mennesker du ønsker mad til.
2. Vi tilbereder maden og leverer direkte til din dør.
Xpressen kommer tirsdage/torsdage mellem kl. 7-18.
Du behøver ikke være hjemme.
3. Det eneste, der kræves af dig er at du varmer retten
– og så er der serveret!
Nemt og enkelt.