Uge 3 2025
UGEMENU - Uge 3 2025

HALKÆR-KASSEN
1.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
2.Panang curry m kylling og ris
En af de gode retter fra det Thailandske køkken er denne velkrydrede men milde ret, som er tilsmagt med citrongræs, ingefær og peanutbutter, og serveret med basmatiris
Varedeklaration
3.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
4.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
5.Mørbradbøf med champignonsauce, kartofler og grønsager
Bøfferne steges lige akkurat møre på panden, og herefter svitses champignonerne grundigt. Panden koges grundigt af for at få al den gode smag med i saucen. Bøfferne serverer vi i saucen så opvarmningen bliver nænsom, og hertil serverer vi kartofler og grønsager, som kan variere.
Varedeklaration
6.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
7.Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
8.Limousinegryde med kartoffelmos
Limousinegryden er en af vores klassikere. Limousinekødet kommer fra Anders Norre, og vi marinerer kødet med øl og rosmarin inden vi tilbereder retten med gode grønsager, tomater, sennep og selvfølgelig vores egen oksefond. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
9.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
10.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
2.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
3.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
4.Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. Serveret med ris.
Varedeklaration
5.Løgpostej med champignonsauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med kartofler og en cremet champignonsauce
Varedeklaration
6.Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
7.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
8.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
9.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
10.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Panang curry m kylling og ris
En af de gode retter fra det Thailandske køkken er denne velkrydrede men milde ret, som er tilsmagt med citrongræs, ingefær og peanutbutter, og serveret med basmatiris
Varedeklaration
2.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
3.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
4.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
5.Løgpostej med bulgur i tomat-chili sauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de grov bulgur der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil grønsager med bid i.
Varedeklaration
6.Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
7.Stegt fisk med persillesovs, kartofler og grønsager
stegt friskfanget fisk som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
8.Kylling i asparges
Helt klassisk aspargessovs med kylling og lidt ærter. Hertil kogte kartofler
Varedeklaration
9.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
10.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
2.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
3.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
4.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
5.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
6.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
7.Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
9.Dampet fisk med hvidvinssauce og grønsager
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og et grønsagstilbehør.
Varedeklaration
10.Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
ØKONOMI-KASSEN
1.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
2.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
4.Panang curry m kylling og ris
En af de gode retter fra det Thailandske køkken er denne velkrydrede men milde ret, som er tilsmagt med citrongræs, ingefær og peanutbutter, og serveret med basmatiris
Varedeklaration
5.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
6.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
7.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
8.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
9.Løgpostej med champignonsauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med kartofler og en cremet champignonsauce
Varedeklaration
10.Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Jordbærkage med flødeskum
Den klassiske æblekage er videreudviklet til forskellige gode varianter - jordbærkage med flødeskum er en af sommerens gode bud
Varedeklaration
2.Hyldeblomst flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.