Uge 31 2019
UGEMENU - Uge 31 2019

HALKÆR-KASSEN
1.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
2.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
3.Carapulka med ris
Spansk Gullash med grisekød, champignon, paprika og karry. Retten serverer vi med basmatiris.
Varedeklaration
4.Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
5.Frikadeller med stuvet spidskål
Når sommeren er på sit højeste og det bugner med friske nye spidskål, så er det sæson for frikadeller med stuvet spidskål - en rigtig sommerklassiker.
Varedeklaration
6.Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt proteinrige røde linser i denne suppe.
Varedeklaration
7.Kyllingebryst med rabarber, ris og grønsager
Det er en god idé at stege kyllingebryst sammen med sæsonens rabarber. I denne ret er der også brugt rød karry, og kyllingen er kogt færdig i ovnen i den stærke og syrlige flødesauce. Serveret med ris og grønsager.
Varedeklaration
8.Syltede rødløg – ugens gave
VEGETAR-KASSEN
1.Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
2.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
3.Porretærte
Til vores madtærter anvender vi altid ølandshvede fra Nordjyske Aurion, der formaler mel af hele korn på stenkværn, så alle kornets næringsstoffer er i melet - det giver en rigtig god smagfuld og mættende tærtebund. Herpå friske porrer som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. blomkål og ærter.
Varedeklaration
4.Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
5.Sødkartoffelbøf med perlebyg og stegte grønsager
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med mættende perlebyg vendt med tomat-chilisauce, og blandede stegte grønsager
Varedeklaration
6.Syltede rødløg – ugens gave
GRØNT + FISK KASSEN
1.Porretærte
Til vores madtærter anvender vi altid ølandshvede fra Nordjyske Aurion, der formaler mel af hele korn på stenkværn, så alle kornets næringsstoffer er i melet - det giver en rigtig god smagfuld og mættende tærtebund. Herpå friske porrer som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. blomkål og ærter.
Varedeklaration
2.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
4.Fiskefilet med persillesovs, kartofler og grønsager
Klassisk paneret fiskefilet (som regel rødspætte) som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Porretærte
Til vores madtærter anvender vi altid ølandshvede fra Nordjyske Aurion, der formaler mel af hele korn på stenkværn, så alle kornets næringsstoffer er i melet - det giver en rigtig god smagfuld og mættende tærtebund. Herpå friske porrer som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. blomkål og ærter.
Varedeklaration
2.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
3.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
4.Fiskefilet med persillesovs, kartofler og grønsager
Klassisk paneret fiskefilet (som regel rødspætte) som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
5.Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
6.Kyllingebryst med rabarber, ris og grønsager
Det er en god idé at stege kyllingebryst sammen med sæsonens rabarber. I denne ret er der også brugt rød karry, og kyllingen er kogt færdig i ovnen i den stærke og syrlige flødesauce. Serveret med ris og grønsager.
Varedeklaration
7.Syltede rødløg – ugens gave
PENSIONIST-KASSEN
1.Frikadeller med stuvet spidskål
Når sommeren er på sit højeste og det bugner med friske nye spidskål, så er det sæson for frikadeller med stuvet spidskål - en rigtig sommerklassiker.
Varedeklaration
2.Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
3.Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
4.Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
5.Mini kødboller i tomatsauce med pasta
Endnu en variation af den klassiske italienske ret: pasta, kødboller og tomatsauce. Denne gang er kødbollerne af oksefars og med salattern i farsen. Tomatsaucen er god og kraftig.
Varedeklaration
6.Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
7.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
8.Stegt fisk med estragonsauce og grønsager
Ugens friskfangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og grønsager
Varedeklaration
9.Porre-kartoffelsuppe med grovbolle
Porre-kartoffelsuppe er en god og nærende suppe, som er kogt på grisefond og med ristet bacon i. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Brownie
Den tunge amerikanske brownie har vi taget til os her i landet - det er også en rigtig dejlig kage
Varedeklaration
2.Mango sorbét
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.