Uge 48 2023
UGEMENU - Uge 48 2023

HALKÆR-KASSEN
1.Pasta med kødsauce
Pasta med kødsauce - en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner - denne er med fuldkornspasta, grisefars, tomat og sæsonens grønsager
Varedeklaration
2.Bøf Stroganoff med kartoffel-sellerimos
Bøf Stroganoff af tern fra okseinderlår, og masser af champignon. Serveret med en grov mos af kartoffel og selleri.
Varedeklaration
3.Italienske kødboller med ris og tomatsauce
Italiensk krydrede kødboller af svinekød serveret i fyldig tomatsauce med basmatiris
Varedeklaration
4.Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
5.Kylling i asparges
Helt klassisk aspargessovs med kylling og lidt ærter. Hertil kogte kartofler
Varedeklaration
6.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
7.Enebærgryde med kartofler
Enebær er et traditionel dansk krydderi fyldt med god smag - her er det brugt i en mild og god enebærgryde med grisekød og pastinakker, og serveret med kartoffelbåde.
Varedeklaration
8.Nakkekotelet i rodfrugtsauce
Lækre møre nakkekoteletter serveret lys sauce med møre tern af rodfrugter. Hertil kartofler og broccoli eller en tilsvarende grønsag.
Varedeklaration
9.Karrykål med kokos, ris og grisekød
Denne ret er orientalsk inspireret. Groftsnittet hvidkål og hakket grisekød tilberedt med karry, spidskommen og kokosmælk. Serveret med basmatiris. spis gerne lidt chutney, relish eller lignende til retten.
Varedeklaration
10.Græsk farsbrød med flødekartofler og hvidløgsbønner
Græsk farsbrød med feta og oliven er fyldt med masser af god smag. Vi serverer med flødekartofler og hvidløgsbønner. Der kan være valgt en anden grønsag dertil
Varedeklaration
VEGETAR-KASSEN
1.Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
2.Grønsagspostej med bønnemix, bulgur og tomat-chilisauce
Grønsagspostej med bl.a. rodfrugter, nødder og karry. Hertil en farvestrålende bønnesalat (bønnemix), samt bulgur der er vendt med vores egen tomat-chili sauce.
Varedeklaration
3.Grønkålslasagne
Vores grønkålslasagne med glaskål og champignon er en rigtig vinterret, og et oplagt valg i julemåneden, men den kan sagtens spises hele året.
Varedeklaration
4.Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
5.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
6.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
7.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
8.Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. Serveret med ris.
Varedeklaration
9.Kikærtebøf med græskarpuré, quinoa og grønsager
Hjemmelavede kikærtebøffer festligt serveret med knaldgul græskarpuré. Hertil quinoa og grønsager
Varedeklaration
10.Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kylling i asparges
Helt klassisk aspargessovs med kylling og lidt ærter. Hertil kogte kartofler
Varedeklaration
2.Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
3.Grønsagspostej med bønnemix, bulgur og tomat-chilisauce
Grønsagspostej med bl.a. rodfrugter, nødder og karry. Hertil en farvestrålende bønnesalat (bønnemix), samt bulgur der er vendt med vores egen tomat-chili sauce.
Varedeklaration
4.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
5.Grønkålslasagne
Vores grønkålslasagne med glaskål og champignon er en rigtig vinterret, og et oplagt valg i julemåneden, men den kan sagtens spises hele året.
Varedeklaration
6.Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
7.Stegt fisk med persillesovs, kartofler og grønsager
stegt friskfanget fisk som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
8.Kyllingelår med ris og paprikasauce
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Efter min mening smager lårkødet på kyllingen bedst, og til dette måltid har vi krydret lårene med paprika, og kreeret en god paprikasauce dertil og serverer dette med ris og honningstegt porre/gulerod.
Varedeklaration
9.Kikærtebøf med græskarpuré, quinoa og grønsager
Hjemmelavede kikærtebøffer festligt serveret med knaldgul græskarpuré. Hertil quinoa og grønsager
Varedeklaration
10.Risotto med spinat og mandler
Lækker vegetarisk risotto med spinat og mandler, blødt rundet af med den fantastiske vesterhavsost fra Thise mejeri.
Varedeklaration
PENSIONIST-KASSEN
1.Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. Serveret med kartofler, flødesauce og grønsager
Varedeklaration
2.Pasta med kødsauce
Pasta med kødsauce - en gammel traver, som kan laves i et utal af versioner - denne er med fuldkornspasta, grisefars, tomat og sæsonens grønsager
Varedeklaration
3.Boller i selleri med kartofler
Boller i selleri med kartofler er endnu en klassiker, som vi ikke ser nogen grund til at ændre på.
Varedeklaration
4.Karrykål med kokos, ris og grisekød
Denne ret er orientalsk inspireret. Groftsnittet hvidkål og hakket grisekød tilberedt med karry, spidskommen og kokosmælk. Serveret med basmatiris. spis gerne lidt chutney, relish eller lignende til retten.
Varedeklaration
5.Sensommergryde med masser af grønsager og lidt kød
Dejlig let sensommergryde med masser af nyhøstede grønsager, og serveret med kartoffelmos
Varedeklaration
6.Frikadeller med grønkålssauce og kartofler
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med grønkålssauce, kartofler og grønsager
Varedeklaration
7.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
8.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
9.Dampet fisk med hvidvinssauce og grønsager
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og et grønsagstilbehør.
Varedeklaration
10.Spinat lasagne
11.Grønkålssuppe med bacon og grovbolle
Grønkålssuppe er en rigtig vinterret - god og fyldig suppe kogt på grisefond, og med masser af suppeurter og ristet bacon. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
12.Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Mangofromage