Vegetar kassen
En økologisk måltidskasse til dig, der gerne vil have et sundt vegetarisk aftenmåltid. Alle måltiderne i den vegetariske måltidskasse er lavet fra bunden af økologiske og, så vidt muligt, lokale råvarer. Vi bruger ikke unødvendige tilsætningsstoffer i dine måltider, og udvikler alle vores måltider med hensyn til kostrådene.
Du har mulighed for at vælge 3, 5, 7 eller 10 måltider – hvor prisen per måltid bliver lavere efter som antal måltider stiger. Du styrer også selv til hvor mange personer måltidskassen skal være, og om du har lyst til at få økologiske desserter med din levering. Alle vores måltider har en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato, grundet de er frosne. Så du kan sagtens have dem stående i din fryser i et godt stykke tid – uden de bliver dårlige.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Vi leverer helt til din dør i hele landet, undtagen ikke bro-faste øer.
Vegetarisk måltidskasse
En vegetarisk måltidskasse særligt sammensat til dig, der gerne vil have et godt vegetarisk aftenmåltid der både smager godt, og samtidig er udviklet med hensyn til de officielle kostråd.
Vi har især fokus på protein indholdet når vi sammensætter opskrifterne til vores vegetarisk måltidskasse, og på at krydre og fremhæve råvarernes gode smage, når vi tilbereder din mad. Vores rødbedebøffer er et godt eksempel på dette. Vi bruger bl.a. balsamicoeddike, klassisk dansk peberrod og frisk ingefær i opskriften, for at balancere og fremhæve rødbedens smag. For at hæve proteinindholdet i rødbedebøfferne er brugt hvide bønner, som er meget neutrale i deres smag, og derfor ikke overdøver rødbedesmagen. Når rødbedebøfferne tilberedes er det vigtigt at de bliver stegt på panden for at få den gode stegeskorpe. Rødbedebøfferne bruger vi så i flere af vores måltider, f.eks. vores “Rødbedebøf med bulgur og jordskokcreme” – som er et meget populært måltid blandt vores kunder.
Sådan er den vegetariske måltidskasse sammensat
Vi arbejder på at skabe velsmagende måltider og holde stor variation i smag, konsistens og sammensætning. Det gælder både hvert enkelte måltid, men vi fokuserer selvfølgelige også på variation af smag og konsistens når vi sammensætter ugemenuerne.
I forhold til Halkær kassen er der færre måltider med kartofler, hvid pasta og hvide ris og flere måltider med fuldkornspasta, fuldkornsris, perlebyg, quinoa o.l. Det er dog altid også en afvejning i forhold til smagen.
Når vi sammensætter menuerne til vegetarkassen, har vi følgende retningslinjer:
- Der skal være både gryderetter og måltider med postej, bøf eller deller. (Max 3 af hver)
- Der skal være mindst ét måltid der afviger fra ovenstående – feks. Grønsagstærte, risotto, lasagne o.l.
- Der skal være mindst ét måltid der er noget særligt (en søndagsret) – nøddepostej, farseret courgette, fyldt aubergine, persillerod au vin, vegansk panang o.s.v.
- Der skal være mindst ét måltid hvor der er anvendt kål eller bladgrønsager
- Max én suppe
- Generelt god variation – ikke for mange kartofler, måltiderne må ikke ligne hinanden, varierende tilbehør (kartofler, ris, perlebyg, risnudler, quinoa, bulgur, fuldkornspasta …)
Der er ny menu hver uge, og efter 3 uger kan der være at del af måltiderne på menuen igen.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Det sker meget sjældent, men der kan ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
Portionsstørrelser
Alle måltider er frosset i portionsstørrelser svarende til hvad 1 voksen gennemsnitsperson spiser. Typisk indeholder vores måltider 2300 kJ, og aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit kan du evt. supplere måltiderne med et stykke brød eller lidt salat – spiser du knap så meget, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider, mht. nærings indhold, HER.
Desserter
Vælger du 2 desserter pr. person, får du de to desserter som står på ugemenuen.
Vælger du 5 desserter pr. person, får du leveret en dessertæske sammen med dine måltider. Dessertæskens indhold skiftes jævnligt ud, og den indeholder altid: To bægre gourmetis fra Skarø Is, en hjemmelavet fromage og 2 hjemmelavede kager m/u flødeskum. Præcis hvilke smage/varianter du får, finder du ud af, når du modtager din måltidskasse.
Vælger du 7 desserter pr. person, får du en dessertæske + de to desserter, der står på ugemenuen.
Levering
Kassen bliver leveret af Xpressen tirsdag eller onsdag mellem 7-18. Du behøver ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os blot hvor du vil kassen bliver lagt henne og vi giver beskeden videre til chaufførerne.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
OBS!
For at få leveret tirsdag, bestil senest kl. 21 onsdag ugen før.
For at få leveret onsdag, bestil senest kl. 21 torsdag ugen før.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Råvarer skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
Ny skrællede grønsager køber vi af Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd. Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske. Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
Fleksibilitet
Du har mulighed for at vælge måltider til 3 – 10 dage, så vores måltidskasser er til dig der:
- har brug for et dagligt vegetarisk måltid
- har brug for at supplere din madplan med 3 færdigtilberedte og nemme vegetarmåltider, uden at gå på kompromis med kvalitet
- har ikke særlig stor appetit og kan dermed spise et enkelt måltid til to måltider
- ikke har en fryser, så er 3-4 ugentlige måltider en god løsning da måltiderne kan opbevares i køleskab i op til 4 dage fra frost
- gerne vil have et lager i fryseren, som kan bruges når der er travle dage, er det dejligt med et abonnement på 7 måltider hver 4. uge.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt vegetarkasse under PRØVEKASSER eller du kan bestille et abonnement på denne side og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal Økologisk
Uge 47 2024
UGEMENU – Uge 47 2024
Udskriv ugemenuVEGETAR-KASSEN
1.Nøddepostej med kartoffel-græskar og tomat
Nøddepostej er en rigtig søndagsret – her er den serveret med braserede kartofler og græskar og et tilbehør med bagt tomat og ærter. En fryd for øjet og for maven.
2.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
3.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
4.Rødbedebøf med ingefærsauce
Vores hjemmelavede rødbedebøf, serveret med ingefærsauce, quinoa og glaserede rodfrugter
Varedeklaration
5.Indisk Dhal med grovbolle
Klassisk indisk måltid med linser og hvidkål, velkrydret med chili og hvidløg. Leveres med en grovbolle til
6.Kikærtebøf med ratatouille
Hjemmelavede kikærtebøffer med saftig og velsmagende ratatouille med kidneybønner i
Varedeklaration
7.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
8.Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
9.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
10.Gulerodsdeller med græskarsauce og pasta
Store rigatoni pasta er her vendt med en gylden og særdeles velsmagende græskarsauce, af kæmpegræskar fra Ediths egen køkkenhave. Hertil serveres vores gulerodsfrikadeller.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Glutenfri Bønnebrownie med kakaocreme
Dejlig svampet brownie med dadler, sorte bønner, mandler, og chokolade. Pyntet med kakaocreme. BEMÆRK det er en ny opskrift med vegansk smørcreme, så nu er kagen både glutenfri og mælkefri
Varedeklaration
2.Hindbærfromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Hindbærfromage er en variation, som de fleste vil blive begejstrede for.
Varedeklaration
Uge 48 2024
UGEMENU – Uge 48 2024
Udskriv ugemenuVEGETAR-KASSEN
1.Kikærtebøf med ratatouille
Hjemmelavede kikærtebøffer med saftig og velsmagende ratatouille med kidneybønner i
Varedeklaration
2.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne – kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
3.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
4.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os – med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
5.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
6.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter – pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
7.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
8.Selleribøf med stuvet hvidkål
Selleribøf af revne selleri og med ost rørt i farsen. Hertil helt klassisk stuvet hvidkål
Varedeklaration
9.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
10.Indisk Dhal med grovbolle
Klassisk indisk måltid med linser og hvidkål, velkrydret med chili og hvidløg. Leveres med en grovbolle til
Ugens Desserter
2.Æblekage med flødeskum
Uge 49 2024
UGEMENU – Uge 49 2024
Udskriv ugemenuVEGETAR-KASSEN
1.Gulerodsdeller med græskarsauce og pasta
Store rigatoni pasta er her vendt med en gylden og særdeles velsmagende græskarsauce, af kæmpegræskar fra Ediths egen køkkenhave. Hertil serveres vores gulerodsfrikadeller.
Varedeklaration
2.Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. Serveret med ris.
Varedeklaration
3.Græskarsuppe med grovbolle
Sensommerens knaldorange hokkaidoer giver denne flotte velsmagende vegetariske suppe, som er toppet med ristede græskarkerner. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
4.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
5.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
6.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne – kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
8.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
9.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
10.Kikærtebøf med ratatouille
Hjemmelavede kikærtebøffer med saftig og velsmagende ratatouille med kidneybønner i
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Citronfromage med flødeskum
Citronfromage er en rigtig klassiker, og vi har ikke ændret på den klassiske opskrift
Varedeklaration
2.Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nemt og lækkert.
1. Vælg den løsning, der bedst passer dine behov.
- Du kan bestille en økologisk måltidskasse i abonnement, hvor du selv bestemmer hvor mange personer kassen skal være til, og hvor ofte du vil have den leveret.
- Du kan lave enkelt køb af en prøvekasse. Du kan bestille så mange prøvekasser du har lyst til, men disse leveres blot efter bestilling og er derfor ikke en del af vores abonnementsordning.
- Du kan også samle din helt egen måltidskasse med måltider fra vores vælg-selv sortiment, der blot leveres en enkelt gang.
2. Vi tilbereder dine måltider, og portionsanretter.
- Vores dygtige køkkendamer laver det hele fra bunden af omhu og kærlighed. Dvs. at vi f.eks. koger vores eget fond, steger vores bøffer og deller i hånden og bager vores eget brød.
- Vi bruger kun de bedste økologiske råvarer, som købes så lokalt som muligt, og bruger derudover ingen tilsætningsstoffer.
- Måltiderne leveres færdigtilberedte, så det eneste du behøver at gøre er at varme måltidet op.
3. Du modtager din måltidskasse, og varmer måltiderne op.
- Xpressen leverer vores måltidskasser, og kommer tirsdage/onsdage mellem kl. 7-18.
- Du behøver ikke være hjemme for at tage imod din levering. Måltiderne er omhyggeligt pakket i en termokasse med tøris/isblok og kan sagtens holde sig frosne indtil om aftenen på leveringsdagen.
- Leveres i hele landet, med undtagelse af ikke brofaste øer.