GRØNT + FISK KASSEN
- består af 5 forskellige velsmagende måltider
Grønt + Fisk Kassen indeholder et bredt udvalg af meget forskelligartede vegetar- og fiskeretter – fra traditionelle måltider til mere moderne. Vi lægger vægt på størst mulig variation af både smage og konsistenser når menuen sættes sammen, og den er sammensat af to måltider med fisk og tre vegetariske måltider.
Kassen indeholder måltider som:
- Skindstegt kulmule med sauté
- Vegetarisk millionbøf
- Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
- Paella med cashewnødder
- Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerodder
- Gulerodsdeller med flødekartofler og grønsager
- Rødbedebøf med grov bulgur og jordskokkecreme
- Spinatlasagne
- …og meget meget mere
Mange af måltiderne er krydrede, men kun få nærmer sig stærkt krydret.
Levering:
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag eller torsdag mellem 7-17 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Tryk her for at se vores leveringskalender for 2021.
OBS! For at få leveret på tirsdag skal en ordre være lagt inden kl. 21.00 søndag og for levering på torsdag skal en ordre være lagt inden kl 21.00 tirsdag.
Grønt+Fisk kassen – med pescetar venlige måltider
-indeholder to pescetar måltider (indeholder fisk) og tre vegetariske måltider.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Råvarer skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
Nyskrællede grønsager køber vi af Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd. Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
Portionsstørrelser
Alle retter er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen person kan spise. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
5 varierede måltider
Til dig der..:
- ..har brug for at supplere familiens madplan med 5 færdiglavede vegetariske- og pescetar måltider til en travl uge
- ..ønsker selv at stå for maden et par dage om ugen så er det perfekt med 5 ugentlige måltider
- ..gerne vil have et lager i fryseren, som kan bruges når der er travle dage, så er det dejligt med et abonnement på 5 måltider hver 4. uge
Der er en ny menu hver uge – dog kan en enkelt fiskeret godt være den samme som ugen før.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt Grønt + Fisk kasse under vælg selv eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
OBS! Mange af måltiderne er krydrede, men kun få nærmer sig stærkt krydret.
Uge 3 2021


GRØNT + FISK KASSEN
Gulerodsdeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os – med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos og ærter
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
Rødbedebøf med flødekartofler
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf med klassiske flødekartofler. Hertil serveres blandede grønsager
Varedeklaration
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
Ugens Desserter
Brownie
Den tunge amerikanske brownie har vi taget til os her i landet – det er også en rigtig dejlig kage
Varedeklaration
Citronfromage med flødeskum
Varedeklaration
Uge 4 2021


GRØNT + FISK KASSEN
Kikærtebøf med spinatsauce
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med kogte kartofler og spinat-flødesauce og grønsager.
Varedeklaration
Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra friske champignon, gulerødder og selleri, fyldighed fra tomatpuré og fløde og smag fra laurbærblade, ribssaft og soja. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
Julepostej med rødkål, kartofler og brun sauce
Vegetarisk julepostej med champignon, nødder og tranebær. Selvfølgelig serveret med klassisk rødkål, kartofler og brun sauce. Oplagt måltid til jul, men velegnet til festlige lejligheder på alle tider af året.
Varedeklaration
Fiskedeller med remouladesauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, remouladesauce og appesinbagte gulerødder. Til remouladesaucen bruger vi vores hjemmelavede karrypickles.
Varedeklaration
Ugens Desserter
Jordbærkage med flødeskum
Den klassiske æblekage er videreudviklet til forskellige gode varianter – jordbærkage med flødeskum er en af sommerens gode bud
Varedeklaration
Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 5 2021


GRØNT + FISK KASSEN
Grønsagspostej med spinatsauce, kartofler og grønsager
Grønsagspostej med bl.a. rodfrugter, nødder og karry. Hertil en nærende og vitaminrig spinatsauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Rødbedebøf med jordskokkecreme og bulgur
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Stegt fisk med kartofler, purløgssauce og grønsager
Ugens friske fisk har vi stegt på panden, og serverer den med kartofler, purløgssauce og grønsager.
Ugens Desserter
Banankage
Solbærfromage med flødeskum
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Solbærfromage er en dejlig variation, som de fleste vil blive begejstrede for.
Varedeklaration
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nem og sund mad i én håndevending.
1. Vælg den kasse,
der passer bedst til dig udfra hvor ofte,
antal dage og mennesker du ønsker mad til.
2. Vi tilbereder maden og leverer direkte til din dør.
Xpressen kommer tirsdage/torsdage mellem kl. 7-18.
Du behøver ikke være hjemme.
3. Det eneste, der kræves af dig er at du varmer retten
– og så er der serveret!
Nemt og enkelt.
Det betyder noget for mig at råvarerne er økologiske og at alt er hjemmelavet.
“924 kr. kan lyde som mange penge – men, hvis man som jeg er lidt småtspisende, så er der faktisk mad til 2 dage i en enkelt portion. Jeg plejer at give kartoffelmosen en klat smør og lidt salt, så er den som jeg kan lide den. På 2. dagen spiser jeg rester. Så er det hele rørt sammen og mikset som biksemad. Det smager faktisk endnu bedre dagen efter. “
– Ruth, 78 år
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Halkær Ådal leverer økologiske frosne færdigretter i høj kvalitet lige til din dør.
Vi laver ualmindelig almindelig mad til helt almindelige mennesker, men du er ikke i tvivl, når du smager et af vores måltider – der er lagt kærlig omhu i hver eneste bid. Det er hjemmelavet mad, lavet fra bunden. Præcis som du ville lave den selv hjemme i dit eget køkken.
Frosne færdigretter, der er nemme at varme i en fart, skal ikke være et kompromis med hverken smag, næringsværdi eller sanseoplevelser som duft og konsistens. Og her er det de små detaljer, der gør hele forskellen: Der indgår ingen halvfabrikata i vores retter. Vi koger f.eks. altid vores egen fond og bruger den i sauce, supper og gryderetter. I en gryderet dur det ikke at bruge frosne rodfrugter, mens frosne løg, peberfrugt og ærter smager præcis som det skal når maden indfryses. I en puré eller en blendet suppe er de frosne grønsager helt på højde med de friske. I det hele taget veksler vi mellem tilbehør af frosne grønsager og tilbehør fremstillet af friske grønsager. Vi camouflerer ikke smag med tilsætningsstoffer og smagsforstærkere. Det er ikke nødvendigt når man er omhyggelig med at vælge gode råvarer.
Økologi, dyrevelfærd – og kortest mulig vej fra jord til bord, hænger for os helt naturligt sammen med et velsmagende måltid mad. Vi vælger lokale leverandører, hvor vi kan. I det hele taget gør vi os umage med at finde leverandører, der har samme høje kvalitetsnormer og etik, som vi.
Frosne færdigretter klinger for mange af industri og mad på samlebånd– men, sådan ser virkeligheden langt fra ud i Halkær Ådals køkken. Selvom vi laver mad i temmelig store portioner, er der ingen fabriksfremstilling over vores madlavning. Alt laves fra bunden af kyndige hænder.