Uge 15 2023
UGEMENU - Uge 15 2023

HALKÆR-KASSEN
1.Frikadeller med persillesovs, kartofler og honningbagt løg
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og honningbagte løg
Varedeklaration
2.Stegt medister med kartofler, sovs og grønsager
Medisteren er fra Rævhede naturprodukt, og serveres helt traditionelt med kogte kartofler, brun sovs og grønsager.
Varedeklaration
3.Karrykål med kokos, ris og grisekød
Denne ret er orientalsk inspireret. Groftsnittet hvidkål og hakket grisekød tilberedt med karry, spidskommen og kokosmælk. Serveret med basmatiris. spis gerne lidt chutney, relish eller lignende til retten.
Varedeklaration
4.Blomkålssuppe med kødboller og grovbolle
Denne milde suppe med blomkål og hønsekødboller er kogt på kyllingefond. Der er en god hjemmelavet grovbolle med.
Varedeklaration
5.Boeuf Bourguignon med kartofler
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Denne klassiske franske gryderet tilbereder vi med oksetern, rødvin, champignon m.m. og serverer med kartoffelbåde.
Varedeklaration
6.Mini kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Denne gang er kødbollerne af oksefars og med salattern i farsen. Tomatsaucen er god og kraftig.
Varedeklaration
7.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
8.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
10.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
2.Nøddepostej med græskarpuré og brune ris
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med græskarpuré, brune ris og rodfrugter
Varedeklaration
3.Linse-karry suppe
velkrydret suppe med linser, grønsager og karry. Serveres med en grovbolle til
Varedeklaration
4.Gulerodsdeller med persillesovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret med kogte kartofler, persillesovs og et velkrydret bønnemix.
Varedeklaration
5.Passanda med quinoa
Velkrydret traditionelt indisk måltid i den lidt stærke afdeling. Måltidet indeholder proteinkilder i form af ærteproteinbidder, græskarkerner og quinoa.
Varedeklaration
6.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
7.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
8.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
9.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
10.Selleribøf med grønkålssovs
Hjemmelavet selleribøf serveret med nærende grønkålssovs, kartofler og grønsager
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
2.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med persillesovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret med kogte kartofler, persillesovs og et velkrydret bønnemix.
Varedeklaration
4.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
5.Passanda med quinoa
Velkrydret traditionelt indisk måltid i den lidt stærke afdeling. Måltidet indeholder proteinkilder i form af ærteproteinbidder, græskarkerner og quinoa.
Varedeklaration
6.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
7.Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
8.Stegt kuller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Friskfanget stegt kuller med kartofler, purløgssauce og en farverig grønsagsblanding.
Varedeklaration
9.Selleribøf med grønkålssovs
Hjemmelavet selleribøf serveret med nærende grønkålssovs, kartofler og grønsager
Varedeklaration
10.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
2.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med persillesovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret med kogte kartofler, persillesovs og et velkrydret bønnemix.
Varedeklaration
4.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
5.Passanda med quinoa
Velkrydret traditionelt indisk måltid i den lidt stærke afdeling. Måltidet indeholder proteinkilder i form af ærteproteinbidder, græskarkerner og quinoa.
Varedeklaration
6.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
7.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
8.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Selleribøf med grønkålssovs
Hjemmelavet selleribøf serveret med nærende grønkålssovs, kartofler og grønsager
Varedeklaration
10.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Pasta med kødsauce
Pasta med kødsauce - en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner - denne er med fuldkornspasta, grisefars, tomat og sæsonens grønsager
Varedeklaration
2.Kødrand med kartofler, lys sauce og hvidløgsbønner
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og hvidløgsbønner. En mild og god ret.
Varedeklaration
3.Stegt medister med kartofler, sovs og grønsager
Medisteren er fra Rævhede naturprodukt, og serveres helt traditionelt med kogte kartofler, brun sovs og grønsager.
Varedeklaration
4.Frikadeller med stuvet hvidkål
Hvidkål er en af vinterens rigtig gode grønsager, og frikadeller med stuvet hvidkål er da også en rigtig klassiker i det danske køkken. Vi laver retten fra bunden - snitter hvidkålen groft og koger den i mindst mulig vand, som vi bruger til den opbagte sauce sammen med mælk, fløde og muskatnød.
Varedeklaration
5.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
6.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
7.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
8.Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og bagte løg
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres med kartofler, porresauce og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
9.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
10.Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
11.Blomkålssuppe med kødboller og grovbolle
Denne milde suppe med blomkål og hønsekødboller er kogt på kyllingefond. Der er en god hjemmelavet grovbolle med.
Varedeklaration
12.Broccolisuppe med ost og grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og beriget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Æblekage med flødeskum
2.Jordbær-passionsfrugt sorbét
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.