Halkær kassen
Vores mest populære måltidskasse. Alle måltiderne i Halkær kassen er selvfølgelige lavet fra bunden af økologiske og, så vidt muligt, lokale råvarer. Vi bruger ikke unødvendige tilsætningsstoffer i nogen af vores måltider, og udvikler alle måltider med hensyn til kostrådene.
Du har mulighed for at vælge 3, 5, 7 eller 10 måltider – hvor prisen per måltid bliver lavere efter som antal måltider stiger. Du styrer også selv til hvor mange personer måltidskassen skal være, og om du har lyst til at få økologiske desserter med din levering. Alle vores måltider har en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato, grundet de er frosne. Så du kan sagtens have dem stående i din fryser i et godt stykke tid – uden de bliver dårlige.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Vi leverer helt til din dør i hele landet, undtagen ikke bro-faste øer.
Økologisk måltidskasse
Med en økologisk måltidskasse fra Halkær Ådal, er det nemt for dig at spise sund og varieret mad – hver dag, uden selv at skulle i køkkenet.
I Halkær kassen finder du både måltider, du kender i forvejen, med vores twist – og du bliver introduceret til nye spændende smagsoplevelser, uden at de er alt for fremmede. Der indgår grønsager eller følger grønsagstilbehør med i/til alle måltider i Halkær kassen. Med udgangspunkt i de grønsager, der er sæson for her og nu. Vi bruger med andre ord grønsagerne, når de er bedst og smager af mest muligt. Det giver dig de bedste smagsoplevelser – og så får du helt naturligt størst mulige variation i dine måltider henover et år.
Alle vores måltider har det særlige Halkær twist, som er vores signatur. Det kan være en ny smagsvariant af en velkendt ret eller grønsagstilbehør som giver måltidet lidt kant. Nogle af vores mest populære måltider er f.eks. boller i karry som vi serverer med ris, æblebåde og stegt selleri til, og vores limousinegryde, som er en klassisk oksegryderet, hvor vi marinerer kødet i øl og rosmarin. Saucen er lavet på vores egen oksefond og smagt til med tomat og sennep.
Sådan er Halkær kassen sammensat
Det skærper appetitten at ugens måltider ikke minder alt for meget om hinanden. Det er ikke bare et spørgsmål om, ikke at skulle spise frikadeller både mandag og tirsdag – nej, det handler lige så meget om at tilbehør, ingredienser og smags-sammensætninger skal have lidt forskelligt at byde på. Vi sender ikke glaserede rødbeder med i samme uge som vi har rødbedesuppe på menuen. Og du skal ikke leve af ris hele ugen – der følger altid kartofler med til mindst 2 af ugens 7 måltider.
Du får:
- 2 måltider med skært kød fra okse, gris eller kalv (f.eks. Limousinegryde eller skinkegryde) ELLER 1 måltid med skært kød og 1 fiskemåltid
- Måltid, der indeholder kylling (f.eks. kyllingedeller eller karrykylling)
- Max 1 vegetarisk måltid ELLER suppe
- Minimum 2 ugentlige måltider med kogte kartofler
- Kun ris og pasta med til enkelte måltider
Der er ny menu hver uge, og efter 3 uger kan der være at del af måltiderne på menuen igen.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Det sker meget sjældent, men der kan ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
Portionsstørrelser
Alle måltider er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen gennemsnitsperson spiser. Typisk indeholder vores måltider 2300 kJ, og aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider, mht. nærings indhold, HER.
Desserter
Vælger du 2 desserter pr. person, får du de to desserter som står på ugemenuen.
Vælger du 5 desserter pr. person, får du leveret en dessertæske sammen med dine måltider. Dessertæskens indhold skiftes jævnligt ud, og den indeholder altid: To bægre gourmetis fra Skarø Is, en hjemmelavet fromage og 2 hjemmelavede kager m/u flødeskum. Præcis hvilke smage/varianter du får, finder du ud af, når du modtager din måltidskasse.
Vælger du 7 desserter pr. person, får du en dessertæske + de to desserter, der står på ugemenuen.
Levering
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag, eller onsdag mellem 7-18 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil at kassen bliver placeret, så kommer det til at stå på labelen, så chaufføren ved det.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
OBS!
For at få leveret tirsdag, bestil senest kl. 21 onsdag ugen før.
For at få leveret onsdag, bestil senest kl. 21 torsdag ugen før.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Vi mener at råvarer så vidt muligt skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
-Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger som næsten er nabo.
-Al vores fisk er købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr som opkøber friskfangede fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion.
-Øksekødet køber vi af Anders og Harriet Nørre, Nørre Organic. De har en fin besætning af Limousinekvæg som græsser på naurarealer i Halkær Ådal – blot 20 minutter fra vores køkken. De har været med hos Halkær Ådal Økologisk fra starten af, og er også anpartshaver i virksomheden.
-Frilands grise køber vi fra nordjyske øko-landmænd gennem Rævhede naturkød.
-Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
-Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt levering Halkær kasse under PRØVEKASSER eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille din økologiske måltidskasse i abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs mere om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal her
Uge 20 2025
UGEMENU – Uge 20 2025

HALKÆR-KASSEN
1.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
2.Pasta med oksekødsauce
Pasta med kødsauce – en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner – denne er med bl.a. oksefars, tomat, champignon og middelhavs-krydderier
Varedeklaration
3.Skinkegryde med kartoffelmos
Det skære (magre) skinkekød skal have en hurtig tilberedningstid for at bevare det saftige kød – vi bruger mange gode rodfrugter i denne velkrydrede (ikke stærke) gryderet, og serverer den med vores gode kartoffelmos af rigtige kartofler Pas på ikke at opvarme retten for længe, da kødet så kan blive tørt.
Varedeklaration
4.Ramsløg-kødboller i tomatsauce med perlespelt
I dette måltid er der fråset med friskplukkede ramsløg fra Halkær. Både kødboller og tomatsauce er krydret med ramsløgene. Serveres med kogt perlespelt
Varedeklaration
5.Stegt fisk med løgsauce og grønsager
Friskfanget fisk stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og blandede grønsager med farver og bid.
Varedeklaration
6.Cremet gulerodssuppe, vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Varedeklaration
7.Tikka masala med kylling og ris
Tikka masala er ved at være en klassiker, også for os danskere. Dejlig krydret, og lidt stærk. Serveret med basmatiris.
Varedeklaration
8.Limousinegryde med kartoffelmos
Limousinegryden er en af vores klassikere. Limousinekødet kommer fra Anders Norre, og vi marinerer kødet med øl og rosmarin inden vi tilbereder retten med gode grønsager, tomater, sennep og selvfølgelig vores egen oksefond. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
9.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
10.Boller i selleri med kartofler
Boller i selleri med kartofler er endnu en klassiker, som vi ikke ser nogen grund til at ændre på.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Hindbærfromage med flødeskum
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Hindbærfromage er en variation, som de fleste vil blive begejstrede for.
Varedeklaration
2.Hyldeblomst flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 21 2025
UGEMENU – Uge 21 2025

HALKÆR-KASSEN
1.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
2.Kødboller i indisk sauce med basmatiris
Indisk krydrede kødboller af svinekød i dejlig ingefærkrydret sauce baseret på kokosmælk. Hertil kogte basmatiris og grønsager
Varedeklaration
3.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret – god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
4.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
5.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
6.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
7.Braiseret gris med kartoffelbåde
En af vores egne opskrifter, hvor grisekødet braisserer i en sur-sød sauce med fond, grønsager, æbler, sennep, æbleeddike, sukker og til sidst tilsættes revet peberrod. Vi serverer gryderetten med kartoffelbåde.
Varedeklaration
8.Limousinegryde med kartoffelmos
Limousinegryden er en af vores klassikere. Limousinekødet kommer fra Anders Norre, og vi marinerer kødet med øl og rosmarin inden vi tilbereder retten med gode grønsager, tomater, sennep og selvfølgelig vores egen oksefond. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
9.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
10.Pasta med oksekødsauce
Pasta med kødsauce – en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner – denne er med bl.a. oksefars, tomat, champignon og middelhavs-krydderier
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Citronfromage med flødeskum
Citronfromage er en rigtig klassiker, og vi har ikke ændret på den klassiske opskrift
Varedeklaration
Uge 22 2025
UGEMENU – Uge 22 2025

HALKÆR-KASSEN
1.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
2.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
3.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
4.Broccoli-grønkålssuppe med grovbolle
Broccoli-grønkålsuppe er en velsmagende vegansk variant af den klassiske grønkålssuppe. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
5.Enebærgryde med kartofler
Enebær er et traditionel dansk krydderi fyldt med god smag – her er det brugt i en mild og god enebærgryde med grisekød og pastinakker, og serveret med kartoffelbåde.
Varedeklaration
6.Kødrand med kartofler, lys sauce og hvidløgsbønner
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og hvidløgsbønner. En mild og god ret.
Varedeklaration
7.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
8.Kødboller i indisk sauce med basmatiris
Indisk krydrede kødboller af svinekød i dejlig ingefærkrydret sauce baseret på kokosmælk. Hertil kogte basmatiris og grønsager
Varedeklaration
9.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
10.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Æblekage med flødeskum
2.Rabarber sorbét
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nemt og lækkert.
1. Vælg den løsning, der bedst passer dine behov.
- Du kan bestille en økologisk måltidskasse i abonnement, hvor du selv bestemmer hvor mange personer kassen skal være til, og hvor ofte du vil have den leveret.
- Du kan lave enkelt køb af en prøvekasse. Du kan bestille så mange prøvekasser du har lyst til, men disse leveres blot efter bestilling og er derfor ikke en del af vores abonnementsordning.
- Du kan også samle din helt egen måltidskasse med måltider fra vores vælg-selv sortiment, der blot leveres en enkelt gang.
2. Vi tilbereder dine måltider, og portionsanretter.
- Vores dygtige køkkendamer laver det hele fra bunden af omhu og kærlighed. Dvs. at vi f.eks. koger vores eget fond, steger vores bøffer og deller i hånden og bager vores eget brød.
- Vi bruger kun de bedste økologiske råvarer, som købes så lokalt som muligt, og bruger derudover ingen tilsætningsstoffer.
- Måltiderne leveres færdigtilberedte, så det eneste du behøver at gøre er at varme måltidet op.
3. Du modtager din måltidskasse, og varmer måltiderne op.
- Xpressen leverer vores måltidskasser, og kommer tirsdage/onsdage mellem kl. 7-18.
- Du behøver ikke være hjemme for at tage imod din levering. Måltiderne er omhyggeligt pakket i en termokasse med tøris/isblok og kan sagtens holde sig frosne indtil om aftenen på leveringsdagen.
- Leveres i hele landet, med undtagelse af ikke brofaste øer.