Uge 50 2023
UGEMENU - Uge 50 2023

HALKÆR-KASSEN
1.Boller i selleri med kartofler
Boller i selleri med kartofler er endnu en klassiker, som vi ikke ser nogen grund til at ændre på.
Varedeklaration
2.Krydrede oksekødboller med grov mos
Til de velkrydrede (ikke stærke) kødboller koges kalvefond ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
3.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
4.Frikadeller med løgsauce og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med løgsauce, kartofler og glaserede rødbeder. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
5.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
6.Karrykål med kokos, ris og grisekød
Denne ret er orientalsk inspireret. Groftsnittet hvidkål og hakket grisekød tilberedt med karry, spidskommen og kokosmælk. Serveret med basmatiris. spis gerne lidt chutney, relish eller lignende til retten.
Varedeklaration
7.Stegt medister med grønlangkål
En gang om året laver vi grønlangkål helt fra bunden - kålen bliver ribbet, kogt i en god grisefond, knyttet til boller, snittet groft og til sidst kogt til grønlangkål med godt med fløde. Smagen er alt arbejdet værd.Hertil kogte kartofler og stegt medister fra Rævhede naturprodukter, og så er en af julens klassikere klar til at blive serveret.
Varedeklaration
8.Ølmarineret nakkefilet med kartofler og kål
Ølmarineret nakkefilet serveret med skysauce, og sæsonens kål
Varedeklaration
9.Forloren and med rødkål, sovs og kartofler
En god flæskefars stegt i ovnen med æble og svesker, og serveret med hjemmelavet rødkål, kogte kartofler og brun sauce
Varedeklaration
10.Mini kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Denne gang er kødbollerne af oksefars og med salattern i farsen. Tomatsaucen er god og kraftig.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
2.Nøddepostej med flødekartofler og grønsager
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med flødekartofler, og blandede grove grønsager.
Varedeklaration
3.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
4.Rødbedebøf med ingefærsauce
Vores hjemmelavede rødbedebøf, serveret med ingefærsauce, quinoa og glaserede rodfrugter
Varedeklaration
5.Spinattærte med soltørrede tomater
En meget smagfuld og mættende tærte med spinat, soltørrede tomater, hytteost og blåskimmelost.
Varedeklaration
6.Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
7.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
8.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
9.Julepostej med rødkål, kartofler og brun sauce
Vegetarisk julepostej med champignon, nødder og tranebær. Selvfølgelig serveret med klassisk rødkål, kartofler og brun sauce. Oplagt måltid til jul, men velegnet til festlige lejligheder på alle tider af året.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
2.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
3.Nøddepostej med flødekartofler og grønsager
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med flødekartofler, og blandede grove grønsager.
Varedeklaration
4.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
5.Rødbedebøf med ingefærsauce
Vores hjemmelavede rødbedebøf, serveret med ingefærsauce, quinoa og glaserede rodfrugter
Varedeklaration
6.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
7.Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
8.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
10.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Grønkålslasagne
Vores grønkålslasagne med glaskål og champignon er en rigtig vinterret, og et oplagt valg i julemåneden, men den kan sagtens spises hele året.
Varedeklaration
2.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
3.Forloren and med rødkål, sovs og kartofler
En god flæskefars stegt i ovnen med æble og svesker, og serveret med hjemmelavet rødkål, kogte kartofler og brun sauce
Varedeklaration
4.Karrykål med kokos, ris og grisekød
Denne ret er orientalsk inspireret. Groftsnittet hvidkål og hakket grisekød tilberedt med karry, spidskommen og kokosmælk. Serveret med basmatiris. spis gerne lidt chutney, relish eller lignende til retten.
Varedeklaration
5.Stegt medister med grønlangkål
En gang om året laver vi grønlangkål helt fra bunden - kålen bliver ribbet, kogt i en god grisefond, knyttet til boller, snittet groft og til sidst kogt til grønlangkål med godt med fløde. Smagen er alt arbejdet værd.Hertil kogte kartofler og stegt medister fra Rævhede naturprodukter, og så er en af julens klassikere klar til at blive serveret.
Varedeklaration
6.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
7.Mini kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Denne gang er kødbollerne af oksefars og med salattern i farsen. Tomatsaucen er god og kraftig.
Varedeklaration
8.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
9.Stegt fisk med persillesovs, kartofler og grønsager
stegt friskfanget fisk som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
10.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
11.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret - god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
12.Asiatisk grønsagssuppe med grovbolle
Vegansk blendet suppe med masser af grønsager, kokosmælk og krydret med bl.a. citrongræs og ingefær. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Julesmåkager
De klassiske julesmåkager: brunkager med mandler og vaniljekranse - hjemmelavede efter Gittes opskrifter
2.Risalamande med kirsebærsauce
Julens dessertklassiker skal der ikke pilles ved - blød risengrød med flødeskum, mandler, vanille, og en smagfuld kirsebærsauce, så skal der ikke mere til. Efter vores mening har mandelessens aldrig gavnet.
Varedeklaration