Pensionist-kassen
En økologisk måltidskasse, der er særligt sammensat til dig, der har brug for et ordentligt, veltilberedt og velsmagende måltid, som samtidigt er tyggevenligt. Måltiderne til Pensionist-kassen er af høj kvalitet og består som udgangspunkt af farskød og fisk. De er lavet fra bunden med kærlighed og omhu, af økologiske råvarer og uden unødvendige tilsætningsstoffer.
Du har mulighed for at vælge 7 eller 10 måltider og tilkøbe 2, 5 eller 7 desserter. Du styrer også selv, hvor mange personer måltidskassen skal være til, og hvor tit vi skal levere din måltidskasse. Alle vores måltider har en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato, da de fryses ned umiddelbart efter tilberedning. Det betyder, at du sagtens kan have dem stående i din fryser i et godt stykke tid, uden at de bliver dårlige.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 7 måltider, får du de 7 første måltider, som står på ugemenuen.
Har du ikke tyggebesvær, anbefaler vi én af vores andre måltidskasser, f.eks. Halkær-kassen.
Tryk på “LÆS MERE” her nedenunder for en mere detaljeret beskrivelse af Pensionist-kassen.
Pensionistmad i god kvalitet
Indbydende pensionistmad som er lavet fra bunden af økologiske råvarer og uden tilsætningsstoffer. Måltidskassen er sammensat af måltider, der mætter uden at lande som en sten i maven. Det er tyggevenlige og mildt krydrede måltider, med præcis det samme fokus på gode smagsoplevelser som i vores øvrige måltidskasser.
I Pensionist-kassen gør vi os særligt umage med at sammensætte en menu, der først og fremmest vækker glæden ved at spise godt. Vi laver mad, som du selv ville have lavet den! Vi rører farsen til frikadellerne, pandesteger bøfferne og laver supper og saucer på hjemmekogt fond. Vi bruger ordentlige og økologiske råvarer – så vidt muligt fra lokale producenter. Urter, græskar, kål og bær kommer blandt andet fra vores egen køkkenchef Ediths økologisk certificerede køkkenhave. Fisken kommer fra Hanstholm Fisk & Skaldyr, som forarbejder frisklandede fisk. Og vi bager selv og laver vores egne fromager.
Så kort sagt: Det hele laves fra bunden af gode, økologiske råvarer.
Vores måltider indeholder ikke kunstige smagsforstærkere. Vi bruger dermed kun naturlige råvarer og ingredienser, da det er dem der giver den gode smag. Måltiderne er mildt krydrede, men helt uden stærke krydderier, så de også tåles af sarte maver.
Sådan er Pensionist-kassen sammensat
Noget af det, vores kunder sætter størst pris på i Pensionist-kassen er den store variation. Ugen har lidt forskelligt at byde på, så du ikke ender med altid at spise det samme.
Du får:
- Mindst 1 måltid med fisk (f.eks. fiskeruller, stegt sild eller fiskefrikadeller)
- Let fordøjelige måltider, der er til at tygge og mildt krydret (f.eks. forloren hare, farserede porrer eller krydrede oksekødboller)
- Som regel 1 måltid, der indeholder kylling (typisk kyllingedeller)
- Varierede supper med hjemmebagte grovboller (f.eks. grønkålssuppe med bacon eller cremesuppe)
- Minimum 2 ugentlige måltider med kogte kartofler
- Kun ris, pasta og bulgur med til enkelte måltider
- Ingen stærkt krydret mad
- Spændende grønsagstilbehør
Der indgår grønsager eller følger grønsagstilbehør med til alle måltider i måltidskassen – og altid med udgangspunkt i de grønsager, der er i sæson her og nu. Vi bruger med andre ord grønsagerne, når de er bedst: når de indeholder flest vitaminer og smager af mest muligt. Det giver dig de bedste smagsoplevelser – og så får du helt naturligt størst mulige variation i dine måltider henover et år.
Det sker meget sjældent, men der kan ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
Portionsstørrelser
Alle måltider er frosset i portionsstørrelser svarende til, hvad 1 voksen gennemsnitsperson spiser. Typisk indeholder vores måltider mindst 2300 kJ og aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit, kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – og spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder, der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider mht. næringsindhold, HER.
Tip! Gør lidt ekstra ud af serveringen og anret det varmede måltid pænt på en tallerken. Det skærper appetitten.
Desserter
Vælger du 2 desserter pr. person, får du de to desserter som står på ugemenuen.
Vælger du 5 desserter pr. person, får du leveret en dessertæske sammen med dine måltider. Dessertæskens indhold skiftes jævnligt ud, og den indeholder altid: To bægre gourmetis fra Skarø Is, en hjemmelavet fromage og 2 hjemmelavede kager m/u flødeskum. Præcis hvilke smage/varianter du får, finder du ud af, når du modtager din måltidskasse.
Vælger du 7 desserter pr. person, får du en dessertæske + de to desserter, der står på ugemenuen.
Levering
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag eller onsdag mellem 07.00-18.00 og du behøver slet ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførene.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
OBS:
For at få leveret tirsdag, bestil senest kl. 21 onsdag ugen før.
For at få leveret onsdag, bestil senest kl. 21 torsdag ugen før.
Vi vælger lokale leverandører, hvor vi kan
Vi mener at råvarer skal så vidt muligt spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
– Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger, som næsten er nabo.
– Al vores fisk er købt hos Hanstholm Fisk og Skaldyr, som opkøber friskfangede og bæredygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylder derfor verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed og opretholder ressourcer for fremtidige generationer. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
– Øksekødet køber vi af Anders og Harriet Norre, Norre Organic. De har en fin besætning af Limousinekvæg, som græsser på naturarealer i Halkær Ådal – blot 20 minutter fra vores køkken. De har været med hos Halkær Ådal Økologisk fra start og er også anpartshavere i virksomheden.
– Frilandsgrise køber vi fra nordjyske øko-landmænd gennem Rævhede naturkød.
– Nyskrællede grønsager køber vi af landmanden Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
– Rå grønsager købes især ved Solhjulet, der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske.
– Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær.
– De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt levering af Pensionist-kasse, under PRØVEKASSER, eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille din økologiske måltidskasse i abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
Uge 47 2024
UGEMENU – Uge 47 2024
Udskriv ugemenuPENSIONIST-KASSEN
1.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
2.Pasta med kødsauce
Pasta med kødsauce – en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner – denne er med fuldkornspasta, grisefars, tomat og sæsonens grønsager
Varedeklaration
3.Sensommergryde med masser af grønsager og lidt kød
Dejlig let sensommergryde med masser af nyhøstede grønsager, og serveret med kartoffelmos
Varedeklaration
4.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
5.Stegt fisk med løgsauce og grønsager
Friskfanget fisk stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og blandede grønsager med farver og bid.
Varedeklaration
6.Frikadeller med pasta og græskarsauce
Edith dyrker selv kæmpegræskar i sin køkkenhave – Dem bruger vi glade i køkkenet til bl.a. denne meget velsmagende græskarsauce vendt med de store rigatoni pasta, og vi server vores pandestegte frikadeller dertil.
Varedeklaration
7.Blomkålssuppe med kødboller og grovbolle
Denne milde suppe med blomkål og hønsekødboller er kogt på kyllingefond. Der er en god hjemmelavet grovbolle med.
Varedeklaration
8.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
9.Fiskegratin med sennepssauce og kartofler
Fiskegratin med hakket torsk og grønsager i, serveret med vores gode sennepssauce og kartofler
Varedeklaration
10.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
Uge 48 2024
UGEMENU – Uge 48 2024
Udskriv ugemenuPENSIONIST-KASSEN
1.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
2.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
3.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
4.Frikadeller med stuvet hvidkål
Hvidkål er en af vinterens rigtig gode grønsager, og frikadeller med stuvet hvidkål er da også en rigtig klassiker i det danske køkken. Vi laver retten fra bunden – snitter hvidkålen groft og koger den i mindst mulig vand, som vi bruger til den opbagte sauce sammen med mælk, fløde og muskatnød.
Varedeklaration
5.Dampet fisk med hvidvinssauce og grønsager
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og et grønsagstilbehør.
Varedeklaration
6.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
7.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret – god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
8.Pasta med kødsauce
Pasta med kødsauce – en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner – denne er med fuldkornspasta, grisefars, tomat og sæsonens grønsager
Varedeklaration
9.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
10.Blomkålssuppe med kødboller og grovbolle
Denne milde suppe med blomkål og hønsekødboller er kogt på kyllingefond. Der er en god hjemmelavet grovbolle med.
Varedeklaration
Uge 49 2024
UGEMENU – Uge 49 2024
Udskriv ugemenuPENSIONIST-KASSEN
1.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
2.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
3.Boller i selleri med kartofler
Boller i selleri med kartofler er endnu en klassiker, som vi ikke ser nogen grund til at ændre på.
Varedeklaration
4.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden – og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
5.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
6.Pasta med oksekødsauce
Pasta med kødsauce – en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner – denne er med bl.a. oksefars, tomat, champignon og middelhavs-krydderier
Varedeklaration
7.Græskarsuppe med grovbolle
Sensommerens knaldorange hokkaidoer giver denne flotte velsmagende vegetariske suppe, som er toppet med ristede græskarkerner. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
8.Frikadeller med stuvet hvidkål
Hvidkål er en af vinterens rigtig gode grønsager, og frikadeller med stuvet hvidkål er da også en rigtig klassiker i det danske køkken. Vi laver retten fra bunden – snitter hvidkålen groft og koger den i mindst mulig vand, som vi bruger til den opbagte sauce sammen med mælk, fløde og muskatnød.
Varedeklaration
9.Dampet fisk med hvidvinssauce og grønsager
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og et grønsagstilbehør.
Varedeklaration
10.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret – god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nemt og lækkert.
1. Vælg den løsning, der bedst passer dine behov.
- Du kan bestille en økologisk måltidskasse i abonnement, hvor du selv bestemmer hvor mange personer kassen skal være til, og hvor ofte du vil have den leveret.
- Du kan lave enkelt køb af en prøvekasse. Du kan bestille så mange prøvekasser du har lyst til, men disse leveres blot efter bestilling og er derfor ikke en del af vores abonnementsordning.
- Du kan også samle din helt egen måltidskasse med måltider fra vores vælg-selv sortiment, der blot leveres en enkelt gang.
2. Vi tilbereder dine måltider, og portionsanretter.
- Vores dygtige køkkendamer laver det hele fra bunden af omhu og kærlighed. Dvs. at vi f.eks. koger vores eget fond, steger vores bøffer og deller i hånden og bager vores eget brød.
- Vi bruger kun de bedste økologiske råvarer, som købes så lokalt som muligt, og bruger derudover ingen tilsætningsstoffer.
- Måltiderne leveres færdigtilberedte, så det eneste du behøver at gøre er at varme måltidet op.
3. Du modtager din måltidskasse, og varmer måltiderne op.
- Xpressen leverer vores måltidskasser, og kommer tirsdage/onsdage mellem kl. 7-18.
- Du behøver ikke være hjemme for at tage imod din levering. Måltiderne er omhyggeligt pakket i en termokasse med tøris/isblok og kan sagtens holde sig frosne indtil om aftenen på leveringsdagen.
- Leveres i hele landet, med undtagelse af ikke brofaste øer.