Uge 10 2025
UGEMENU - Uge 10 2025

HALKÆR-KASSEN
1.Kødboller i indisk sauce med basmatiris
Indisk krydrede kødboller af svinekød i dejlig ingefærkrydret sauce baseret på kokosmælk. Hertil kogte basmatiris og grønsager
Varedeklaration
2.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
4.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
5.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
6.Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
7.Limousinegryde med kartoffelmos
Limousinegryden er en af vores klassikere. Limousinekødet kommer fra Anders Norre, og vi marinerer kødet med øl og rosmarin inden vi tilbereder retten med gode grønsager, tomater, sennep og selvfølgelig vores egen oksefond. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
8.Vintergryde med masser af grønsager og lidt kød
Mættende rodfrugter, nærende kål, og lidt grisekød giver denne velsmagende vintergryde som serveres med kartoffelmos
9.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
10.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Spinat lasagne
2.Grønne boller i indisk sauce med basmatiris
Vegetariske boller i dejlig ingefærkrydret sauce baseret på kokosmælk. Hertil kogte basmatiris og grønsager
3.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
4.Kikærtebøf med ratatouille
Hjemmelavede kikærtebøffer med saftig og velsmagende ratatouille med kidneybønner i
Varedeklaration
5.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
6.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
7.Rødbedebøf med champignonsauce
Vores hjemmelavede rødbedebøf, serveret med champignonsauce og kartofler.
Varedeklaration
8.Persillerod au vin
Vores vegetarisk udgave af klassikeren couq au vin. Braiserede stykker af persillerod i en rødvinssauce der har simret i flere timer
Varedeklaration
9.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
10.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
2.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
3.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
4.Fiskegratin med sennepssauce og kartofler
Fiskegratin med hakket torsk og grønsager i, serveret med vores gode sennepssauce og kartofler
Varedeklaration
5.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
6.Spinat lasagne
7.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
8.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
9.Persillerod au vin
Vores vegetarisk udgave af klassikeren couq au vin. Braiserede stykker af persillerod i en rødvinssauce der har simret i flere timer
Varedeklaration
10.Kikærtebøf med ratatouille
Hjemmelavede kikærtebøffer med saftig og velsmagende ratatouille med kidneybønner i
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Marokkansk oksetærte
2.Stegt medister med kartofler, sovs og grønsager
Medisteren er fra Rævhede naturprodukt, og serveres helt traditionelt med kogte kartofler, brun sovs og grønsager.
Varedeklaration
3.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
4.Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer - også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
5.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
6.Kødboller i indisk sauce med basmatiris
Indisk krydrede kødboller af svinekød i dejlig ingefærkrydret sauce baseret på kokosmælk. Hertil kogte basmatiris og grønsager
Varedeklaration
7.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
8.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
9.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
10.Broccolisuppe med ost og grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og beriget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
ØKONOMI-KASSEN
1.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
2.Vintergryde med masser af grønsager og lidt kød
Mættende rodfrugter, nærende kål, og lidt grisekød giver denne velsmagende vintergryde som serveres med kartoffelmos
3.Kødboller i indisk sauce med basmatiris
Indisk krydrede kødboller af svinekød i dejlig ingefærkrydret sauce baseret på kokosmælk. Hertil kogte basmatiris og grønsager
Varedeklaration
4.Limousinegryde med kartoffelmos
Limousinegryden er en af vores klassikere. Limousinekødet kommer fra Anders Norre, og vi marinerer kødet med øl og rosmarin inden vi tilbereder retten med gode grønsager, tomater, sennep og selvfølgelig vores egen oksefond. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
5.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
6.Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
7.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
8.Rødbedebøf med champignonsauce
Vores hjemmelavede rødbedebøf, serveret med champignonsauce og kartofler.
Varedeklaration
9.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
10.Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Svesketrifli
Svesketrifli med dejlig hjemmelavet triflicreme, makrondrys og flødeskum
Varedeklaration
2.Lavendelis med krokant
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.