Uge 45 2021
UGEMENU - Uge 45 2021

HALKÆR-KASSEN
1.Frikadeller med løgsauce og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med løgsauce, kartofler og glaserede rødbeder. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
2.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
4.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
5.Nakkekotelet i rodfrugtsauce
Lækre møre nakkekoteletter serveret lys sauce med møre tern af rodfrugter. Hertil kartofler og broccoli eller en tilsvarende grønsag.
Varedeklaration
6.Græskarsuppe med grovbolle
Sensommerens knaldorange hokkaidoer giver denne flotte velsmagende vegetariske suppe, som er toppet med ristede græskarkerner. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
7.Mortens and
Måltidet består af mørt og smagfuldt kød fra Moulard-ænder fra Gothenborg. Moulard ænder er kødfulde og mørkere end den klassiske Peking and. De har også en lidt kraftigere smag, som kun gør måltidet bedre. For at gøre det endnu bedre, fylder vi ænderne med svesker og æbler når vi steger dem, for en dejlig balance mellem syre, sødme, umami og smagen af ænderne. Den smag mærker du også i saucen, da stegeskyen fra ænderne selvfølgelig også bruges dertil. Måltidet serveres så med saucen, kogte kartofler og vores hjemmelavede rødkål. Et helt perfekt måltid til din Mortens aften, der blot kræver en lille opvarmning i enten en ovn eller mikroovn.Måltidet kan forudbestilles indtil d. 27.oktober 2022. Bestiller du på et senere tidspunkt, kan du risikere at måltidet bliver udsolgt. Så for at være 100% sikker på at du får din Mortens and med i måltidskassen, anbefaler vi stærkt at du bestiller før forudbestillingen slutter.Vær opmærksom på, at vi producerer først måltidet efter d. 27.oktober, og det kan først blive leveret tidligst den 8.november. Så du skal være opmærksom på, at alle de produkter der bestilles sammen med din Mortens and, bliver leveret på samme leveringsdag, tidligst d. 8.november.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
2.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
3.Løgpostej med bulgur i tomat-chili sauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de grov bulgur der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil grønsager med bid i.
Varedeklaration
4.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
5.Persillerod au vin
Vores vegetarisk udgave af klassikeren couq au vin. Braiserede stykker af persillerod i en rødvinssauce der har simret i flere timer
Varedeklaration
6.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
2.Løgpostej med bulgur i tomat-chili sauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de grov bulgur der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil grønsager med bid i.
Varedeklaration
3.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
4.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
5.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
6.Gulerodsdeller med græskarsauce og pasta
Store rigatoni pasta er her vendt med en gylden og særdeles velsmagende græskarsauce, af kæmpegræskar fra Ediths egen køkkenhave. Hertil serveres vores gulerodsfrikadeller.
Varedeklaration
7.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Mortens and
Måltidet består af mørt og smagfuldt kød fra Moulard-ænder fra Gothenborg. Moulard ænder er kødfulde og mørkere end den klassiske Peking and. De har også en lidt kraftigere smag, som kun gør måltidet bedre. For at gøre det endnu bedre, fylder vi ænderne med svesker og æbler når vi steger dem, for en dejlig balance mellem syre, sødme, umami og smagen af ænderne. Den smag mærker du også i saucen, da stegeskyen fra ænderne selvfølgelig også bruges dertil. Måltidet serveres så med saucen, kogte kartofler og vores hjemmelavede rødkål. Et helt perfekt måltid til din Mortens aften, der blot kræver en lille opvarmning i enten en ovn eller mikroovn.Måltidet kan forudbestilles indtil d. 27.oktober 2022. Bestiller du på et senere tidspunkt, kan du risikere at måltidet bliver udsolgt. Så for at være 100% sikker på at du får din Mortens and med i måltidskassen, anbefaler vi stærkt at du bestiller før forudbestillingen slutter.Vær opmærksom på, at vi producerer først måltidet efter d. 27.oktober, og det kan først blive leveret tidligst den 8.november. Så du skal være opmærksom på, at alle de produkter der bestilles sammen med din Mortens and, bliver leveret på samme leveringsdag, tidligst d. 8.november.
Varedeklaration
2.Løgpostej med bulgur i tomat-chili sauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de grov bulgur der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil grønsager med bid i.
Varedeklaration
3.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
4.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
5.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
6.Gulerodsdeller med græskarsauce og pasta
Store rigatoni pasta er her vendt med en gylden og særdeles velsmagende græskarsauce, af kæmpegræskar fra Ediths egen køkkenhave. Hertil serveres vores gulerodsfrikadeller.
Varedeklaration
7.Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
2.Boller i selleri med kartofler
Boller i selleri med kartofler er endnu en klassiker, som vi ikke ser nogen grund til at ændre på.
Varedeklaration
3.Frikadeller med flødekartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med flødekartofler og grønsager ( rodfrugter, rødbeder, græskar e.l.)
Varedeklaration
4.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
5.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
6.Krydrede oksekødboller med grov mos
Til de velkrydrede (ikke stærke) kødboller koges kalvefond ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
7.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
10.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
11.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
12.Porre-kartoffelsuppe med grovbolle
Porre-kartoffelsuppe er en god og nærende suppe, som er kogt på grisefond og med ristet bacon i. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
2.Jordbærfromage