Uge 43 2020
UGEMENU - Uge 43 2020

HALKÆR-KASSEN
1.Frikadeller med pasta og græskarsauce
Edith dyrker selv kæmpegræskar i sin køkkenhave - Dem bruger vi glade i køkkenet til bl.a. denne meget velsmagende græskarsauce vendt med de store rigatoni pasta, og vi server vores pandestegte frikadeller dertil.
Varedeklaration
2.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
3.Boeuf Bourguignon med kartofler
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Denne klassiske franske gryderet tilbereder vi med oksetern, rødvin, champignon m.m. og serverer med kartoffelbåde.
Varedeklaration
4.Stegt medister med kartofler, sovs og grønsager
Medisteren er fra Rævhede naturprodukt, og serveres helt traditionelt med kogte kartofler, brun sovs og grønsager.
Varedeklaration
5.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
6.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
7.Braiseret gris med kartoffelbåde
En af vores egne opskrifter, hvor grisekødet braisserer i en sur-sød sauce med fond, grønsager, æbler, sennep, æbleeddike, sukker og til sidst tilsættes revet peberrod. Vi serverer gryderetten med kartoffelbåde.
Varedeklaration
8.Syltede rødløg – ugens gave
VEGETAR-KASSEN
1.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
2.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
3.Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
4.Hvidkålsgryde med rødbedebøf
Kål er en af vores sundeste grønsager, som kan tilberedes på rigtig mange nye måder - her har vi brugt hvidkål sammen med bl.a. champignon til en velsmagende gryderet, serveret med rødbedebøf til
Varedeklaration
5.Grønsagspostej med spinatsauce, kartofler og grønsager
Grønsagspostej med bl.a. rodfrugter, nødder og karry. Hertil en nærende og vitaminrig spinatsauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
6.Kikærtebøf med indisk sauce
Vores hjemmelavede kikærtebøffer er velkrydrede og er her serveret med indisk sauce, ris og grønsager
Varedeklaration
7.Syltede rødløg – ugens gave
GRØNT + FISK KASSEN
1.Hvidkålsgryde med rødbedebøf
Kål er en af vores sundeste grønsager, som kan tilberedes på rigtig mange nye måder - her har vi brugt hvidkål sammen med bl.a. champignon til en velsmagende gryderet, serveret med rødbedebøf til
Varedeklaration
2.Stegt fisk med kartofler, porresauce og grønsager
Ugens friske fisk har vi stegt på panden, og serverer den med kartofler, purløgssauce og grønsager.
Varedeklaration
3.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Hvidkålsgryde med rødbedebøf
Kål er en af vores sundeste grønsager, som kan tilberedes på rigtig mange nye måder - her har vi brugt hvidkål sammen med bl.a. champignon til en velsmagende gryderet, serveret med rødbedebøf til
Varedeklaration
2.Stegt fisk med kartofler, porresauce og grønsager
Ugens friske fisk har vi stegt på panden, og serverer den med kartofler, purløgssauce og grønsager.
Varedeklaration
3.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
4.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
5.Kylling i asparges
Helt klassisk aspargessovs med kylling og lidt ærter. Hertil kogte kartofler
Varedeklaration
6.Syltede rødløg – ugens gave
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med flødekartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med flødekartofler og grønsager ( rodfrugter, rødbeder, græskar e.l.)
Varedeklaration
2.Frikadeller med pasta og græskarsauce
Edith dyrker selv kæmpegræskar i sin køkkenhave - Dem bruger vi glade i køkkenet til bl.a. denne meget velsmagende græskarsauce vendt med de store rigatoni pasta, og vi server vores pandestegte frikadeller dertil.
Varedeklaration
3.Stegt medister med kartofler, sovs og grønsager
Medisteren er fra Rævhede naturprodukt, og serveres helt traditionelt med kogte kartofler, brun sovs og grønsager.
Varedeklaration
4.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
5.Lasagne med oksekød
Italien har givet og mange gode klassikere som næsten føles helt danske. Lasagne med oksekødsauce og bechamelsauce. Vi giver som regel broccoli til lasagnen - enten serveret dertil eller bagt ind i lasagnen.
Varedeklaration
6.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
7.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
8.Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
9.Klar suppe med urter, kødboller og grovbolle
Vores traditionelle suppe er på fond af kylling og okse, med masser af urter og kødboller. Melbollerne er erstattet med suppehorn (pasta) der tåler både frysning og opvarmning. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Hindbær roulade
En rouladebund med godt med nødder i, friske hindbær, flødeskum og lidt sukker - denne enkle dessert er virkelig et hit. Da vi bruger rå hindbær dertil så skal de være friske og danske, og det er de, for Edith har plukket dem i sin have, og vi har straks frosset dem ned, hvis de da ikke lige skulle bruges med det samme.
Varedeklaration
2.Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.