Uge 17 2020
UGEMENU - Uge 17 2020

HALKÆR-KASSEN
1.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
2.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
3.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
4.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
5.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
6.Stifado med kartofler
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Stifádo er en græsk gryderet hvor oksekødet har simret længe med masser af løg og rødvin. Hertil serverer vi kartoffelbåde og grønsager. Valget af grønsagstilbehør kan variere.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Kikærtegryde med grønsager
En god og fyldig gryderet med kikærter og bulgur. Serveres med grønsager til
Varedeklaration
2.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
3.Hvidkålsdeller med persillesovs
Pandestegte hvidkålsdeller, som her er serveret med persillesovs, kartofler og grønsager - Klassisk dansk sammensætning - dejligt med lidt surt dertil
Varedeklaration
4.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
5.Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
6.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
2.Rødspættefilet med spinatsauce og kartofler
Klassisk paneret rødspættefilet som vi serverer med kartofler og spinat-fløde sauce
Varedeklaration
3.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
4.Hvidkålsdeller med persillesovs
Pandestegte hvidkålsdeller, som her er serveret med persillesovs, kartofler og grønsager - Klassisk dansk sammensætning - dejligt med lidt surt dertil
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
2.Rødspættefilet med spinatsauce og kartofler
Klassisk paneret rødspættefilet som vi serverer med kartofler og spinat-fløde sauce
Varedeklaration
3.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
4.Hvidkålsdeller med persillesovs
Pandestegte hvidkålsdeller, som her er serveret med persillesovs, kartofler og grønsager - Klassisk dansk sammensætning - dejligt med lidt surt dertil
Varedeklaration
5.Grønkålslasagne
Vores grønkålslasagne med glaskål og champignon er en rigtig vinterret, og et oplagt valg i julemåneden, men den kan sagtens spises hele året.
Varedeklaration
6.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
7.Syltede rødbeder – ugens gave
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
2.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
3.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
4.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
5.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
6.Lasagne med oksekød
Italien har givet og mange gode klassikere som næsten føles helt danske. Lasagne med oksekødsauce og bechamelsauce. Vi giver som regel broccoli til lasagnen - enten serveret dertil eller bagt ind i lasagnen.
Varedeklaration
7.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
10.Klar suppe med urter, kødboller og grovbolle
Vores traditionelle suppe er på fond af kylling og okse, med masser af urter og kødboller. Melbollerne er erstattet med suppehorn (pasta) der tåler både frysning og opvarmning. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
11.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Citronfromage
Citronfromage er en rigtig klassiker, og vi har ikke ændret på den klassiske opskrift. Halkær Ådals økologiske citron fromage er en frisk dessert som har den perfekte balance mellem sødme og syrlighed. Rund enhver menu af med denne dessert. Det gør ikke noget at den ikke har nået at tø helt op inden den serveres. Så har du blot en lækker frisk og afkølende dessert til de varme dage.
Varedeklaration
2.Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.