Uge 7 2020
UGEMENU - Uge 7 2020

HALKÆR-KASSEN
1.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
2.Okseruller med kartofler og ærter
Vi krydrer oksefarsen med julekrydderier som nelliker og kanel, og ruller bacon omkring. Hertil en god skysauce, kartofler og ærter.
Varedeklaration
3.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
4.Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. Serveret med ris.
Varedeklaration
5.Stifado med kartofler
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Stifádo er en græsk gryderet hvor oksekødet har simret længe med masser af løg og rødvin. Hertil serverer vi kartoffelbåde og grønsager. Valget af grønsagstilbehør kan variere.
Varedeklaration
6.Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
7.Kotelet i fad med kartofler
Koteletter er meget velsmagende når de tilberedes rigtigt - ellers kan det blive en tør fornøjelse. Den sikreste måde at undgå tørre koteletter er at brune dem kortvarigt på panden ved god varme, og så lade dem blive langsomt møre i fadsovsen - så sådan tilbereder vi vores fadkoteletter. Vi serverer dem med kartofler til, og der er godt med grønsager i fadsovsen.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Porretærte
Til vores madtærter anvender vi altid ølandshvede fra Nordjyske Aurion, der formaler mel af hele korn på stenkværn, så alle kornets næringsstoffer er i melet - det giver en rigtig god smagfuld og mættende tærtebund. Herpå friske porrer som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. blomkål og ærter.
Varedeklaration
2.Kikærtebøf med gul mos, estragonsauce og grønsager
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med gul kartoffelmos, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og f.eks en sauté af årstidens grønsager.
Varedeklaration
3.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
4.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
5.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
6.Grønsagspostej med spinatsauce, kartofler og grønsager
Grønsagspostej med bl.a. rodfrugter, nødder og karry. Hertil en nærende og vitaminrig spinatsauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
7.Moussakka vegetar
Denne vegetariske udgave af græsk mousakka er med lag af aubergine og courgette som vi har skåret i skiver og forbagt i ovnen, samt hjemmelavet tomatsauce og bechamelsauce.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
2.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
4.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
2.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Grønsagsragout med fuldkornspasta
Ragout med groftskårne grønsager (bl.a. champignon og fennikel), tomat og linser. Serveret med mættende fuldkornspasta
Varedeklaration
4.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
5.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
6.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Hjerter i flødesauce med kartoffelmos
Hjerter er fyldt med gode vitaminer og mineraler, og så smager de tilmed supergodt. Det er et stort arbejde at rense hjerterne, men det gør vi en gang imellem og sørger så for at tilberede dem i en god flødesauce tilsmagt med ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
2.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
3.Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
4.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
5.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
6.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
7.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
8.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
9.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
10.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
2.Mynteis med chokodrys
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.