GRØNT + FISK KASSEN
- består af 5 forskellige velsmagende måltider
Grønt + Fisk Kassen indeholder et bredt udvalg af meget forskelligartede vegetar- og fiskeretter – fra traditionelle måltider til mere moderne. Vi lægger vægt på størst mulig variation af både smage og konsistenser når menuen sættes sammen, og den er sammensat af to måltider med fisk og tre vegetariske måltider.
Kassen indeholder måltider som:
- Skindstegt kulmule med sauté
- Vegetarisk millionbøf
- Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
- Paella med cashewnødder
- Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerodder
- Gulerodsdeller med flødekartofler og grønsager
- Rødbedebøf med grov bulgur og jordskokkecreme
- Spinatlasagne
- …og meget meget mere
Mange af måltiderne er krydrede, men kun få nærmer sig stærkt krydret.
Levering:
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag, onsdag eller torsdag mellem 7-17 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
Der kan også ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
OBS! For at få leveret på en tirsdag skal din ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på en onsdag eller torsdag skal din ordre være lagt inden kl 21.00 mandag eller tirsdag.
Grønt+Fisk kassen – med pescetar venlige måltider
-indeholder to pescetar måltider (indeholder fisk) og tre vegetariske måltider.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Råvarer skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
Nyskrællede grønsager køber vi af Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd. Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
Portionsstørrelser
Alle retter er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen person kan spise. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
5 varierede måltider
Til dig der..:
- ..har brug for at supplere familiens madplan med 5 færdiglavede vegetariske- og pescetar måltider til en travl uge
- ..ønsker selv at stå for maden et par dage om ugen så er det perfekt med 5 ugentlige måltider
- ..gerne vil have et lager i fryseren, som kan bruges når der er travle dage, så er det dejligt med et abonnement på 5 måltider hver 4. uge
Der er en ny menu hver uge – dog kan en enkelt fiskeret godt være den samme som ugen før.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt Grønt + Fisk kasse under vælg selv eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
OBS! Mange af måltiderne er krydrede, men kun få nærmer sig stærkt krydret.
Uge 21 2022


GRØNT + FISK KASSEN
Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
Selleribøf med løgsovs, kartofler og grønsager
En stor og mættende selleribøf med bla. rå revne selleri, og ost. Vi serverer den helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. serveret med ris
Varedeklaration
Spinat lasagne
Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
Solbærsyltetøj
Solbærsyltetøj af solmodne solbær – helt vidunderligt til både almindelige frikadeller og gulerodsdeller og på en ostemad.
Varedeklaration
Ugens Desserter
Æblekage med flødeskum
Saltkaramel flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 22 2022


GRØNT + FISK KASSEN
Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, friske champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
Rødbedebøf med jordskokkecreme og bulgur
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Hvidvinsdampet fisk med hvidvinssauce og sauté
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og en sauté af sæsonens grønsager.
Varedeklaration
Blomkålsdeller med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter – tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Syltede rødløg
Smukke og velsmagende røde syltede løg – til mildt smagenede vegetarretter (ikke med tomat), og måltider med fisk eller kylling, eller måske på et stykke smørrebrød.
Varedeklaration
Ugens Desserter
Jordbær-passionsfrugt sorbét
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Chokolademousse med flødeskum
Klassisk dejlig chokolademusse – lavet med mørk chokolade 70%, og pyntet med flødeskum
Varedeklaration
Uge 23 2022


GRØNT + FISK KASSEN
Hvidvinsdampet fisk med hvidvinssauce og sauté
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og en sauté af sæsonens grønsager.
Varedeklaration
Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
Kikærtebøf med gul mos, estragonsauce og grønsager
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med gul kartoffelmos, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og f.eks en sauté af årstidens grønsager.
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra friske champignon, gulerødder og selleri, fyldighed fra tomatpuré og fløde og smag fra laurbærblade, ribssaft og soja. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
Grønne boller i indisk karrysauce med ris
Vores grønne boller er baseret på ærtefars og kogt quinoa. De serveres med en velkrydret indisk karry sauce baseret på kokosmælk, ris og grønsager.
Varedeklaration
Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
Rød peber relish
Dejligt surt-sødt tilbehør til f.eks. kikærtegryde, asiatisk kylling med meget mere. Også godt på et stykke smørrebrød
Varedeklaration
Ugens Desserter
Mangofromage med flødeskum
Til vores mangofromage bruger vi en puré af 100% mango.
Varedeklaration
Vanille flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nem og sund mad i én håndevending.
1. Vælg den kasse,
der passer bedst til dig udfra hvor ofte,
antal dage og mennesker du ønsker mad til.
2. Vi tilbereder maden og leverer direkte til din dør.
Xpressen kommer tirsdage/torsdage mellem kl. 7-18.
Du behøver ikke være hjemme.
3. Det eneste, der kræves af dig er at du varmer retten
– og så er der serveret!
Nemt og enkelt.
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Vi laver ualmindelig almindelig mad til helt almindelige mennesker, men du er ikke i tvivl, når du smager et af vores måltider – der er lagt kærlig omhu i hver eneste bid. Det er hjemmelavet mad, lavet fra bunden. Præcis som du ville lave den selv hjemme i dit eget køkken.
Frosne færdigretter, der er nemme at varme i en fart, skal ikke være et kompromis med hverken smag, næringsværdi eller sanseoplevelser som duft og konsistens. Og her er det de små detaljer, der gør hele forskellen: Der indgår ingen halvfabrikata i vores retter. Vi koger f.eks. altid vores egen fond og bruger den i sauce, supper og gryderetter. I en gryderet dur det ikke at bruge frosne rodfrugter, mens frosne løg, peberfrugt og ærter smager præcis som det skal når maden indfryses. I en puré eller en blendet suppe er de frosne grønsager helt på højde med de friske. I det hele taget veksler vi mellem tilbehør af frosne grønsager og tilbehør fremstillet af friske grønsager. Vi camouflerer ikke smag med tilsætningsstoffer og smagsforstærkere. Det er ikke nødvendigt når man er omhyggelig med at vælge gode råvarer.
Økologi, dyrevelfærd – og kortest mulig vej fra jord til bord, hænger for os helt naturligt sammen med et velsmagende måltid mad. Vi vælger lokale leverandører, hvor vi kan. I det hele taget gør vi os umage med at finde leverandører, der har samme høje kvalitetsnormer og etik, som vi.
Frosne færdigretter klinger for mange af industri og mad på samlebånd– men, sådan ser virkeligheden langt fra ud i Halkær Ådals køkken. Selvom vi laver mad i temmelig store portioner, er der ingen fabriksfremstilling over vores madlavning. Alt laves fra bunden af kyndige hænder.