Pensionist-kassen
En økologisk måltidskasse, der er særligt sammensat til dig, der har brug for et ordentligt, veltilberedt og velsmagende måltid, som samtidigt er tyggevenligt. Måltiderne til Pensionist-kassen er af høj kvalitet og består som udgangspunkt af farskød og fisk. De er lavet fra bunden med kærlighed og omhu, af økologiske råvarer og uden unødvendige tilsætningsstoffer.
Du har mulighed for at vælge 7 eller 10 måltider og tilkøbe 2, 5 eller 7 desserter. Du styrer også selv, hvor mange personer måltidskassen skal være til, og hvor tit vi skal levere din måltidskasse. Alle vores måltider har en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato, da de fryses ned umiddelbart efter tilberedning. Det betyder, at du sagtens kan have dem stående i din fryser i et godt stykke tid, uden at de bliver dårlige.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 7 måltider, får du de 7 første måltider, som står på ugemenuen.
Har du ikke tyggebesvær, anbefaler vi én af vores andre måltidskasser, f.eks. Halkær-kassen.
Tryk på “LÆS MERE” her nedenunder for en mere detaljeret beskrivelse af Pensionist-kassen.
Pensionistmad i god kvalitet
Indbydende pensionistmad som er lavet fra bunden af økologiske råvarer og uden tilsætningsstoffer. Måltidskassen er sammensat af måltider, der mætter uden at lande som en sten i maven. Det er tyggevenlige og mildt krydrede måltider, med præcis det samme fokus på gode smagsoplevelser som i vores øvrige måltidskasser.
I Pensionist-kassen gør vi os særligt umage med at sammensætte en menu, der først og fremmest vækker glæden ved at spise godt. Vi laver mad, som du selv ville have lavet den! Vi rører farsen til frikadellerne, pandesteger bøfferne og laver supper og saucer på hjemmekogt fond. Vi bruger ordentlige og økologiske råvarer – så vidt muligt fra lokale producenter. Urter, græskar, kål og bær kommer blandt andet fra vores egen køkkenchef Ediths økologisk certificerede køkkenhave. Fisken kommer fra Hanstholm Fisk & Skaldyr, som forarbejder frisklandede fisk. Og vi bager selv og laver vores egne fromager.
Så kort sagt: Det hele laves fra bunden af gode, økologiske råvarer.
Vores måltider indeholder ikke kunstige smagsforstærkere. Vi bruger dermed kun naturlige råvarer og ingredienser, da det er dem der giver den gode smag. Måltiderne er mildt krydrede, men helt uden stærke krydderier, så de også tåles af sarte maver.
Sådan er Pensionist-kassen sammensat
Noget af det, vores kunder sætter størst pris på i Pensionist-kassen er den store variation. Ugen har lidt forskelligt at byde på, så du ikke ender med altid at spise det samme.
Du får:
- Mindst 1 måltid med fisk (f.eks. fiskeruller, stegt sild eller fiskefrikadeller)
- Let fordøjelige måltider, der er til at tygge og mildt krydret (f.eks. forloren hare, farserede porrer eller krydrede oksekødboller)
- Som regel 1 måltid, der indeholder kylling (typisk kyllingedeller)
- Varierede supper med hjemmebagte grovboller (f.eks. grønkålssuppe med bacon eller cremesuppe)
- Minimum 2 ugentlige måltider med kogte kartofler
- Kun ris, pasta og bulgur med til enkelte måltider
- Ingen stærkt krydret mad
- Spændende grønsagstilbehør
Der indgår grønsager eller følger grønsagstilbehør med til alle måltider i måltidskassen – og altid med udgangspunkt i de grønsager, der er i sæson her og nu. Vi bruger med andre ord grønsagerne, når de er bedst: når de indeholder flest vitaminer og smager af mest muligt. Det giver dig de bedste smagsoplevelser – og så får du helt naturligt størst mulige variation i dine måltider henover et år.
Det sker meget sjældent, men der kan ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
Portionsstørrelser
Alle måltider er frosset i portionsstørrelser svarende til, hvad 1 voksen gennemsnitsperson spiser. Typisk indeholder vores måltider mindst 2300 kJ og aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit, kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – og spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder, der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider mht. næringsindhold, HER.
Tip! Gør lidt ekstra ud af serveringen og anret det varmede måltid pænt på en tallerken. Det skærper appetitten.
Desserter
Vælger du 2 desserter pr. person, får du de to desserter som står på ugemenuen.
Vælger du 5 desserter pr. person, får du leveret en dessertæske sammen med dine måltider. Dessertæskens indhold skiftes jævnligt ud, og den indeholder altid: To bægre gourmetis fra Skarø Is, en hjemmelavet fromage og 2 hjemmelavede kager m/u flødeskum. Præcis hvilke smage/varianter du får, finder du ud af, når du modtager din måltidskasse.
Vælger du 7 desserter pr. person, får du en dessertæske + de to desserter, der står på ugemenuen.
Levering
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag eller onsdag mellem 07.00-18.00 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
OBS:
For at få leveret tirsdag, bestil senest kl. 21 onsdag ugen før.
For at få leveret onsdag, bestil senest kl. 21 torsdag ugen før.
Vi vælger lokale leverandører, hvor vi kan
Vi mener at råvarer skal så vidt muligt spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
– Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger, som næsten er nabo.
– Al vores fisk er købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr, som opkøber friskfangede og bæredygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylder derfor verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed og opretholder ressourcer for fremtidige generationer. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
– Øksekødet køber vi af Anders og Harriet Norre, Norre Organic. De har en fin besætning af Limousinekvæg, som græsser på naturarealer i Halkær Ådal – blot 20 minutter fra vores køkken. De har været med hos Halkær Ådal Økologisk fra start og er også anpartshavere i virksomheden.
– Frilandsgrise køber vi fra nordjyske øko-landmænd gennem Rævhede naturkød.
– Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
– Rå grønsager købes især ved Solhjulet, der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske.
– Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær.
– De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt levering af Pensionist-kasse, under PRØVEKASSER, eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille din økologiske måltidskasse i abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
Uge 23 2025
UGEMENU – Uge 23 2025

PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
2.Boller i selleri med kartofler
Boller i selleri med kartofler er endnu en klassiker, som vi ikke ser nogen grund til at ændre på.
Varedeklaration
3.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
4.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
5.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
6.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
7.Blomkålssuppe med kødboller og grovbolle
Denne milde suppe med blomkål og hønsekødboller er kogt på kyllingefond. Der er en god hjemmelavet grovbolle med.
Varedeklaration
8.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
9.Kødrand med kartofler, lys sauce og hvidløgsbønner
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og hvidløgsbønner. En mild og god ret.
Varedeklaration
10.Fiskeruller med porresauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, porresauce og et passende grønsagstilbehør
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Rabarberkage – skærekage
2.Mirabellefromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Vores mirabellefromage er med mirabellemos af mirabeller fra Ediths have
Varedeklaration
Uge 24 2025
UGEMENU – Uge 24 2025

PENSIONIST-KASSEN
1.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
2.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
3.Kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Tomatsaucen er god og kraftig.
4.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
5.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
6.Frikadeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer – her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
7.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
8.Stegt fisk med løgsauce og grønsager
Friskfanget fisk stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og blandede grønsager med farver og bid.
Varedeklaration
9.Boller i selleri med kartofler
Boller i selleri med kartofler er endnu en klassiker, som vi ikke ser nogen grund til at ændre på.
Varedeklaration
10.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret – god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Rabarbertrifli
Rabarbertrifli er en dejlig frisk dessert i rabarbersæsonen – med hjemmelavede mandel-makroner.
Varedeklaration
2.Vanille flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 25 2025
UGEMENU – Uge 25 2025

PENSIONIST-KASSEN
1.Stegt fisk med løgsauce og grønsager
Friskfanget fisk stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og blandede grønsager med farver og bid.
Varedeklaration
2.Frikadeller med stuvet spidskål
Når sommeren er på sit højeste og det bugner med friske nye spidskål, så er det sæson for frikadeller med stuvet spidskål – en rigtig sommerklassiker.
Varedeklaration
3.Pasta med oksekødsauce
Pasta med kødsauce – en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner – denne er med bl.a. oksefars, tomat, champignon og middelhavs-krydderier
Varedeklaration
4.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
5.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
6.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
7.Broccoli-grønkålssuppe med grovbolle
Broccoli-grønkålsuppe er en velsmagende vegansk variant af den klassiske grønkålssuppe. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
8.Fiskeruller med porresauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, porresauce og et passende grønsagstilbehør
Varedeklaration
9.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
10.Cremet gulerodssuppe, vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Kirsebærfromage med flødeskum
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Kirsebærfromage er en dejlig variation, som de fleste vil blive begejstrede for. Vi koger og purérer selv kirsebærrene til denne fromage.
Varedeklaration
2.Blåbærkage
Flot ser den ud den lyse kagedej der marmoreres af saften fra de mørke blåbær, og smagen bliver man slet ikke skuffet over
Varedeklaration
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nemt og lækkert.
1. Vælg den løsning, der bedst passer dine behov.
- Du kan bestille en økologisk måltidskasse i abonnement, hvor du selv bestemmer hvor mange personer kassen skal være til, og hvor ofte du vil have den leveret.
- Du kan lave enkelt køb af en prøvekasse. Du kan bestille så mange prøvekasser du har lyst til, men disse leveres blot efter bestilling og er derfor ikke en del af vores abonnementsordning.
- Du kan også samle din helt egen måltidskasse med måltider fra vores vælg-selv sortiment, der blot leveres en enkelt gang.
2. Vi tilbereder dine måltider, og portionsanretter.
- Vores dygtige køkkendamer laver det hele fra bunden af omhu og kærlighed. Dvs. at vi f.eks. koger vores eget fond, steger vores bøffer og deller i hånden og bager vores eget brød.
- Vi bruger kun de bedste økologiske råvarer, som købes så lokalt som muligt, og bruger derudover ingen tilsætningsstoffer.
- Måltiderne leveres færdigtilberedte, så det eneste du behøver at gøre er at varme måltidet op.
3. Du modtager din måltidskasse, og varmer måltiderne op.
- Xpressen leverer vores måltidskasser, og kommer tirsdage/onsdage mellem kl. 7-18.
- Du behøver ikke være hjemme for at tage imod din levering. Måltiderne er omhyggeligt pakket i en termokasse med tøris/isblok og kan sagtens holde sig frosne indtil om aftenen på leveringsdagen.
- Leveres i hele landet, med undtagelse af ikke brofaste øer.