Uge 51 2023
UGEMENU - Uge 51 2023

HALKÆR-KASSEN
1.Forloren and med rødkål, sovs og kartofler
En god flæskefars stegt i ovnen med æble og svesker, og serveret med hjemmelavet rødkål, kogte kartofler og brun sauce
Varedeklaration
2.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
3.Ølmarineret nakkefilet med kartofler og kål
Ølmarineret nakkefilet serveret med skysauce, og sæsonens kål
Varedeklaration
4.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
5.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
6.Mini kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Denne gang er kødbollerne af oksefars og med salattern i farsen. Tomatsaucen er god og kraftig.
Varedeklaration
7.Kylling i asparges
Helt klassisk aspargessovs med kylling og lidt ærter. Hertil kogte kartofler
Varedeklaration
8.Mørbradbøf med champignonsauce, kartofler og grønsager
Bøfferne steges lige akkurat møre på panden, og herefter svitses champignonerne grundigt. Panden koges grundigt af for at få al den gode smag med i saucen. Bøfferne serverer vi i saucen så opvarmningen bliver nænsom, og hertil serverer vi kartofler og grønsager, som kan variere.
Varedeklaration
9.Frikadeller med grønkålssauce og kartofler
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med grønkålssauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
10.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
2.Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
3.Julepostej med rødkål, kartofler og brun sauce
Vegetarisk julepostej med champignon, nødder og tranebær. Selvfølgelig serveret med klassisk rødkål, kartofler og brun sauce. Oplagt måltid til jul, men velegnet til festlige lejligheder på alle tider af året.
Varedeklaration
4.Passanda med quinoa
Velkrydret traditionelt indisk måltid i den lidt stærke afdeling. Måltidet indeholder proteinkilder i form af ærteproteinbidder, græskarkerner og quinoa.
Varedeklaration
5.Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
6.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
7.Grønkålslasagne
Vores grønkålslasagne med glaskål og champignon er en rigtig vinterret, og et oplagt valg i julemåneden, men den kan sagtens spises hele året.
Varedeklaration
8.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
9.Rødbedebøf med ingefærsauce
Vores hjemmelavede rødbedebøf, serveret med ingefærsauce, quinoa og glaserede rodfrugter
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Appelsinmarineret kyllingebryst med appelsinsauce, kartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Der skal bruges rigtige appelsiner og revet appelsinskal til denne kyllingeret, som vi serverer med appelsinsauce, kartofler og sur-søde grønsager.
Varedeklaration
2.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
3.Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
4.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
5.Passanda med quinoa
Velkrydret traditionelt indisk måltid i den lidt stærke afdeling. Måltidet indeholder proteinkilder i form af ærteproteinbidder, græskarkerner og quinoa.
Varedeklaration
6.Julepostej med rødkål, kartofler og brun sauce
Vegetarisk julepostej med champignon, nødder og tranebær. Selvfølgelig serveret med klassisk rødkål, kartofler og brun sauce. Oplagt måltid til jul, men velegnet til festlige lejligheder på alle tider af året.
Varedeklaration
7.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
8.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
10.Nøddepostej med flødekartofler og grønsager
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med flødekartofler, og blandede grove grønsager.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Grønkålslasagne
Vores grønkålslasagne med glaskål og champignon er en rigtig vinterret, og et oplagt valg i julemåneden, men den kan sagtens spises hele året.
Varedeklaration
2.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
3.Forloren and med rødkål, sovs og kartofler
En god flæskefars stegt i ovnen med æble og svesker, og serveret med hjemmelavet rødkål, kogte kartofler og brun sauce
Varedeklaration
4.Frikadeller med løgsauce og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med løgsauce, kartofler og glaserede rødbeder. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
5.Karrykål med kokos, ris og grisekød
Denne ret er orientalsk inspireret. Groftsnittet hvidkål og hakket grisekød tilberedt med karry, spidskommen og kokosmælk. Serveret med basmatiris. spis gerne lidt chutney, relish eller lignende til retten.
Varedeklaration
6.Stegt medister med grønlangkål
En gang om året laver vi grønlangkål helt fra bunden - kålen bliver ribbet, kogt i en god grisefond, knyttet til boller, snittet groft og til sidst kogt til grønlangkål med godt med fløde. Smagen er alt arbejdet værd.Hertil kogte kartofler og stegt medister fra Rævhede naturprodukter, og så er en af julens klassikere klar til at blive serveret.
Varedeklaration
7.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
8.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
9.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
10.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
11.Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
12.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Solbær sorbét
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
2.Risalamande med kirsebærsauce
Julens dessertklassiker skal der ikke pilles ved - blød risengrød med flødeskum, mandler, vanille, og en smagfuld kirsebærsauce, så skal der ikke mere til. Efter vores mening har mandelessens aldrig gavnet.
Varedeklaration