Uge 17 2023
UGEMENU - Uge 17 2023

HALKÆR-KASSEN
1.Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
2.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
3.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
4.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
5.Enebærgryde med kartofler
Enebær er et traditionel dansk krydderi fyldt med god smag - her er det brugt i en mild og god enebærgryde med grisekød og pastinakker, og serveret med kartoffelbåde.
Varedeklaration
6.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
7.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
8.Skinkegryde med kartoffelmos
Det skære (magre) skinkekød skal have en hurtig tilberedningstid for at bevare det saftige kød - vi bruger mange gode rodfrugter i denne velkrydrede (ikke stærke) gryderet, og serverer den med vores gode kartoffelmos af rigtige kartoflerPas på ikke at opvarme retten for længe, da kødet så kan blive tørt.
Varedeklaration
9.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
10.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
2.Marokkansk tagine med perlebyg
Marokkansk mad er fyldt med varme krydderier, men det er ikke stærk mad, og det gælder også denne smagfulde tagine, med masser af aubergine og bidder af ærteprotein.
Varedeklaration
3.Hvidkålsdeller med flødekartofler og grønsager
Gode vinterdeller, som her er serveret med flødekartofler og let krydrede grønsager
Varedeklaration
4.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
5.Selleribøf med grønkålssovs
Hjemmelavet selleribøf serveret med nærende grønkålssovs, kartofler og grønsager
Varedeklaration
6.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
7.Kikærtebøf med ratatouille
Hjemmelavede kikærtebøffer med saftig og velsmagende ratatouille med kidneybønner i
Varedeklaration
8.Nøddepostej med græskarpuré og brune ris
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med græskarpuré, brune ris og rodfrugter
Varedeklaration
9.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
10.Cremet gulerodssuppe, vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
2.Selleribøf med grønkålssovs
Hjemmelavet selleribøf serveret med nærende grønkålssovs, kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
4.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
5.Hvidkålsdeller med flødekartofler og grønsager
Gode vinterdeller, som her er serveret med flødekartofler og let krydrede grønsager
Varedeklaration
6.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
7.Dampet fisk med hvidvinssauce og grønsager
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og et grønsagstilbehør.
Varedeklaration
8.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
9.Kikærtebøf med ratatouille
Hjemmelavede kikærtebøffer med saftig og velsmagende ratatouille med kidneybønner i
Varedeklaration
10.Nøddepostej med græskarpuré og brune ris
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med græskarpuré, brune ris og rodfrugter
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
2.Selleribøf med grønkålssovs
Hjemmelavet selleribøf serveret med nærende grønkålssovs, kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
4.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
5.Hvidkålsdeller med flødekartofler og grønsager
Gode vinterdeller, som her er serveret med flødekartofler og let krydrede grønsager
Varedeklaration
6.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
7.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
8.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
9.Kikærtebøf med ratatouille
Hjemmelavede kikærtebøffer med saftig og velsmagende ratatouille med kidneybønner i
Varedeklaration
10.Nøddepostej med græskarpuré og brune ris
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med græskarpuré, brune ris og rodfrugter
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
2.Kødrand med kartofler, lys sauce og hvidløgsbønner
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og hvidløgsbønner. En mild og god ret.
Varedeklaration
3.Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
4.Frikadeller med grønkålssauce og kartofler
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med grønkålssauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
5.Karrykål med kokos, ris og grisekød
Denne ret er orientalsk inspireret. Groftsnittet hvidkål og hakket grisekød tilberedt med karry, spidskommen og kokosmælk. Serveret med basmatiris. spis gerne lidt chutney, relish eller lignende til retten.
Varedeklaration
6.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
7.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
8.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
9.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
10.Dampet fisk med hvidvinssauce og grønsager
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og et grønsagstilbehør.
Varedeklaration
11.Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
12.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
2.Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.