Uge 52 2020
UGEMENU - Uge 52 2020

HALKÆR-KASSEN
1.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
2.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret - god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
3.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
4.Flæskesteg med rødkål
Et dejligt julemåltid: Flæskesteg med svær, sauce, kartofler og rødkål.
Varedeklaration
5.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
6.Okseruller med kartofler og ærter
Vi krydrer oksefarsen med julekrydderier som nelliker og kanel, og ruller bacon omkring. Hertil en god skysauce, kartofler og ærter.
Varedeklaration
7.Appelsinmarineret kyllingebryst med appelsinsauce, kartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Der skal bruges rigtige appelsiner og revet appelsinskal til denne kyllingeret, som vi serverer med appelsinsauce, kartofler og sur-søde grønsager.
Varedeklaration
8.Syltede rødbeder – ugens gave
VEGETAR-KASSEN
1.Gulerodsdeller med grønkålssovs, kartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - tilberedt af bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret vinterligt med kogte kartofler, grønkålssovs og grove grønsager.
Varedeklaration
2.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
3.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
4.Kikærtegryde med grønsager
En god og fyldig gryderet med kikærter og bulgur. Serveres med grønsager til
Varedeklaration
5.Julepostej med rødkål, kartofler og brun sauce
Vegetarisk julepostej med champignon, nødder og tranebær. Selvfølgelig serveret med klassisk rødkål, kartofler og brun sauce. Oplagt måltid til jul, men velegnet til festlige lejligheder på alle tider af året.
Varedeklaration
6.Broccoli-grønkålssuppe med grovbolle
Broccoli-grønkålsuppe er en velsmagende vegansk variant af den klassiske grønkålssuppe. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
7.Spinat lasagne
8.Syltede rødbeder – ugens gave
GRØNT + FISK KASSEN
1.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
2.Julepostej med rødkål, kartofler og brun sauce
Vegetarisk julepostej med champignon, nødder og tranebær. Selvfølgelig serveret med klassisk rødkål, kartofler og brun sauce. Oplagt måltid til jul, men velegnet til festlige lejligheder på alle tider af året.
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med grønkålssovs, kartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - tilberedt af bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret vinterligt med kogte kartofler, grønkålssovs og grove grønsager.
Varedeklaration
4.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
2.Julepostej med rødkål, kartofler og brun sauce
Vegetarisk julepostej med champignon, nødder og tranebær. Selvfølgelig serveret med klassisk rødkål, kartofler og brun sauce. Oplagt måltid til jul, men velegnet til festlige lejligheder på alle tider af året.
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med grønkålssovs, kartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - tilberedt af bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret vinterligt med kogte kartofler, grønkålssovs og grove grønsager.
Varedeklaration
4.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
5.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
6.Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og bagte løg
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres med kartofler, porresauce og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med grønkålssauce og kartofler
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med grønkålssauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
2.Kødrand med kartofler, lys sauce og grønsager
En af klassikerne fra mormors køkken. En god grisefars med farverige ærter og gulerødder og dampet i ovnen. Vi serverer kødranden med en lys skysauce, kartofler og f.eks. kogt broccoli. En mild og god ret.
Varedeklaration
3.Boller i selleri med kartofler
Boller i selleri med kartofler er endnu en klassiker, som vi ikke ser nogen grund til at ændre på.
Varedeklaration
4.Frikadeller med stuvet hvidkål
Hvidkål er en af vinterens rigtig gode grønsager, og frikadeller med stuvet hvidkål er da også en rigtig klassiker i det danske køkken. Vi laver retten fra bunden - snitter hvidkålen groft og koger den i mindst mulig vand, som vi bruger til den opbagte sauce sammen med mælk, fløde og muskatnød.
Varedeklaration
5.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
6.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
7.Okseruller med kartofler og ærter
Vi krydrer oksefarsen med julekrydderier som nelliker og kanel, og ruller bacon omkring. Hertil en god skysauce, kartofler og ærter.
Varedeklaration
8.Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og bagte løg
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres med kartofler, porresauce og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
9.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
10.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
11.Græskarsuppe med grovbolle
Sensommerens knaldorange hokkaidoer giver denne flotte velsmagende vegetariske suppe, som er toppet med ristede græskarkerner. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Risalamande med kirsebærsauce
Julens dessertklassiker skal der ikke pilles ved - blød risengrød med flødeskum, mandler, vanille, og en smagfuld kirsebærsauce, så skal der ikke mere til. Efter vores mening har mandelessens aldrig gavnet.
Varedeklaration
2.Chokolade flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.