Uge 44 2023
UGEMENU - Uge 44 2023

HALKÆR-KASSEN
1.Frikadeller med pasta og græskarsauce
Edith dyrker selv kæmpegræskar i sin køkkenhave - Dem bruger vi glade i køkkenet til bl.a. denne meget velsmagende græskarsauce vendt med de store rigatoni pasta, og vi server vores pandestegte frikadeller dertil.
Varedeklaration
2.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
4.Cremet gulerodssuppe, vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Varedeklaration
5.Rødvinsmarineret oksesteg
Oksekød til vores gode stege er af limousine fra Anders Norre. Den Rødvinsmarinerede oksesteg serveres med kartofler, kraftig sauce og glaserede rodfrugter - eller et andet tilbehør
Varedeklaration
6.Chili con carne med ris
Sydamerika har givet os denne ret, som varmer godt om vinteren. Spis måltidet med den medfølgende grovbolle
Varedeklaration
7.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
8.Forloren and med rødkål, sovs og kartofler
En god flæskefars stegt i ovnen med æble og svesker, og serveret med hjemmelavet rødkål, kogte kartofler og brun sauce
Varedeklaration
9.Sensommergryde med masser af grønsager og lidt kød
Dejlig let sensommergryde med masser af nyhøstede grønsager, og serveret med kartoffelmos
Varedeklaration
10.Marokkansk tagine med perlebyg
Marokkansk mad er fyldt med varme krydderier, men det er ikke stærk mad, og det gælder også denne smagfulde tagine, med masser af aubergine og bidder af ærteprotein.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Gulerodsdeller med græskarsauce og pasta
Store rigatoni pasta er her vendt med en gylden og særdeles velsmagende græskarsauce, af kæmpegræskar fra Ediths egen køkkenhave. Hertil serveres vores gulerodsfrikadeller.
Varedeklaration
2.Marokkansk tagine med perlebyg
Marokkansk mad er fyldt med varme krydderier, men det er ikke stærk mad, og det gælder også denne smagfulde tagine, med masser af aubergine og bidder af ærteprotein.
Varedeklaration
3.Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
4.Spinat lasagne
5.Løgpostej med champignonsauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med kartofler og en cremet champignonsauce
Varedeklaration
6.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
7.Kikærtebøf med græskarpuré, quinoa og grønsager
Hjemmelavede kikærtebøffer festligt serveret med knaldgul græskarpuré. Hertil quinoa og grønsager
Varedeklaration
8.Indbagt vegetarisk steg med sødkartoffelmos
Denne dejlige steg er oplagt til nytårsmenuen. Butterdej med fyld af bl.a. champignon, valnødder svesker. Hertil sødkartoffelmos med nøddecrunch og rødvinssauce med champignon i. Et virkelig festligt måltid.
Varedeklaration
9.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
10.Grønsagsterrine med Romescosauce
Som et nyt måltid i sortimentet præsenterer vi en farverig grønsagsterrine, på en bund af smagfuld romescosauce med både mandler og nødder. Måltidet er en god proteinkilde
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kyllingelår med ris og paprikasauce
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Efter min mening smager lårkødet på kyllingen bedst, og til dette måltid har vi krydret lårene med paprika, og kreeret en god paprikasauce dertil og serverer dette med ris og honningstegt porre/gulerod.
Varedeklaration
2.Løgpostej med champignonsauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med kartofler og en cremet champignonsauce
Varedeklaration
3.Spinat lasagne
4.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
5.Kikærtebøf med græskarpuré, quinoa og grønsager
Hjemmelavede kikærtebøffer festligt serveret med knaldgul græskarpuré. Hertil quinoa og grønsager
Varedeklaration
6.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
7.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med gul mos, estragonsauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
9.Indbagt vegetarisk steg med sødkartoffelmos
Denne dejlige steg er oplagt til nytårsmenuen. Butterdej med fyld af bl.a. champignon, valnødder svesker. Hertil sødkartoffelmos med nøddecrunch og rødvinssauce med champignon i. Et virkelig festligt måltid.
Varedeklaration
10.Gulerodsdeller med græskarsauce og pasta
Store rigatoni pasta er her vendt med en gylden og særdeles velsmagende græskarsauce, af kæmpegræskar fra Ediths egen køkkenhave. Hertil serveres vores gulerodsfrikadeller.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Spinat lasagne
2.Forloren and med rødkål, sovs og kartofler
En god flæskefars stegt i ovnen med æble og svesker, og serveret med hjemmelavet rødkål, kogte kartofler og brun sauce
Varedeklaration
3.Frikadeller med pasta og græskarsauce
Edith dyrker selv kæmpegræskar i sin køkkenhave - Dem bruger vi glade i køkkenet til bl.a. denne meget velsmagende græskarsauce vendt med de store rigatoni pasta, og vi server vores pandestegte frikadeller dertil.
Varedeklaration
4.Sensommergryde med masser af grønsager og lidt kød
Dejlig let sensommergryde med masser af nyhøstede grønsager, og serveret med kartoffelmos
Varedeklaration
5.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
6.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
7.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
10.Stegt fisk med persillesovs, kartofler og grønsager
stegt friskfanget fisk som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
11.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
12.Asiatisk grønsagssuppe med grovbolle
Vegansk blendet suppe med masser af grønsager, kokosmælk og krydret med bl.a. citrongræs og ingefær. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Citronfromage med flødeskum
Citronfromage er en rigtig klassiker, og vi har ikke ændret på den klassiske opskrift
Varedeklaration
2.Æble-kanel kage
Klassisk bradepande kage af rørt dej (pund til pund) med æbler og kanel
Varedeklaration