Uge 26 2024
UGEMENU - Uge 26 2024

HALKÆR-KASSEN
1.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
2.Mini kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Denne gang er kødbollerne af oksefars og med salattern i farsen. Tomatsaucen er god og kraftig.
Varedeklaration
3.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
4.Frikadeller med stuvet spidskål
Når sommeren er på sit højeste og det bugner med friske nye spidskål, så er det sæson for frikadeller med stuvet spidskål - en rigtig sommerklassiker.
Varedeklaration
5.Skinke med æble-timiansauce, kartofler og grønsager
De bedste udskæringer af skinken bliver brugt til dette måltid hvor kødet steges i ovnen på en bund af æble tilsat æblemost og vores egen fond, som så bliver til en dejlig æble-timiansauce. Kødet serverer vi i saucen for at sikre en nænsom opvarmning, og hertil serverer vi kartofler og grønsager.
Varedeklaration
6.Cremet gulerodssuppe, vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Varedeklaration
7.Bøf Stroganoff med kartoffel-sellerimos
Bøf Stroganoff af tern fra okseinderlår, og masser af champignon. Serveret med en grov mos af kartoffel og selleri.
Varedeklaration
8.Kylling i sur-sød sauce med ris
Stegt kyllingbryst tilberedt i en kinesisk sur-sød sauce med bl.a majs og peberfrugt. Serveret med ris.
Varedeklaration
9.Thai Kødsauce med ris
Meget smagfuld og lidt stærk thailandsk inspireret kødsauce med basmatiris
Varedeklaration
10.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
2.Spinat lasagne
3.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
4.Gulerodsdeller med stuvet spidskål
Gulerodsdeller med bl.a. revne gulerødder og sesamfrø. Hertil helt klassisk stuvet spidskål
Varedeklaration
5.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
6.Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
7.Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
8.Asiatisk grønsagssuppe med grovbolle
Vegansk blendet suppe med masser af grønsager, kokosmælk og krydret med bl.a. citrongræs og ingefær. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
9.Grønsagsterrine med Romescosauce
Som et nyt måltid i sortimentet præsenterer vi en farverig grønsagsterrine, på en bund af smagfuld romescosauce med både mandler og nødder. Måltidet er en god proteinkilde
Varedeklaration
10.Nøddepostej med urtepuré og hvidkål
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med urtepuré, kartoffelbåde og ovnstegt hvidkål
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kylling i sur-sød sauce med ris
Stegt kyllingbryst tilberedt i en kinesisk sur-sød sauce med bl.a majs og peberfrugt. Serveret med ris.
Varedeklaration
2.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
3.Spinat lasagne
4.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
5.Gulerodsdeller med stuvet spidskål
Gulerodsdeller med bl.a. revne gulerødder og sesamfrø. Hertil helt klassisk stuvet spidskål
Varedeklaration
6.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
7.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Grønsagsterrine med Romescosauce
Som et nyt måltid i sortimentet præsenterer vi en farverig grønsagsterrine, på en bund af smagfuld romescosauce med både mandler og nødder. Måltidet er en god proteinkilde
Varedeklaration
10.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Spinattærte med soltørrede tomater
En meget smagfuld og mættende tærte med spinat, soltørrede tomater, hytteost og blåskimmelost.
Varedeklaration
2.Frikadeller med stuvet spidskål
Når sommeren er på sit højeste og det bugner med friske nye spidskål, så er det sæson for frikadeller med stuvet spidskål - en rigtig sommerklassiker.
Varedeklaration
3.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
4.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
5.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
6.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
7.Pasta med oksekødsauce
Pasta med kødsauce - en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner - denne er med bl.a. oksefars, tomat, champignon og middelhavs-krydderier
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
10.Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Varedeklaration
11.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret - god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
12.Asiatisk grønsagssuppe med grovbolle
Vegansk blendet suppe med masser af grønsager, kokosmælk og krydret med bl.a. citrongræs og ingefær. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
2.Lavendelis med krokant
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.