Uge 25 2020
UGEMENU - Uge 25 2020

HALKÆR-KASSEN
1.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
2.Oksebryst med peberrodssauce, kartofler og grønsager
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Kalvebryst i peberrodssauce er en rigtig klassiker. Vi serverer den med kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
4.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
5.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
6.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
7.Skinke med æble-timiansauce, kartofler og grønsager
De bedste udskæringer af skinken bliver brugt til dette måltid hvor kødet steges i ovnen på en bund af æble tilsat æblemost og vores egen fond, som så bliver til en dejlig æble-timiansauce. Kødet serverer vi i saucen for at sikre en nænsom opvarmning, og hertil serverer vi kartofler og grønsager.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
2.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med flødekartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - tilberedt af bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret med flødekartofler og grønsager - f.eks. glaserede rødbeder
Varedeklaration
4.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
5.Grønsagspostej med urtepuré og ris
Grønsagspostej med nødder i serveret med en let urtepuré af broccoli og jordskok. Hertil brune ris
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
2.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
3.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
4.Gulerodsdeller med flødekartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - tilberedt af bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret med flødekartofler og grønsager - f.eks. glaserede rødbeder
Varedeklaration
5.Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
2.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
3.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
4.Gulerodsdeller med flødekartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - tilberedt af bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret med flødekartofler og grønsager - f.eks. glaserede rødbeder
Varedeklaration
5.Fiskeruller med purløgssauce, kartofler og grønsager
Filet af rødspætte eller ising, rullet om en souffléfars med kuller og rød peber. Hertil serverer vi kartofler, purløgssauce og f.eks. smørstegte bønner og blomkål, men der kan også vælges et andet tilbehør.
Varedeklaration
6.Løgpostej med champignonsauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med kartofler og en cremet champignonsauce
Varedeklaration
7.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
2.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
3.Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer - også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
4.Frikadeller med stuvet spidskål
Når sommeren er på sit højeste og det bugner med friske nye spidskål, så er det sæson for frikadeller med stuvet spidskål - en rigtig sommerklassiker.
Varedeklaration
5.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
6.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
7.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
10.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
11.Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
12.Blomkålssuppe med kødboller og grovbolle
Denne milde suppe med blomkål og hønsekødboller er kogt på kyllingefond. Der er en god hjemmelavet grovbolle med.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Rabarberkage med flødeskum
Rababerkage med flødeskum - der er et utal af variationsmuligheder over temaet æblekage med flødeskum. Rabarber er rigtig gode til formålet
Varedeklaration
2.Mynteis med chokodrys
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.