Uge 3 2022
UGEMENU - Uge 3 2022

HALKÆR-KASSEN
1.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
2.Pasta med kødsauce
Pasta med kødsauce - en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner - denne er med fuldkornspasta, grisefars, tomat og sæsonens grønsager
Varedeklaration
3.Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
4.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
5.Nakkekotelet i rodfrugtsauce
Lækre møre nakkekoteletter serveret lys sauce med møre tern af rodfrugter. Hertil kartofler og broccoli eller en tilsvarende grønsag.
Varedeklaration
6.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
7.Kyllingelår med ris og paprikasauce
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Efter min mening smager lårkødet på kyllingen bedst, og til dette måltid har vi krydret lårene med paprika, og kreeret en god paprikasauce dertil og serverer dette med ris og honningstegt porre/gulerod.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
2.Gulerodsdeller med persillesovs og honningbagte løg
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
3.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
4.Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
5.Grønkålslasagne
Vores grønkålslasagne med glaskål og champignon er en rigtig vinterret, og et oplagt valg i julemåneden, men den kan sagtens spises hele året.
Varedeklaration
6.Persillerod au vin
Vores vegetarisk udgave af klassikeren couq au vin. Braiserede stykker af persillerod i en rødvinssauce der har simret i flere timer
Varedeklaration
7.Karrypickles – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Vores helt klassiske karrypickles har mange anvendelsesmuligheder. Spis det som tilbehør til f.eks. karrykylling, fiskedeller, karryretter eller grønsagsragout, brug det på et stykke smørrebrød med oksebryst, eller hak det helt fint og bland det med mayonaisse, så har du en rigtig dejlig hjemmelavet remoulade.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
2.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med persillesovs og honningbagte løg
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
4.Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
5.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
6.Persillerod au vin
Vores vegetarisk udgave af klassikeren couq au vin. Braiserede stykker af persillerod i en rødvinssauce der har simret i flere timer
Varedeklaration
7.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
8.Karrypickles – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Vores helt klassiske karrypickles har mange anvendelsesmuligheder. Spis det som tilbehør til f.eks. karrykylling, fiskedeller, karryretter eller grønsagsragout, brug det på et stykke smørrebrød med oksebryst, eller hak det helt fint og bland det med mayonaisse, så har du en rigtig dejlig hjemmelavet remoulade.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kyllingelår med ris og paprikasauce
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Efter min mening smager lårkødet på kyllingen bedst, og til dette måltid har vi krydret lårene med paprika, og kreeret en god paprikasauce dertil og serverer dette med ris og honningstegt porre/gulerod.
Varedeklaration
2.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med persillesovs og honningbagte løg
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
4.Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
5.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
6.Persillerod au vin
Vores vegetarisk udgave af klassikeren couq au vin. Braiserede stykker af persillerod i en rødvinssauce der har simret i flere timer
Varedeklaration
7.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
8.Karrypickles – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Vores helt klassiske karrypickles har mange anvendelsesmuligheder. Spis det som tilbehør til f.eks. karrykylling, fiskedeller, karryretter eller grønsagsragout, brug det på et stykke smørrebrød med oksebryst, eller hak det helt fint og bland det med mayonaisse, så har du en rigtig dejlig hjemmelavet remoulade.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
2.Pasta med kødsauce
Pasta med kødsauce - en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner - denne er med fuldkornspasta, grisefars, tomat og sæsonens grønsager
Varedeklaration
3.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
4.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
5.Stegt medister med grønkålssovs
Grønkålssovs hører især vinterhalvåret til - god tyk og velsmagende. Hertil kogte kartofler og stegt medister fra Rævhede naturkød.
Varedeklaration
6.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
7.Okseruller med kartofler og ærter
Vi krydrer oksefarsen med julekrydderier som nelliker og kanel, og ruller bacon omkring. Hertil en god skysauce, kartofler og ærter.
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
9.Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
10.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
11.Græskarsuppe med grovbolle
Sensommerens knaldorange hokkaidoer giver denne flotte velsmagende vegetariske suppe, som er toppet med ristede græskarkerner. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
12.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Blåbærkage
Flot ser den ud den lyse kagedej der marmoreres af saften fra de mørke blåbær, og smagen bliver man slet ikke skuffet over
Varedeklaration
2.Hindbærfromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Hindbærfromage er en variation, som de fleste vil blive begejstrede for.
Varedeklaration