Uge 39 2023
UGEMENU - Uge 39 2023

HALKÆR-KASSEN
1.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
2.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
3.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
4.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
5.Skinkegryde med kartoffelmos
Det skære (magre) skinkekød skal have en hurtig tilberedningstid for at bevare det saftige kød - vi bruger mange gode rodfrugter i denne velkrydrede (ikke stærke) gryderet, og serverer den med vores gode kartoffelmos af rigtige kartoflerPas på ikke at opvarme retten for længe, da kødet så kan blive tørt.
Varedeklaration
6.Pasta med kødsauce
Pasta med kødsauce - en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner - denne er med fuldkornspasta, grisefars, tomat og sæsonens grønsager
Varedeklaration
7.Panang curry m kylling og ris
En af de gode retter fra det Thailandske køkken er denne velkrydrede men milde ret, som er tilsmagt med citrongræs, ingefær og peanutbutter, og serveret med basmatiris
Varedeklaration
8.Tomatsuppe med grovbolle
Når sommeren bugner af solmodne tomater, så er det tid for tomatsuppe. Vi bruger friske tomater til denne tomatsuppe - et let og godt sommermåltid med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
9.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
10.Frikadeller med løgsauce og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med løgsauce, kartofler og glaserede rødbeder. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
11.Syltede asier – ugens gave
Asierne er fra Ediths have. økologiske ingredienser: Asier (67%), eddike, sukker, salt*, SENNEPSKORN, peberrod, hel peber, Dildskærm, økologisk, Koriander, frø, økologisk, allehånde, chili * ikke økologiskNæringsindhold pr. 100 g: Energi 408 kJ, Fedt 0,3 g [3 %], Mættede fedtsyrer 0 g [0,14 %], Kulhydrat 20,8 g [93 %], Protein 1 g [4 %], Sukkerarter 19,1 g, Kostfibre 0,9 g, Salt 1 g
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
2.Brændende kærlighed, vegetar
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske brændende kærlighed, hvor der er brugt røget tofu sammen med masser af stegte løg. Selvfølgelig med rødbeder til.
Varedeklaration
3.Blomkålsdeller med bulgursalat
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med en bulgursalat med bønner og kartofler
4.Nøddepostej med spinatsauce
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med kartofler og vores gode spinatsauce med fløde.
Varedeklaration
5.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
6.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
7.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
8.Indisk Dhal med grovbolle
Klassisk indisk måltid med linser og hvidkål, velkrydret med chili og hvidløg. Leveres med en grovbolle til
9.Selleribøf med stuvet spidskål
Selleribøf af revne selleri og med ost rørt i farsen. Hertil helt klassisk stuvet spidskål
Varedeklaration
10.Tomatsuppe med grovbolle
Når sommeren bugner af solmodne tomater, så er det tid for tomatsuppe. Vi bruger friske tomater til denne tomatsuppe - et let og godt sommermåltid med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
11.Syltede asier – ugens gave
Asierne er fra Ediths have. økologiske ingredienser: Asier (67%), eddike, sukker, salt*, SENNEPSKORN, peberrod, hel peber, Dildskærm, økologisk, Koriander, frø, økologisk, allehånde, chili * ikke økologiskNæringsindhold pr. 100 g: Energi 408 kJ, Fedt 0,3 g [3 %], Mættede fedtsyrer 0 g [0,14 %], Kulhydrat 20,8 g [93 %], Protein 1 g [4 %], Sukkerarter 19,1 g, Kostfibre 0,9 g, Salt 1 g
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Panang curry m kylling og ris
En af de gode retter fra det Thailandske køkken er denne velkrydrede men milde ret, som er tilsmagt med citrongræs, ingefær og peanutbutter, og serveret med basmatiris
Varedeklaration
2.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
3.Nøddepostej med spinatsauce
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med kartofler og vores gode spinatsauce med fløde.
Varedeklaration
4.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
5.Brændende kærlighed, vegetar
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske brændende kærlighed, hvor der er brugt røget tofu sammen med masser af stegte løg. Selvfølgelig med rødbeder til.
Varedeklaration
6.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
7.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
8.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
9.Indisk Dhal med grovbolle
Klassisk indisk måltid med linser og hvidkål, velkrydret med chili og hvidløg. Leveres med en grovbolle til
10.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
11.Syltede asier – ugens gave
Asierne er fra Ediths have. økologiske ingredienser: Asier (67%), eddike, sukker, salt*, SENNEPSKORN, peberrod, hel peber, Dildskærm, økologisk, Koriander, frø, økologisk, allehånde, chili * ikke økologiskNæringsindhold pr. 100 g: Energi 408 kJ, Fedt 0,3 g [3 %], Mættede fedtsyrer 0 g [0,14 %], Kulhydrat 20,8 g [93 %], Protein 1 g [4 %], Sukkerarter 19,1 g, Kostfibre 0,9 g, Salt 1 g
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
2.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
3.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
4.Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
5.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
6.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
7.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
9.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
10.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
11.Asiatisk grønsagssuppe med grovbolle
Vegansk blendet suppe med masser af grønsager, kokosmælk og krydret med bl.a. citrongræs og ingefær. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
12.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
13.Syltede asier – ugens gave
Asierne er fra Ediths have. økologiske ingredienser: Asier (67%), eddike, sukker, salt*, SENNEPSKORN, peberrod, hel peber, Dildskærm, økologisk, Koriander, frø, økologisk, allehånde, chili * ikke økologiskNæringsindhold pr. 100 g: Energi 408 kJ, Fedt 0,3 g [3 %], Mættede fedtsyrer 0 g [0,14 %], Kulhydrat 20,8 g [93 %], Protein 1 g [4 %], Sukkerarter 19,1 g, Kostfibre 0,9 g, Salt 1 g
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Mangofromage
2.Blåbærkage
Flot ser den ud den lyse kagedej der marmoreres af saften fra de mørke blåbær, og smagen bliver man slet ikke skuffet over
Varedeklaration