Halkær kassen
Vores mest populære måltidskasse. Alle måltiderne i Halkær kassen er selvfølgelige lavet fra bunden af økologiske og, så vidt muligt, lokale råvarer. Vi bruger ikke unødvendige tilsætningsstoffer i nogen af vores måltider, og udvikler alle måltider med hensyn til kostrådene.
Du har mulighed for at vælge 3, 5, 7 eller 10 måltider – hvor prisen per måltid bliver lavere efter som antal måltider stiger. Du styrer også selv til hvor mange personer måltidskassen skal være, og om du har lyst til at få økologiske desserter med din levering. Alle vores måltider har en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato, grundet de er frosne. Så du kan sagtens have dem stående i din fryser i et godt stykke tid – uden de bliver dårlige.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Vi leverer helt til din dør i hele landet, undtagen ikke bro-faste øer.
Økologisk måltidskasse
Med en økologisk måltidskasse fra Halkær Ådal, er det nemt for dig at spise sund og varieret mad – hver dag, uden selv at skulle i køkkenet.
I Halkær kassen finder du både måltider, du kender i forvejen, med vores twist – og du bliver introduceret til nye spændende smagsoplevelser, uden at de er alt for fremmede. Der indgår grønsager eller følger grønsagstilbehør med i/til alle måltider i Halkær kassen. Med udgangspunkt i de grønsager, der er sæson for her og nu. Vi bruger med andre ord grønsagerne, når de er bedst og smager af mest muligt. Det giver dig de bedste smagsoplevelser – og så får du helt naturligt størst mulige variation i dine måltider henover et år.
Alle vores måltider har det særlige Halkær twist, som er vores signatur. Det kan være en ny smagsvariant af en velkendt ret eller grønsagstilbehør som giver måltidet lidt kant. Nogle af vores mest populære måltider er f.eks. boller i karry som vi serverer med ris, æblebåde og stegt selleri til, og vores limousinegryde, som er en klassisk oksegryderet, hvor vi marinerer kødet i øl og rosmarin. Saucen er lavet på vores egen oksefond og smagt til med tomat og sennep.
Sådan er Halkær kassen sammensat
Det skærper appetitten at ugens måltider ikke minder alt for meget om hinanden. Det er ikke bare et spørgsmål om, ikke at skulle spise frikadeller både mandag og tirsdag – nej, det handler lige så meget om at tilbehør, ingredienser og smags-sammensætninger skal have lidt forskelligt at byde på. Vi sender ikke glaserede rødbeder med i samme uge som vi har rødbedesuppe på menuen. Og du skal ikke leve af ris hele ugen – der følger altid kartofler med til mindst 2 af ugens 7 måltider.
Du får:
- 2 måltider med skært kød fra okse, gris eller kalv (f.eks. Limousinegryde eller skinkegryde) ELLER 1 måltid med skært kød og 1 fiskemåltid
- Måltid, der indeholder kylling (f.eks. kyllingedeller eller karrykylling)
- Max 1 vegetarisk måltid ELLER suppe
- Minimum 2 ugentlige måltider med kogte kartofler
- Kun ris og pasta med til enkelte måltider
Der er ny menu hver uge, og efter 3 uger kan der være at del af måltiderne på menuen igen.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Det sker meget sjældent, men der kan ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
Portionsstørrelser
Alle måltider er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen gennemsnitsperson spiser. Typisk indeholder vores måltider 2300 kJ, og aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider, mht. nærings indhold, HER.
Desserter
Vælger du 2 desserter pr. person, får du de to desserter som står på ugemenuen.
Vælger du 5 desserter pr. person, får du leveret en dessertæske sammen med dine måltider. Dessertæskens indhold skiftes jævnligt ud, og den indeholder altid: To bægre gourmetis fra Skarø Is, en hjemmelavet fromage og 2 hjemmelavede kager m/u flødeskum. Præcis hvilke smage/varianter du får, finder du ud af, når du modtager din måltidskasse.
Vælger du 7 desserter pr. person, får du en dessertæske + de to desserter, der står på ugemenuen.
Levering
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag, eller onsdag mellem 7-18 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil at kassen bliver placeret, så kommer det til at stå på labelen, så chaufføren ved det.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
OBS!
For at få leveret tirsdag, bestil senest kl. 21 onsdag ugen før.
For at få leveret onsdag, bestil senest kl. 21 torsdag ugen før.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Vi mener at råvarer så vidt muligt skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
-Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger som næsten er nabo.
-Al vores fisk er købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr som opkøber friskfangede fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion.
-Øksekødet køber vi af Anders og Harriet Nørre, Nørre Organic. De har en fin besætning af Limousinekvæg som græsser på naurarealer i Halkær Ådal – blot 20 minutter fra vores køkken. De har været med hos Halkær Ådal Økologisk fra starten af, og er også anpartshaver i virksomheden.
-Frilands grise køber vi fra nordjyske øko-landmænd gennem Rævhede naturkød.
-Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
-Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt levering Halkær kasse under PRØVEKASSER eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille din økologiske måltidskasse i abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs mere om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal her
Uge 49 2025
UGEMENU – Uge 49 2025

HALKÆR-KASSEN
1.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
2.Italiensk karbonade med stegte kartofler/rodfrugter og tomatsauce
Italienerne har deres egen let krydrede version af karbonade – vi serverer den med tomatsauce og stegte kartofler – rodfrugter
Varedeklaration
3.Krydrede oksekødboller med grov mos
Til de velkrydrede (ikke stærke) kødboller koges kalvefond ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
4.Frikadeller med pasta og græskarsauce
Edith dyrker selv kæmpegræskar i sin køkkenhave – Dem bruger vi glade i køkkenet til bl.a. denne meget velsmagende græskarsauce vendt med de store rigatoni pasta, og vi server vores pandestegte frikadeller dertil.
Varedeklaration
5.Skinkegryde med kartoffelmos
Det skære (magre) skinkekød skal have en hurtig tilberedningstid for at bevare det saftige kød – vi bruger mange gode rodfrugter i denne velkrydrede (ikke stærke) gryderet, og serverer den med vores gode kartoffelmos af rigtige kartofler Pas på ikke at opvarme retten for længe, da kødet så kan blive tørt.
Varedeklaration
6.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
7.Oksebryst med peberrodssauce, kartofler og grønsager
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Kalvebryst i peberrodssauce er en rigtig klassiker. Vi serverer den med kartofler og grønsager
Varedeklaration
8.Boller i selleri med kartofler
Boller i selleri med kartofler er endnu en klassiker, som vi ikke ser nogen grund til at ændre på.
Varedeklaration
9.Thai red curry med ris
Thai red curry med okse er en klassisk velkrydret Thai-ret med ris til.
Varedeklaration
10.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
Ugens Desserter
2.Mangofromage
Uge 50 2025
UGEMENU – Uge 50 2025

HALKÆR-KASSEN
1.Kødboller i indisk sauce med basmatiris
Indisk krydrede kødboller af svinekød i dejlig ingefærkrydret sauce baseret på kokosmælk. Hertil kogte basmatiris og grønsager
Varedeklaration
2.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
3.Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
4.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
5.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
6.Limousinegryde med kartoffelmos
Limousinegryden er en af vores klassikere. Limousinekødet kommer fra Anders Norre, og vi marinerer kødet med øl og rosmarin inden vi tilbereder retten med gode grønsager, tomater, sennep og selvfølgelig vores egen oksefond. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
7.Vintergryde med masser af grønsager og lidt kød
Mættende rodfrugter, nærende kål, og lidt grisekød giver denne velsmagende vintergryde som serveres med kartoffelmos
8.Oksebryst med peberrodssauce, kartofler og grønsager
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Kalvebryst i peberrodssauce er en rigtig klassiker. Vi serverer den med kartofler og grønsager
Varedeklaration
9.Stegt medister med grønlangkål
En gang om året laver vi grønlangkål helt fra bunden – kålen bliver ribbet, kogt i en god grisefond, knyttet til boller, snittet groft og til sidst kogt til grønlangkål med godt med fløde. Smagen er alt arbejdet værd. Hertil kogte kartofler og stegt medister fra Rævhede naturprodukter, og så er en af julens klassikere klar til at blive serveret.
Varedeklaration
10.Frikadeller med pasta og græskarsauce
Edith dyrker selv kæmpegræskar i sin køkkenhave – Dem bruger vi glade i køkkenet til bl.a. denne meget velsmagende græskarsauce vendt med de store rigatoni pasta, og vi server vores pandestegte frikadeller dertil.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
2.Mirabellefromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Vores mirabellefromage er med mirabellemos af mirabeller fra Ediths have
Varedeklaration
Uge 51 2025
UGEMENU – Uge 51 2025

HALKÆR-KASSEN
1.Stegt medister med grønlangkål
En gang om året laver vi grønlangkål helt fra bunden – kålen bliver ribbet, kogt i en god grisefond, knyttet til boller, snittet groft og til sidst kogt til grønlangkål med godt med fløde. Smagen er alt arbejdet værd. Hertil kogte kartofler og stegt medister fra Rævhede naturprodukter, og så er en af julens klassikere klar til at blive serveret.
Varedeklaration
2.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
3.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
4.Frikadeller med stuvet hvidkål
Hvidkål er en af vinterens rigtig gode grønsager, og frikadeller med stuvet hvidkål er da også en rigtig klassiker i det danske køkken. Vi laver retten fra bunden – snitter hvidkålen groft og koger den i mindst mulig vand, som vi bruger til den opbagte sauce sammen med mælk, fløde og muskatnød.
Varedeklaration
5.Fiskegratin med sennepssauce og kartofler
Fiskegratin med hakket torsk og grønsager i, serveret med vores gode sennepssauce og kartofler
Varedeklaration
6.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret – god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
7.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
8.Gule ærter med sprængt nakkefilet
Gammeldags gule ærter kogt helt fra bunden, og serveret med sprængt nakkefilet til – velbekomme
Varedeklaration
9.Rullesteg med svesker og rødkål
Så bliver det ikke ret meget bedre – Et rigtig godt klassisk dansk vintermåltid.
Varedeklaration
10.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
Ugens Desserter
2.Solbærfromage med flødeskum
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Solbærfromage er en dejlig variation, som de fleste vil blive begejstrede for.
Varedeklaration
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nemt og lækkert.

1. Vælg den løsning, der bedst passer dine behov.
- Du kan bestille en økologisk måltidskasse i abonnement, hvor du selv bestemmer hvor mange personer kassen skal være til, og hvor ofte du vil have den leveret.
- Du kan lave enkelt køb af en prøvekasse. Du kan bestille så mange prøvekasser du har lyst til, men disse leveres blot efter bestilling og er derfor ikke en del af vores abonnementsordning.
- Du kan også samle din helt egen måltidskasse med måltider fra vores vælg-selv sortiment, der blot leveres en enkelt gang.

2. Vi tilbereder dine måltider, og portionsanretter.
- Vores dygtige køkkendamer laver det hele fra bunden af omhu og kærlighed. Dvs. at vi f.eks. koger vores eget fond, steger vores bøffer og deller i hånden og bager vores eget brød.
- Vi bruger kun de bedste økologiske råvarer, som købes så lokalt som muligt, og bruger derudover ingen tilsætningsstoffer.
- Måltiderne leveres færdigtilberedte, så det eneste du behøver at gøre er at varme måltidet op.

3. Du modtager din måltidskasse, og varmer måltiderne op.
- Xpressen leverer vores måltidskasser, og kommer tirsdage/onsdage mellem kl. 7-18.
- Du behøver ikke være hjemme for at tage imod din levering. Måltiderne er omhyggeligt pakket i en termokasse med tøris/isblok og kan sagtens holde sig frosne indtil om aftenen på leveringsdagen.
- Leveres i hele landet, med undtagelse af ikke brofaste øer.







