Uge 20 2022
UGEMENU - Uge 20 2022

HALKÆR-KASSEN
1.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
2.Rullesteg med svesker og rødkål
Så bliver det ikke ret meget bedre - Et rigtig godt klassisk dansk vintermåltid.
Varedeklaration
3.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
4.Orientalsk suppe med kyllingkød og grovbolle
Til vores orientalske suppe bruges andefond eller kyllingefond, og den orientalske krydring er med bl.a. ingefær og limeblade. I suppen er der urter og bidder af kyllingekød.
Varedeklaration
5.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
6.Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
7.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
2.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med persillesovs og honningbagte løg
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
4.Indisk karryret med butterbeans og brune ris
velkrydret og lidt stærk indisk karrysauce med masser af grønsager og lækre store butterbeans. Serveret med brune ris
Varedeklaration
5.Hvidkålsgryde med rødbedebøf
Kål er en af vores sundeste grønsager, som kan tilberedes på rigtig mange nye måder - her har vi brugt hvidkål sammen med bl.a. champignon til en velsmagende gryderet, serveret med rødbedebøf til
Varedeklaration
6.Grønsagspostej med urtepuré og ris
Grønsagspostej med nødder i serveret med en let urtepuré af broccoli og jordskok. Hertil brune ris
Varedeklaration
7.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
2.Grønsagspostej med urtepuré og ris
Grønsagspostej med nødder i serveret med en let urtepuré af broccoli og jordskok. Hertil brune ris
Varedeklaration
3.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
4.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
5.Sødkartoffelbøf med quinoa-ris, tomatsauce og bagt løg
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med proteinrig quinoa-ris, tomatsauce og bagte løg
Varedeklaration
6.Indisk karryret med butterbeans og brune ris
velkrydret og lidt stærk indisk karrysauce med masser af grønsager og lækre store butterbeans. Serveret med brune ris
Varedeklaration
7.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Appelsinmarineret kyllingebryst med appelsinsauce, kartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Der skal bruges rigtige appelsiner og revet appelsinskal til denne kyllingeret, som vi serverer med appelsinsauce, kartofler og sur-søde grønsager.
Varedeklaration
2.Grønsagspostej med urtepuré og ris
Grønsagspostej med nødder i serveret med en let urtepuré af broccoli og jordskok. Hertil brune ris
Varedeklaration
3.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
4.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
5.Sødkartoffelbøf med quinoa-ris, tomatsauce og bagt løg
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med proteinrig quinoa-ris, tomatsauce og bagte løg
Varedeklaration
6.Indisk karryret med butterbeans og brune ris
velkrydret og lidt stærk indisk karrysauce med masser af grønsager og lækre store butterbeans. Serveret med brune ris
Varedeklaration
7.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Karrykål med kokos, ris og grisekød
Denne ret er orientalsk inspireret. Groftsnittet hvidkål og hakket grisekød tilberedt med karry, spidskommen og kokosmælk. Serveret med basmatiris. spis gerne lidt chutney, relish eller lignende til retten.
Varedeklaration
2.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
3.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
4.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
5.Stegt medister med kartofler, sovs og grønsager
Medisteren er fra Rævhede naturprodukt, og serveres helt traditionelt med kogte kartofler, brun sovs og grønsager.
Varedeklaration
6.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
7.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
9.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
10.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
11.Broccolisuppe med ost og grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og beriget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
12.Porre-kartoffelsuppe med grovbolle
Porre-kartoffelsuppe er en god og nærende suppe, som er kogt på grisefond og med ristet bacon i. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
2.Jordbærkage med flødeskum
Den klassiske æblekage er videreudviklet til forskellige gode varianter - jordbærkage med flødeskum er en af sommerens gode bud
Varedeklaration