Ugemenuer
Her kan du se Halkær Ådals ugemenuer
Halkær Ådal leverer kvalitetsmad af lokale økologiske råvarer lige til døren – fra bonde til bord. Du skal ikke selv tilberede maden – det har kyndige hænder gjort for dig. Det eneste, der kræves af dig er at du varmer retten – så er der serveret.
Travlhed behøver ikke betyde at man skal gå på kompromis med sine værdier, derfor har Halkær Ådal udviklet færdiglavede fryseretter og samlet dem i måltidskasser, som leveres til din dør. Det unikke ved dette koncept er, at alt er 100% økologisk, og kommer fra lokale økologiske leverandører som lægger vægt på dyrevelfærd og naturlighed. Du får hjemmelavet mad af den bedste kvalitet, hvor næringsværdien er høj, og det er etikken også.
Det skal være nemt, men godt.
Du vælger blot hvor mange måltider du ønsker, antal dage, samt hvilken type kasse du ønsker. Du placerer din bestilling – og så får du din aftensmad leveret lige til døren, uden at gå på kompromis hverken med dine værdier eller din tid.
Uge 32 2022
UGEMENU - Uge 32 2022

HALKÆR KASSEN
Krydrede oksekødboller med grov mos
På en inspireret dag slap Edith heldigt fra at komponere denne ret hvor oksefarsen bliver krydret godt , og stegt til kødboller. Kalvefond koges ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
Nakkekotelet i tomatsauce
Lækre ølmarinerede nakkekoteletter i en kraftig tomat-rodfrugtsauce. Hertil kartofler
Varedeklaration
Farseret courgette med oksekød, kartofler og tomatsauce
Når der kommer farseret courgette på menuen, så er det helt sikkert højsommer. En klassiker fra Karolines kogebog - med tomatsauce og kartofler.
Varedeklaration
Tomatsuppe med grovbolle
Når sommeren bugner af solmodne tomater, så er det tid for tomatsuppe. Vi bruger friske tomater til denne tomatsuppe - et let og godt sommermåltid med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer - også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
Syltede agurker – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Sommerens agurker er syltet med dild, og smager dejligt til et stort udvalg af måltider - hakkebøf, kyllingeretter, hvidkålsdeller, bønnepostej, nakkesteg med meget mere.
Varedeklaration
VEGETAR KASSEN
Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
Fyldt courgette med tomatsauce
Denne vegetarret er fyldt med sol og sommer, hvor courgetterne vælter frem i hobetal, og smager super godt. En rigtig dejlig sommerret.
Varedeklaration
Kikærtebøf med spinatsauce
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med kogte kartofler og spinat-flødesauce og grønsager.
Varedeklaration
Sødkartoffelbøf med pasta og tomatsauce
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med fuldkornspasta, tomatsauce og grønsager - f.eks. en sauté af sommergrønsager, men det kan også være et andet godt grønsagstilbehør
Varedeklaration
Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
Cremet gulerodssuppe - vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Nøddepostej med flødekartofler og grønsager
Nøddepostej er en rigtig søndagsret - her er den serveret med flødekartofler, og blandede grove grønsager.
Varedeklaration
Løgpostej med bulgur i tomat-chili sauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de grov bulgur der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil grønsager med bid i.
Varedeklaration
Grønsagsragout med fuldkornspasta
Ragout med groftskårne grønsager (bl.a. champignon og fennikel), tomat og linser. Serveret med mættende fuldkornspasta
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Syltede agurker – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Sommerens agurker er syltet med dild, og smager dejligt til et stort udvalg af måltider - hakkebøf, kyllingeretter, hvidkålsdeller, bønnepostej, nakkesteg med meget mere.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Fyldt courgette med tomatsauce
Denne vegetarret er fyldt med sol og sommer, hvor courgetterne vælter frem i hobetal, og smager super godt. En rigtig dejlig sommerret.
Varedeklaration
Kikærtebøf med spinatsauce
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med kogte kartofler og spinat-flødesauce og grønsager.
Varedeklaration
Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
Sødkartoffelbøf med pasta og tomatsauce
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med fuldkornspasta, tomatsauce og grønsager - f.eks. en sauté af sommergrønsager, men det kan også være et andet godt grønsagstilbehør
Varedeklaration
Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Løgpostej med bulgur i tomat-chili sauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de grov bulgur der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil grønsager med bid i.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Rød peber relish – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Dejligt surt-sødt tilbehør til f.eks. kikærtegryde, asiatisk kylling med meget mere. Også godt på et stykke smørrebrød
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL KASSEN
Kyllingelår med ris og paprikasauce
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Efter min mening smager lårkødet på kyllingen bedst, og til dette måltid har vi krydret lårene med paprika, og kreeret en god paprikasauce dertil og serverer dette med ris og honningstegt porre/gulerod.
Varedeklaration
Fyldt courgette med tomatsauce
Denne vegetarret er fyldt med sol og sommer, hvor courgetterne vælter frem i hobetal, og smager super godt. En rigtig dejlig sommerret.
Varedeklaration
Kikærtebøf med spinatsauce
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med kogte kartofler og spinat-flødesauce og grønsager.
Varedeklaration
Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
Sødkartoffelbøf med pasta og tomatsauce
Sødkartoffelbøffer med god skorpe, serveret med fuldkornspasta, tomatsauce og grønsager - f.eks. en sauté af sommergrønsager, men det kan også være et andet godt grønsagstilbehør
Varedeklaration
Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Kyllingedeller med gul mos, lys sauce og grønsager
Vores kyllingedeller indeholder mindst 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med frysetørret basilikum. Her er dellerne serveret med en gul kartoffelmos, lys sauce og grønsager.
Varedeklaration
Løgpostej med bulgur i tomat-chili sauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de grov bulgur der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil grønsager med bid i.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Rød peber relish – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Dejligt surt-sødt tilbehør til f.eks. kikærtegryde, asiatisk kylling med meget mere. Også godt på et stykke smørrebrød
Varedeklaration
PENSIONIST KASSEN
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. De rå porrer snittes i skiver og dampes let i ovnen, inden de blandes i farsen og steges til de store porresnitter. Pandeafkoget bruges sammen med vores egen gode fond til den flødesauce som porresnitterne serveres i. Hertil serverer vi kartofler og grønsager.
Varedeklaration
Frikadeller med persillesauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
Frikadeller med løgsauce og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med løgsauce, kartofler og glaserede rødbeder. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
Farseret courgette med oksekød, kartofler og tomatsauce
Når der kommer farseret courgette på menuen, så er det helt sikkert højsommer. En klassiker fra Karolines kogebog - med tomatsauce og kartofler.
Varedeklaration
Krydrede oksekødboller med grov mos
På en inspireret dag slap Edith heldigt fra at komponere denne ret hvor oksefarsen bliver krydret godt , og stegt til kødboller. Kalvefond koges ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
Stegt fisk med estragonsauce og sauté
Ugens friskefangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og en sauté af sommerens friske grønsager
Varedeklaration
Cremet gulerodssuppe - vegetar. Med grovbolle
Cremet vegetarisk suppe med gulerødder og lidt knas af ristede græskarkerner. Serveres med grovbolle til
Rødbedesuppe med grovbolle
Flot rød suppe med bl.a. rødbeder, hvidkål og vesterhavsost. Naturligvis på vores hjemmekogte urtefond. Suppen serveres med en hjemmebagt grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
Hindbærfromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Hindbærfromage er en dejlig variation, som de fleste vil blive begejstrede for. Vi koger og purérer selv hindbærrene til denne fromage.
Varedeklaration
Lavendelis med krokant
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 33 2022
UGEMENU - Uge 33 2022

HALKÆR KASSEN
Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
Carapulka med ris
Spansk Gullash med grisekød, champignon, paprika og karry. Retten serverer vi med basmatiris.
Varedeklaration
Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
Fiskefilet med persillesovs, kartofler og grønsager
Klassisk paneret fiskefilet (som regel rødspætte) som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. De rå porrer snittes i skiver og dampes let i ovnen, inden de blandes i farsen og steges til de store porresnitter. Pandeafkoget bruges sammen med vores egen gode fond til den flødesauce som porresnitterne serveres i. Hertil serverer vi kartofler og grønsager.
Varedeklaration
Thai red curry med ris
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Thai red curry er en klassisk velkrydret Thai-ret med ris til. Da der bruges u-økologisk fiskesauce (fiskesauce findes ikke i økologisk version) som smagsgiver har retten ikke det røde Ø-mærke, selvom alle øvrige ingredienser er økologiske.
Varedeklaration
Orientalsk suppe med kyllingkød og grovbolle
Til vores orientalske suppe bruges andefond eller kyllingefond, og den orientalske krydring er med bl.a. ingefær og limeblade. I suppen er der urter og bidder af kyllingekød.
Varedeklaration
Farseret courgette med oksekød, kartofler og tomatsauce
Når der kommer farseret courgette på menuen, så er det helt sikkert højsommer. En klassiker fra Karolines kogebog - med tomatsauce og kartofler.
Varedeklaration
Braiseret gris med kartofler
En af vores egne opskrifter, hvor grisekødet braisserer i en sur-sød sauce med fond, grønsager, æbler, sennep, æbleeddike, sukker og til sidst tilsættes revet peberrod. Vi serverer gryderetten med kartoffelbåde
Varedeklaration
Tomat-æble chutney – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Chutney er et sødt, surt og stærkt tilbehør som egner sig rigtig godt til især asiatisk mad, men det klær også mange klassiske danske måltider.
Varedeklaration
VEGETAR KASSEN
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Gulerodsdeller med persillesovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
Kikærtebøf med gul mos, estragonsauce og grønsager
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med gul kartoffelmos, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og f.eks en sauté af årstidens grønsager.
Varedeklaration
Brændende kærlighed - vegetar
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske brændende kærlighed, hvor der er brugt røget tofu sammen med masser af stegte løg. Selvfølgelig med rødbeder til.
Varedeklaration
Grønkålsrisotto med grovbolle
Den klassiske spanske risotto er her tilberedt med bl.a. masser af grønkål og hasselnødder. Hertil en grovbolle
Varedeklaration
Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra friske champignon, gulerødder og selleri, fyldighed fra tomatpuré og fløde og smag fra laurbærblade, ribssaft og soja. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
Tomatsuppe med grovbolle
Når sommeren bugner af solmodne tomater, så er det tid for tomatsuppe. Vi bruger friske tomater til denne tomatsuppe - et let og godt sommermåltid med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Fyldt courgette med tomatsauce
Denne vegetarret er fyldt med sol og sommer, hvor courgetterne vælter frem i hobetal, og smager super godt. En rigtig dejlig sommerret.
Varedeklaration
Tomat-æble chutney – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Chutney er et sødt, surt og stærkt tilbehør som egner sig rigtig godt til især asiatisk mad, men det klær også mange klassiske danske måltider.
Varedeklaration
GRØNT + FISK KASSEN
Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
Fiskefilet med persillesovs, kartofler og grønsager
Klassisk paneret fiskefilet (som regel rødspætte) som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
Gulerodsdeller med persillesovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Stegt fisk med estragonsauce og sauté
Ugens friskefangede stegte fisk serveres med kartofler, estragonsauce (med frisk estragon fra Ediths have) og en sauté af sommerens friske grønsager
Varedeklaration
Dampet mørksej med sennepssauce, kartofler og grønsager
Mørksej dampet med bl.a. fennikel og serveret i en klassisk sennepssauce. hertil kartofler og grønsager
Fyldt courgette med tomatsauce
Denne vegetarret er fyldt med sol og sommer, hvor courgetterne vælter frem i hobetal, og smager super godt. En rigtig dejlig sommerret.
Varedeklaration
Grønsagsragout med fuldkornspasta
Ragout med groftskårne grønsager (bl.a. champignon og fennikel), tomat og linser. Serveret med mættende fuldkornspasta
Varedeklaration
Tomat-æble chutney – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Chutney er et sødt, surt og stærkt tilbehør som egner sig rigtig godt til især asiatisk mad, men det klær også mange klassiske danske måltider.
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL KASSEN
Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Blomkålsdeller med tomatsauce og bønner
Blomkålsdeller er en af Gittes favoritopskrifter - tilberedt af bl.a. rå revne blomkål og kikærter. Her er den serveret sommerligt med tomatsauce, kartoffelbåde og hvidløgsbønner.
Varedeklaration
Fiskefilet med persillesovs, kartofler og grønsager
Klassisk paneret fiskefilet (som regel rødspætte) som vi serverer med kartofler, persillesovs og grønsager.
Varedeklaration
Bønneragout i tomatsauce med bulgur
Der er brugt sorte bønner og store hvide butterbeans sammen med grove grønsager og tomatsauce til denne bønneragout, og der er tilsmagt med hvidvin, æbleeddike og chili, så ragouten er krydret, men den er ikke stærk. Vi synes den smager bedst med bulgur til.
Varedeklaration
Gulerodsdeller med persillesovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
Fyldt courgette med tomatsauce
Denne vegetarret er fyldt med sol og sommer, hvor courgetterne vælter frem i hobetal, og smager super godt. En rigtig dejlig sommerret.
Varedeklaration
Grønsagsragout med fuldkornspasta
Ragout med groftskårne grønsager (bl.a. champignon og fennikel), tomat og linser. Serveret med mættende fuldkornspasta
Varedeklaration
Tomat-æble chutney – tilbehør ved 7 og 10 måltider
Chutney er et sødt, surt og stærkt tilbehør som egner sig rigtig godt til især asiatisk mad, men det klær også mange klassiske danske måltider.
Varedeklaration
PENSIONIST KASSEN
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. De rå porrer snittes i skiver og dampes let i ovnen, inden de blandes i farsen og steges til de store porresnitter. Pandeafkoget bruges sammen med vores egen gode fond til den flødesauce som porresnitterne serveres i. Hertil serverer vi kartofler og grønsager.
Varedeklaration
Frikadeller med persillesauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med persillesauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
Svenske kjøttbullar med sauce, kartofler og grønsager
Danskerne har frikadeller, svenskerne har kjøttbullar. som er små lidt hårdstegte kødboller af grise og kalvekød, serveret i en velkrydret skysauce med fløde og svenske tyttebær i. Hertil serverer vi som oftest kartofler og grønsager. Tilbehøret kan variere.
Varedeklaration
Farseret courgette med oksekød, kartofler og tomatsauce
Når der kommer farseret courgette på menuen, så er det helt sikkert højsommer. En klassiker fra Karolines kogebog - med tomatsauce og kartofler.
Varedeklaration
Krydrede oksekødboller med grov mos
På en inspireret dag slap Edith heldigt fra at komponere denne ret hvor oksefarsen bliver krydret godt , og stegt til kødboller. Kalvefond koges ned til en kraftig sky sammen med balsamicoeddike og bliver til en meget velsmagende flødesauce. Hertil en grov kartoffelmos af kartofler og kålrabi og med grønne ærter til.
Varedeklaration
Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
Lakselasagne
Laks er fyldt med vigtige flerumættede fedtsyrer. Nyd den i denne lasagne med laks, spinat og tomatsovs.
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Tomatsuppe med grovbolle
Når sommeren bugner af solmodne tomater, så er det tid for tomatsuppe. Vi bruger friske tomater til denne tomatsuppe - et let og godt sommermåltid med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Asiatisk grønsagssuppe med grovbolle
Vegansk blendet suppe med masser af grønsager, kokosmælk og krydret med bl.a. citrongræs og ingefær. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
Rabarberkage
Kirsebærfromage med flødeskum
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Kirsebærfromage er en dejlig variation, som de fleste vil blive begejstrede for. Vi koger og purérer selv kirsebærrene til denne fromage.
Varedeklaration