Uge 10 2023
UGEMENU - Uge 10 2023

HALKÆR-KASSEN
1.Krydrede oksekødboller med grov mos
Til de velkrydrede (ikke stærke) kødboller koges kalvefond ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
2.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
3.Enebærgryde med kartofler
Enebær er et traditionel dansk krydderi fyldt med god smag - her er det brugt i en mild og god enebærgryde med grisekød og pastinakker, og serveret med kartoffelbåde.
Varedeklaration
4.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
5.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret - god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
6.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
7.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
8.Ungarsk Gullash
Velkrydret Ungarsk gullash med oksekød og hvide bønner. En opskift fra Erikas hjemland.
Varedeklaration
9.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
10.Frikadeller med løgsauce og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med løgsauce, kartofler og glaserede rødbeder. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
2.Blomkålsdeller med spinatsauce
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret med spinatsauce og kartofler
Varedeklaration
3.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
4.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
5.Vegetarisk Frikassé
Den klassiske frikassé er her lavet i en mild og velsmagende vegetarisk udgave med danskproducerede bidder af ærteprotein. Dette måltid er en kilde til protein
Varedeklaration
6.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
7.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
8.Hvidkålsgryde med rødbedebøf
Kål er en af vores sundeste grønsager, som kan tilberedes på rigtig mange nye måder - her har vi brugt hvidkål sammen med bl.a. champignon til en velsmagende gryderet, serveret med rødbedebøf til
Varedeklaration
9.Broccolisuppe med ost og grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og beriget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
10.Marokkansk tagine med perlebyg
Marokkansk mad er fyldt med varme krydderier, men det er ikke stærk mad, og det gælder også denne smagfulde tagine, med masser af aubergine og bidder af ærteprotein.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
2.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
3.Marokkansk tagine med perlebyg
Marokkansk mad er fyldt med varme krydderier, men det er ikke stærk mad, og det gælder også denne smagfulde tagine, med masser af aubergine og bidder af ærteprotein.
Varedeklaration
4.Stegt kuller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Friskfanget stegt kuller med kartofler, purløgssauce og en farverig grønsagsblanding.
Varedeklaration
5.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
6.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
7.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
8.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
9.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
10.Hvidkålsgryde med rødbedebøf
Kål er en af vores sundeste grønsager, som kan tilberedes på rigtig mange nye måder - her har vi brugt hvidkål sammen med bl.a. champignon til en velsmagende gryderet, serveret med rødbedebøf til
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
2.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie - en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
3.Marokkansk tagine med perlebyg
Marokkansk mad er fyldt med varme krydderier, men det er ikke stærk mad, og det gælder også denne smagfulde tagine, med masser af aubergine og bidder af ærteprotein.
Varedeklaration
4.Stegt kuller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Friskfanget stegt kuller med kartofler, purløgssauce og en farverig grønsagsblanding.
Varedeklaration
5.Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
6.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
7.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
8.Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og bagte løg
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres med kartofler, porresauce og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
9.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
10.Hvidkålsgryde med rødbedebøf
Kål er en af vores sundeste grønsager, som kan tilberedes på rigtig mange nye måder - her har vi brugt hvidkål sammen med bl.a. champignon til en velsmagende gryderet, serveret med rødbedebøf til
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
2.Frikadeller med stuvet hvidkål
Hvidkål er en af vinterens rigtig gode grønsager, og frikadeller med stuvet hvidkål er da også en rigtig klassiker i det danske køkken. Vi laver retten fra bunden - snitter hvidkålen groft og koger den i mindst mulig vand, som vi bruger til den opbagte sauce sammen med mælk, fløde og muskatnød.
Varedeklaration
3.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
4.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
5.Krydrede oksekødboller med grov mos
Til de velkrydrede (ikke stærke) kødboller koges kalvefond ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
6.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
7.Mini kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Denne gang er kødbollerne af oksefars og med salattern i farsen. Tomatsaucen er god og kraftig.
Varedeklaration
8.Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og bagte løg
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres med kartofler, porresauce og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
9.Stegt kuller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Friskfanget stegt kuller med kartofler, purløgssauce og en farverig grønsagsblanding.
Varedeklaration
10.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
11.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret - god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
12.Blomkålssuppe med kødboller og grovbolle
Denne milde suppe med blomkål og hønsekødboller er kogt på kyllingefond. Der er en god hjemmelavet grovbolle med.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Svesketrifli
Svesketrifli med dejlig hjemmelavet triflicreme, makrondrys og flødeskum
Varedeklaration
2.Stikkelsbær sorbét
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.