Uge 25 2024
UGEMENU - Uge 25 2024

HALKÆR-KASSEN
1.Frikadeller med nye kartofler. Hertil sauce verte
Ét af sommerens højdepunkter er når de nye danske kartofler kommer på markedet - det fejrer vi med denne ret hvor de nye kartofler ikke har været frosset. Hertil serverer vi frikadeller og en ny letkogt grønsag som heller ikke har været frosset - det kan f.eks. være danske blomkål. Med til måltidet følger et lille bæger creme-fraiche baseret sauce verte.BEMÆRK måltidet har ikke været frosset, og holdbarheden på køl er 3 dage.
Varedeklaration
2.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
3.Kylling i asparges
Helt klassisk aspargessovs med kylling og lidt ærter. Hertil kogte kartofler
Varedeklaration
4.Blomkålssuppe med kødboller og grovbolle
Denne milde suppe med blomkål og hønsekødboller er kogt på kyllingefond. Der er en god hjemmelavet grovbolle med.
Varedeklaration
5.Tortilla med fajitastegt okse
Traditionel mexikansk ret: tortilla-pandekager fyldt med fyld af oksefars, sortebønner og grønsager. En dejlig krydret ret uden at være stærk
Varedeklaration
6.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
7.Fiskeruller med porresauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, porresauce og et passende grønsagstilbehør
Varedeklaration
8.Grønsagsterrine med Romescosauce
Som et nyt måltid i sortimentet præsenterer vi en farverig grønsagsterrine, på en bund af smagfuld romescosauce med både mandler og nødder. Måltidet er en god proteinkilde
Varedeklaration
9.Nakkekotelet i rodfrugtsauce
Lækre møre nakkekoteletter serveret lys sauce med møre tern af rodfrugter. Hertil kartofler og broccoli eller en tilsvarende grønsag.
Varedeklaration
10.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Gulerodsdeller med nye kartofler. Hertil sauce verte
Hvert år glæder vi os til de nye kartofler, så derfor serverer vi dette måltid med gulerodsdeller og nye kartofler som ikke har været frosset og en letkogt ny grønsag -typisk blomkål som heller ikke har været frosset. Til måltidet følger et lille bæger med sauce verte. En rigtig vitaminbombe, som man trænger til på denne tid. Bemærk - dette måltid er kun holdbar i op til 3 dage efter modtagelsen, og det skal opbevares på køl.
Varedeklaration
2.Asiatisk grønsagssuppe med grovbolle
Vegansk blendet suppe med masser af grønsager, kokosmælk og krydret med bl.a. citrongræs og ingefær. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
3.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
4.Grønsagsterrine med Romescosauce
Som et nyt måltid i sortimentet præsenterer vi en farverig grønsagsterrine, på en bund af smagfuld romescosauce med både mandler og nødder. Måltidet er en god proteinkilde
Varedeklaration
5.Løgpostej med champignonsauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med kartofler og en cremet champignonsauce
Varedeklaration
6.Marokkansk tagine med perlebyg
Marokkansk mad er fyldt med varme krydderier, men det er ikke stærk mad, og det gælder også denne smagfulde tagine, med masser af aubergine og bidder af ærteprotein.
Varedeklaration
7.Spinattærte med soltørrede tomater
En meget smagfuld og mættende tærte med spinat, soltørrede tomater, hytteost og blåskimmelost.
Varedeklaration
8.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
9.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
10.Selleribøf med persillesovs og grønsager
Hjemmelavet selleribøf serveret med persillesovs og blandede grønsager
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kylling i asparges
Helt klassisk aspargessovs med kylling og lidt ærter. Hertil kogte kartofler
Varedeklaration
2.Gulerodsdeller med nye kartofler. Hertil sauce verte
Hvert år glæder vi os til de nye kartofler, så derfor serverer vi dette måltid med gulerodsdeller og nye kartofler som ikke har været frosset og en letkogt ny grønsag -typisk blomkål som heller ikke har været frosset. Til måltidet følger et lille bæger med sauce verte. En rigtig vitaminbombe, som man trænger til på denne tid. Bemærk - dette måltid er kun holdbar i op til 3 dage efter modtagelsen, og det skal opbevares på køl.
Varedeklaration
3.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
4.Fiskeruller med porresauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, porresauce og et passende grønsagstilbehør
Varedeklaration
5.Grønsagsterrine med Romescosauce
Som et nyt måltid i sortimentet præsenterer vi en farverig grønsagsterrine, på en bund af smagfuld romescosauce med både mandler og nødder. Måltidet er en god proteinkilde
Varedeklaration
6.Løgpostej med champignonsauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med kartofler og en cremet champignonsauce
Varedeklaration
7.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
8.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
9.Brændende kærlighed, vegetar
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske brændende kærlighed, hvor der er brugt røget tofu sammen med masser af stegte løg. Selvfølgelig med rødbeder til.
Varedeklaration
10.Selleribøf med persillesovs og grønsager
Hjemmelavet selleribøf serveret med persillesovs og blandede grønsager
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med nye kartofler. Hertil sauce verte
Ét af sommerens højdepunkter er når de nye danske kartofler kommer på markedet - det fejrer vi med denne ret hvor de nye kartofler ikke har været frosset. Hertil serverer vi frikadeller og en ny letkogt grønsag som heller ikke har været frosset - det kan f.eks. være danske blomkål. Med til måltidet følger et lille bæger creme-fraiche baseret sauce verte.BEMÆRK måltidet har ikke været frosset, og holdbarheden på køl er 3 dage.
Varedeklaration
2.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
3.Frikadeller med champignonsauce og grønsager
Vores egne pandestegte frikadeller serveret med rund og fyldig champignonsauce, kartofler og farverig grønsagsblanding med bl.a. rød peber
4.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
5.Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer - også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
6.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
7.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
10.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
11.Blomkålssuppe med kødboller og grovbolle
Denne milde suppe med blomkål og hønsekødboller er kogt på kyllingefond. Der er en god hjemmelavet grovbolle med.
Varedeklaration
12.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Blåbærkage
Flot ser den ud den lyse kagedej der marmoreres af saften fra de mørke blåbær, og smagen bliver man slet ikke skuffet over
Varedeklaration
2.Mangofromage