Uge 19 2019
UGEMENU - Uge 19 2019

HALKÆR-KASSEN
1.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
2.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
3.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
4.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
5.Nakkefilet med skysauce, kartofler og grønsager
Det velsmagende og fedtmarmorerede nakkekød steges på en bund af urter (fx løg, gulerod og pastinak), som giver en rigtig god smag til saucen. Vi serverer stegen med kartofler og grønsager som f.eks. stegt løg og peberfrugt.
Varedeklaration
6.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
7.Skrubberuller med spinatsauce og kartofler
8.Syltede rødbeder – ugens gave
VEGETAR-KASSEN
1.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
2.Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
3.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
4.Misogryde med kikærter og langtidsbagt selleri
Japanerne bruger meget miso i deres måltider - det er gæret soja, som giver den fyldige umami-smag. Vi har brugt miso til denne gryderet med bl.a. kikærter og kål. Hertil langtidsbagt selleri der ligger som grove tern på toppen af måltidet.
Varedeklaration
5.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
6.Græskarsuppe med grovbolle
Sensommerens knaldorange hokkaidoer giver denne flotte velsmagende vegetariske suppe, som er toppet med ristede græskarkerner. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
7.Kikærtebøf med spinatsauce
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med kogte kartofler og spinat-flødesauce og grønsager.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
2.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
3.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
2.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
3.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
4.Skrubberuller med spinatsauce og kartofler
5.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
6.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
2.Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer - også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
3.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
4.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
5.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
6.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
7.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
8.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
9.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
10.Orientalsk suppe med kyllingkød og grovbolle
Til vores orientalske suppe bruges andefond eller kyllingefond, og den orientalske krydring er med bl.a. ingefær og limeblade. I suppen er der urter og bidder af kyllingekød.
Varedeklaration
11.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
UGENS DESSERTER
1.Citronfromage med flødeskum
Citronfromage er en rigtig klassiker, og vi har ikke ændret på den klassiske opskrift
Varedeklaration
2.Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.