Uge 40 2021
UGEMENU - Uge 40 2021

HALKÆR-KASSEN
1.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
2.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
3.Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
4.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
5.Braiseret gris med kartoffelbåde
En af vores egne opskrifter, hvor grisekødet braisserer i en sur-sød sauce med fond, grønsager, æbler, sennep, æbleeddike, sukker og til sidst tilsættes revet peberrod. Vi serverer gryderetten med kartoffelbåde.
Varedeklaration
6.Græskarsuppe med grovbolle
Sensommerens knaldorange hokkaidoer giver denne flotte velsmagende vegetariske suppe, som er toppet med ristede græskarkerner. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
7.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Grønsagspostej med spinatsauce, kartofler og grønsager
Grønsagspostej med bl.a. rodfrugter, nødder og karry. Hertil en nærende og vitaminrig spinatsauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
2.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
3.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
4.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
5.Græskarsuppe med grovbolle
Sensommerens knaldorange hokkaidoer giver denne flotte velsmagende vegetariske suppe, som er toppet med ristede græskarkerner. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
6.Sødkartoffelbøf med perlebyg og stegte grønsager
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med mættende perlebyg vendt med tomat-chilisauce, og blandede stegte grønsager
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
1.Grønsagspostej med spinatsauce, kartofler og grønsager
Grønsagspostej med bl.a. rodfrugter, nødder og karry. Hertil en nærende og vitaminrig spinatsauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
2.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
3.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
4.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
5.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Panang curry m kylling og ris
En af de gode retter fra det Thailandske køkken er denne velkrydrede men milde ret, som er tilsmagt med citrongræs, ingefær og peanutbutter, og serveret med basmatiris
Varedeklaration
2.Grønsagspostej med spinatsauce, kartofler og grønsager
Grønsagspostej med bl.a. rodfrugter, nødder og karry. Hertil en nærende og vitaminrig spinatsauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
3.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
4.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
5.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
2.Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
3.Frikadeller med pasta og græskarsauce
Edith dyrker selv kæmpegræskar i sin køkkenhave - Dem bruger vi glade i køkkenet til bl.a. denne meget velsmagende græskarsauce vendt med de store rigatoni pasta, og vi server vores pandestegte frikadeller dertil.
Varedeklaration
4.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
5.Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
6.Lasagne med oksekød
Italien har givet og mange gode klassikere som næsten føles helt danske. Lasagne med oksekødsauce og bechamelsauce. Vi giver som regel broccoli til lasagnen - enten serveret dertil eller bagt ind i lasagnen.
Varedeklaration
7.Kyllingedeller med gul mos, estragonsauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
8.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
9.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
10.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
11.Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Rabarberkage med flødeskum
Rababerkage med flødeskum - der er et utal af variationsmuligheder over temaet æblekage med flødeskum. Rabarber er rigtig gode til formålet
Varedeklaration
2.Vanille flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.