Uge 35 2021
UGEMENU - Uge 35 2021

HALKÆR-KASSEN
1.Boeuf Bourguignon med kartofler
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Denne klassiske franske gryderet tilbereder vi med oksetern, rødvin, champignon m.m. og serverer med kartoffelbåde.
Varedeklaration
2.Broccolisuppe med ost og grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og beriget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
3.Lasagne med oksekød
Italien har givet og mange gode klassikere som næsten føles helt danske. Lasagne med oksekødsauce og bechamelsauce. Vi giver som regel broccoli til lasagnen - enten serveret dertil eller bagt ind i lasagnen.
Varedeklaration
4.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
5.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
6.Kyllingelår med ris og paprikasauce
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Efter min mening smager lårkødet på kyllingen bedst, og til dette måltid har vi krydret lårene med paprika, og kreeret en god paprikasauce dertil og serverer dette med ris og honningstegt porre/gulerod.
Varedeklaration
7.Karrypickles – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Vores helt klassiske karrypickles har mange anvendelsesmuligheder. Spis det som tilbehør til f.eks. karrykylling, fiskedeller, karryretter eller grønsagsragout, brug det på et stykke smørrebrød med oksebryst, eller hak det helt fint og bland det med mayonaisse, så har du en rigtig dejlig hjemmelavet remoulade.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Indisk karryret med ærtebidder og brune ris
velkrydret og lidt stærk indisk karrysauce med masser af grønsager og stykker af ærteprotein. Serveret med brune ris
Varedeklaration
2.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
3.Brændende kærlighed, vegetar
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske brændende kærlighed, hvor der er brugt røget tofu sammen med masser af stegte løg. Selvfølgelig med rødbeder til.
Varedeklaration
4.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
5.Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
6.Tomatsuppe med grovbolle
Når sommeren bugner af solmodne tomater, så er det tid for tomatsuppe. Vi bruger friske tomater til denne tomatsuppe - et let og godt sommermåltid med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
7.Moussakka vegetar
Denne vegetariske udgave af græsk mousakka er med lag af aubergine og courgette som vi har skåret i skiver og forbagt i ovnen, samt hjemmelavet tomatsauce og bechamelsauce.
Varedeklaration
8.Karrypickles – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Vores helt klassiske karrypickles har mange anvendelsesmuligheder. Spis det som tilbehør til f.eks. karrykylling, fiskedeller, karryretter eller grønsagsragout, brug det på et stykke smørrebrød med oksebryst, eller hak det helt fint og bland det med mayonaisse, så har du en rigtig dejlig hjemmelavet remoulade.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
2.Brændende kærlighed, vegetar
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske brændende kærlighed, hvor der er brugt røget tofu sammen med masser af stegte løg. Selvfølgelig med rødbeder til.
Varedeklaration
3.Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
4.Stegt kuller med løgsauce og rodfrugter
Friskfanget kullerfilet stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og sæsonens stegte rodfrugter.
Varedeklaration
5.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
6.Indisk karryret med ærtebidder og brune ris
velkrydret og lidt stærk indisk karrysauce med masser af grønsager og stykker af ærteprotein. Serveret med brune ris
Varedeklaration
7.Dampet fisk med hvidvinssauce og grønsager
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og et grønsagstilbehør.
Varedeklaration
8.Karrypickles – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Vores helt klassiske karrypickles har mange anvendelsesmuligheder. Spis det som tilbehør til f.eks. karrykylling, fiskedeller, karryretter eller grønsagsragout, brug det på et stykke smørrebrød med oksebryst, eller hak det helt fint og bland det med mayonaisse, så har du en rigtig dejlig hjemmelavet remoulade.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kyllingelår med ris og paprikasauce
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Efter min mening smager lårkødet på kyllingen bedst, og til dette måltid har vi krydret lårene med paprika, og kreeret en god paprikasauce dertil og serverer dette med ris og honningstegt porre/gulerod.
Varedeklaration
2.Brændende kærlighed, vegetar
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske brændende kærlighed, hvor der er brugt røget tofu sammen med masser af stegte løg. Selvfølgelig med rødbeder til.
Varedeklaration
3.Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
4.Stegt kuller med løgsauce og rodfrugter
Friskfanget kullerfilet stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og sæsonens stegte rodfrugter.
Varedeklaration
5.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
6.Indisk karryret med ærtebidder og brune ris
velkrydret og lidt stærk indisk karrysauce med masser af grønsager og stykker af ærteprotein. Serveret med brune ris
Varedeklaration
7.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
8.Karrypickles – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Vores helt klassiske karrypickles har mange anvendelsesmuligheder. Spis det som tilbehør til f.eks. karrykylling, fiskedeller, karryretter eller grønsagsragout, brug det på et stykke smørrebrød med oksebryst, eller hak det helt fint og bland det med mayonaisse, så har du en rigtig dejlig hjemmelavet remoulade.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med stuvet spidskål
Når sommeren er på sit højeste og det bugner med friske nye spidskål, så er det sæson for frikadeller med stuvet spidskål - en rigtig sommerklassiker.
Varedeklaration
2.Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer - også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
3.Græsk moussakka
Når der er sæson for auberginer er det til at servere græsk moussaka. Vi tilbereder den helt klassisk med lag af kartofler, oksekødsauce, stegte aubergineskiver, bechamelsauce og revet ost.
Varedeklaration
4.Krydrede oksekødboller med grov mos
Til de velkrydrede (ikke stærke) kødboller koges kalvefond ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
5.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
6.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
7.Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og bagte løg
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres med kartofler, porresauce og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
8.Dampet fisk med hvidvinssauce og grønsager
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og et grønsagstilbehør.
Varedeklaration
9.Stegt kuller med løgsauce og rodfrugter
Friskfanget kullerfilet stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og sæsonens stegte rodfrugter.
Varedeklaration
10.Tomatsuppe med grovbolle
Når sommeren bugner af solmodne tomater, så er det tid for tomatsuppe. Vi bruger friske tomater til denne tomatsuppe - et let og godt sommermåltid med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
11.Broccolisuppe med ost og grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og beriget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Squashkage
En svampet og krydret kage, som er et must når der er højsæson af sommerens squash.
Varedeklaration
2.Hindbærfromage med flødeskum
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Hindbærfromage er en variation, som de fleste vil blive begejstrede for.
Varedeklaration