Uge 51 2024
UGEMENU - Uge 51 2024

HALKÆR-KASSEN
1.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
2.Ølmarineret nakkefilet med kartofler og kål
Ølmarineret nakkefilet serveret med skysauce, og sæsonens kål
Varedeklaration
3.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
4.Forloren and med rødkål, sovs og kartofler
En god flæskefars stegt i ovnen med æble og svesker, og serveret med hjemmelavet rødkål, kogte kartofler og brun sauce
Varedeklaration
5.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
6.Chili con carne med ris
Sydamerika har givet os denne ret, som varmer godt om vinteren. Spis måltidet med den medfølgende grovbolle
Varedeklaration
7.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
8.Mørbradbøf med champignonsauce, kartofler og grønsager
Bøfferne steges lige akkurat møre på panden, og herefter svitses champignonerne grundigt. Panden koges grundigt af for at få al den gode smag med i saucen. Bøfferne serverer vi i saucen så opvarmningen bliver nænsom, og hertil serverer vi kartofler og grønsager, som kan variere.
Varedeklaration
9.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
10.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
2.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
3.Selleribøf med stuvet hvidkål
Selleribøf af revne selleri og med ost rørt i farsen. Hertil helt klassisk stuvet hvidkål
Varedeklaration
4.Julepostej med rødkål, kartofler og brun sauce
Vegetarisk julepostej med champignon, nødder og tranebær. Selvfølgelig serveret med klassisk rødkål, kartofler og brun sauce. Oplagt måltid til jul, men velegnet til festlige lejligheder på alle tider af året.
Varedeklaration
5.Cremet gulerodssuppe, vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Varedeklaration
6.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
7.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
8.Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. Serveret med ris.
Varedeklaration
9.Indbagt vegetarisk steg med sødkartoffelmos
Denne dejlige steg er oplagt til nytårsmenuen. Butterdej med fyld af bl.a. champignon, valnødder svesker. Hertil sødkartoffelmos med nøddecrunch og rødvinssauce med champignon i. Et virkelig festligt måltid.
Varedeklaration
10.Kikærtegryde med grønsager
En god og fyldig gryderet med kikærter og bulgur. Serveres med grønsager til
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Appelsinmarineret kyllingebryst med appelsinsauce, kartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Der skal bruges rigtige appelsiner og revet appelsinskal til denne kyllingeret, som vi serverer med appelsinsauce, kartofler og sur-søde grønsager.
Varedeklaration
2.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
4.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
5.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
7.Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
8.Kyllingelår med ris og paprikasauce
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Efter min mening smager lårkødet på kyllingen bedst, og til dette måltid har vi krydret lårene med paprika, og kreeret en god paprikasauce dertil og serverer dette med ris og honningstegt porre/gulerod.
Varedeklaration
9.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
10.Kikærtegryde med grønsager
En god og fyldig gryderet med kikærter og bulgur. Serveres med grønsager til
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Forloren and med rødkål, sovs og kartofler
En god flæskefars stegt i ovnen med æble og svesker, og serveret med hjemmelavet rødkål, kogte kartofler og brun sauce
Varedeklaration
2.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
4.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
5.Krydrede oksekødboller med grov mos
Til de velkrydrede (ikke stærke) kødboller koges kalvefond ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
6.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
7.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
8.Stegt fisk med løgsauce og grønsager
Friskfanget fisk stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og blandede grønsager med farver og bid.
Varedeklaration
9.Stegt medister med grønlangkål
En gang om året laver vi grønlangkål helt fra bunden - kålen bliver ribbet, kogt i en god grisefond, knyttet til boller, snittet groft og til sidst kogt til grønlangkål med godt med fløde. Smagen er alt arbejdet værd.Hertil kogte kartofler og stegt medister fra Rævhede naturprodukter, og så er en af julens klassikere klar til at blive serveret.
Varedeklaration
10.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
ØKONOMI-KASSEN
1.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
2.Ølmarineret nakkefilet med kartofler og kål
Ølmarineret nakkefilet serveret med skysauce, og sæsonens kål
Varedeklaration
3.Forloren and med rødkål, sovs og kartofler
En god flæskefars stegt i ovnen med æble og svesker, og serveret med hjemmelavet rødkål, kogte kartofler og brun sauce
Varedeklaration
4.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
5.Chili con carne med ris
Sydamerika har givet os denne ret, som varmer godt om vinteren. Spis måltidet med den medfølgende grovbolle
Varedeklaration
6.Mørbradbøf med champignonsauce, kartofler og grønsager
Bøfferne steges lige akkurat møre på panden, og herefter svitses champignonerne grundigt. Panden koges grundigt af for at få al den gode smag med i saucen. Bøfferne serverer vi i saucen så opvarmningen bliver nænsom, og hertil serverer vi kartofler og grønsager, som kan variere.
Varedeklaration
7.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
8.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
9.Cremet gulerodssuppe, vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Varedeklaration
10.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Risalamande med kirsebærsauce
Julens dessertklassiker skal der ikke pilles ved - blød risengrød med flødeskum, mandler, vanille, og en smagfuld kirsebærsauce, så skal der ikke mere til. Efter vores mening har mandelessens aldrig gavnet.
Varedeklaration
2.Stikkelsbær sorbét
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.