Uge 27 2019
UGEMENU - Uge 27 2019

HALKÆR-KASSEN
1.Frikadeller med nye kartofler. Hertil sauce verte
Ét af sommerens højdepunkter er når de nye danske kartofler kommer på markedet - det fejrer vi med denne ret hvor de nye kartofler ikke har været frosset. Hertil serverer vi frikadeller og en ny letkogt grønsag som heller ikke har været frosset - det kan f.eks. være danske blomkål. Med til måltidet følger et lille bæger creme-fraiche baseret sauce verte.BEMÆRK måltidet har ikke været frosset, og holdbarheden på køl er 3 dage.
Varedeklaration
2.Skinke med æble-timiansauce, kartofler og grønsager
De bedste udskæringer af skinken bliver brugt til dette måltid hvor kødet steges i ovnen på en bund af æble tilsat æblemost og vores egen fond, som så bliver til en dejlig æble-timiansauce. Kødet serverer vi i saucen for at sikre en nænsom opvarmning, og hertil serverer vi kartofler og grønsager.
Varedeklaration
3.Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
4.Fiskefilet med persillesovs, kartofler og grønsager
Klassisk paneret fiskefilet (som regel rødspætte) som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
5.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
6.Limousinegryde med kartoffelmos
Limousinegryden er en af vores klassikere. Limousinekødet kommer fra Anders Norre, og vi marinerer kødet med øl og rosmarin inden vi tilbereder retten med gode grønsager, tomater, sennep og selvfølgelig vores egen oksefond. Hertil serverer vi kartoffelmos
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Gulerodsdeller med nye kartofler. Hertil sauce verte
Hvert år glæder vi os til de nye kartofler, så derfor serverer vi dette måltid med gulerodsdeller og nye kartofler som ikke har været frosset og en letkogt ny grønsag -typisk blomkål som heller ikke har været frosset. Til måltidet følger et lille bæger med sauce verte. En rigtig vitaminbombe, som man trænger til på denne tid. Bemærk - dette måltid er kun holdbar i op til 3 dage efter modtagelsen, og det skal opbevares på køl.
Varedeklaration
2.Spinat lasagne
3.Grønsagspostej med urtepuré og ris
Grønsagspostej med nødder i serveret med en let urtepuré af broccoli og jordskok. Hertil brune ris
Varedeklaration
4.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
5.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
6.Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. Serveret med ris.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Gulerodsdeller med nye kartofler. Hertil sauce verte
Hvert år glæder vi os til de nye kartofler, så derfor serverer vi dette måltid med gulerodsdeller og nye kartofler som ikke har været frosset og en letkogt ny grønsag -typisk blomkål som heller ikke har været frosset. Til måltidet følger et lille bæger med sauce verte. En rigtig vitaminbombe, som man trænger til på denne tid. Bemærk - dette måltid er kun holdbar i op til 3 dage efter modtagelsen, og det skal opbevares på køl.
Varedeklaration
2.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
3.Grønsagsragout med fuldkornspasta
Ragout med groftskårne grønsager (bl.a. champignon og fennikel), tomat og linser. Serveret med mættende fuldkornspasta
Varedeklaration
4.Grønsagspostej med urtepuré og ris
Grønsagspostej med nødder i serveret med en let urtepuré af broccoli og jordskok. Hertil brune ris
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Gulerodsdeller med nye kartofler. Hertil sauce verte
Hvert år glæder vi os til de nye kartofler, så derfor serverer vi dette måltid med gulerodsdeller og nye kartofler som ikke har været frosset og en letkogt ny grønsag -typisk blomkål som heller ikke har været frosset. Til måltidet følger et lille bæger med sauce verte. En rigtig vitaminbombe, som man trænger til på denne tid. Bemærk - dette måltid er kun holdbar i op til 3 dage efter modtagelsen, og det skal opbevares på køl.
Varedeklaration
2.Fiskefilet med persillesovs, kartofler og grønsager
Klassisk paneret fiskefilet (som regel rødspætte) som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
3.Grønsagsragout med fuldkornspasta
Ragout med groftskårne grønsager (bl.a. champignon og fennikel), tomat og linser. Serveret med mættende fuldkornspasta
Varedeklaration
4.Grønsagspostej med urtepuré og ris
Grønsagspostej med nødder i serveret med en let urtepuré af broccoli og jordskok. Hertil brune ris
Varedeklaration
5.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
6.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
7.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med nye kartofler. Hertil sauce verte
Ét af sommerens højdepunkter er når de nye danske kartofler kommer på markedet - det fejrer vi med denne ret hvor de nye kartofler ikke har været frosset. Hertil serverer vi frikadeller og en ny letkogt grønsag som heller ikke har været frosset - det kan f.eks. være danske blomkål. Med til måltidet følger et lille bæger creme-fraiche baseret sauce verte.BEMÆRK måltidet har ikke været frosset, og holdbarheden på køl er 3 dage.
Varedeklaration
2.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
3.Frikadeller med stuvet spidskål
Når sommeren er på sit højeste og det bugner med friske nye spidskål, så er det sæson for frikadeller med stuvet spidskål - en rigtig sommerklassiker.
Varedeklaration
4.Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
5.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
6.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
7.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Fiskefilet med persillesovs, kartofler og grønsager
Klassisk paneret fiskefilet (som regel rødspætte) som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
10.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Mirabellefromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Vores mirabellefromage er med mirabellemos af mirabeller fra Ediths have
Varedeklaration
2.Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.