Ugemenuer
Her kan du se Halkær Ådals ugemenuer
Halkær Ådal leverer kvalitetsmad af lokale økologiske råvarer lige til døren – fra bonde til bord. Du skal ikke selv tilberede maden – det har kyndige hænder gjort for dig. Det eneste, der kræves af dig er at du varmer retten – så er der serveret.
Travlhed behøver ikke betyde at man skal gå på kompromis med sine værdier, derfor har Halkær Ådal udviklet færdiglavede fryseretter og samlet dem i måltidskasser, som leveres til din dør. Det unikke ved dette koncept er, at alt er 100% økologisk, og kommer fra lokale økologiske leverandører som lægger vægt på dyrevelfærd og naturlighed. Du får hjemmelavet mad af den bedste kvalitet, hvor næringsværdien er høj, og det er etikken også.
Det skal være nemt, men godt.
Du vælger blot hvor mange måltider du ønsker, antal dage, samt hvilken type kasse du ønsker. Du placerer din bestilling – og så får du din aftensmad leveret lige til døren, uden at gå på kompromis hverken med dine værdier eller din tid.
Uge 9 2021


HALKÆR KASSEN
Kyllingedeller med bulgur og jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
Boeuf Bourgignon med kartoffelbåde
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Denne klassiske franske gryderet tilbereder vi med oksetern, rødvin, champignon m.m. og serverer med kartoffelbåde.
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. De rå porrer snittes i skiver og dampes let i ovnen, inden de blandes i farsen og steges til de store porresnitter. Pandeafkoget bruges sammen med vores egen gode fond til den flødesauce som porresnitterne serveres i. Hertil serverer vi kartofler og grønsager.
Varedeklaration
Orientalsk suppe med kyllingkød og grovbolle
Til vores orientalske suppe bruges andefond eller kyllingefond, og den orientalske krydring er med bl.a. ingefær og limeblade. I suppen er der urter og bidder af kyllingekød.
Varedeklaration
Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
Braiseret gris med kartofler
En af vores egne opskrifter, hvor grisekødet braisserer i en sur-sød sauce med fond, grønsager, æbler, sennep, æbleeddike, sukker og til sidst tilsættes revet peberrod. Vi serverer gryderetten med kartoffelbåde
Varedeklaration
Gulerods relish
VEGETAR KASSEN
Selleribøf med stuvet hvidkål
Selleribøf af revne selleri og med ost rørt i farsen. Hertil helt klassisk stuvet hvidkål
Varedeklaration
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Minestronesuppe med grovbolle
Vi har valgt at lave en vegetarisk udgave af den klassiske minestronesuppe. Suppen er fyldt med gode grønsager, og med den tilhørende grovbolle er det et godt og mættende måltid.
Varedeklaration
Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
Linsegryde med blomkål
En god og nærende gryderet med både linser og kikærter, velkrydret med bl.a. chili uden at være decideret stærk. Serveres typisk med blomkål, men der kan også være en anden grønsag dertil
Varedeklaration
Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
Gulerods relish
GRØNT + FISK KASSEN
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Stegt fisk med kartofler, purløgssauce og grønsager
Ugens friske fisk har vi stegt på panden, og serverer den med kartofler, purløgssauce og grønsager.
Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL KASSEN
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Stegt fisk med kartofler, purløgssauce og grønsager
Ugens friske fisk har vi stegt på panden, og serverer den med kartofler, purløgssauce og grønsager.
Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
Selleribøf med stuvet hvidkål
Selleribøf af revne selleri og med ost rørt i farsen. Hertil helt klassisk stuvet hvidkål
Varedeklaration
Kyllingedeller med bulgur og jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
Gulerods relish
PENSIONIST KASSEN
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Frikadeller med stuvet hvidkål
Hvidkål er en af vinterens rigtig gode grønsager, og frikadeller med stuvet hvidkål er da også en rigtig klassiker i det danske køkken. Vi laver retten fra bunden - snitter hvidkålen groft og koger den i mindst mulig vand, som vi bruger til den opbagte sauce sammen med mælk, fløde og muskatnød.
Varedeklaration
Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer - også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og grønsager
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres her med kartoffelbåde, porresauce og stegte rodfrugter. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Stegt sild med løgsauce, kartofler og grønsager
Sild er en af de sunde fede fisk. Vi serverer den som stegt sild med kartofler, løgsauce og dertil stegte rodfrugter. Der kan vælges at servere et andet tilbehør.
Varedeklaration
Broccolisuppe med grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og proteinberiget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Cremesuppe med grovbolle
Nærende rodfrugter - pastinak, selleri, persillerod er sammen med løg og porrer basis i denne kraftige og velkrydrede vegetariske cremesuppe. Der er også brugt røde linser i denne suppe, så derfor er proteinindholdet relativt højt. Suppen leveres med tilhørende grovbolle.
Varedeklaration
Ugens Desserter
Gulerodskage med flødeostcreme
En gulerodskage bliver nu en gang bedst når den toppes med flødeostcreme smagt til med citron
Varedeklaration
Hindbær-havtorn flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 10 2021


HALKÆR KASSEN
Millionbøf med kartoffelmos
Til vores måltider med oksekød kommer kødet fra nordjyske ungdyr (under 4 år). Millionbøf er en rigtig dansk klassiker. Vi kommer både oksefars og revne grønsager i saucen, så smagen er rigtig god. Hertil skal selvfølgelig serveres kartoffelmos og rødbeder.
Varedeklaration
Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
Forloren hare med kartofler, haresovs og grønsager
Farsen røres af grisekød og kalvekød, og formes til store farsbrød der beklædes grundigt med bacon, og steges i mælk og fond i ovnen. Stegeskyen bruges til den gode haresauce der får smag fra bacon, ribssaft og blåskimmelost. Hertil serverer vi kartofler og grønsager
Varedeklaration
Kotelet i fad med kartofler
Koteletter er meget velsmagende når de tilberedes rigtigt - ellers kan det blive en tør fornøjelse. Den sikreste måde at undgå tørre koteletter er at brune dem kortvarigt på panden ved god varme, og så lade dem blive langsomt møre i fadsovsen - så sådan tilbereder vi vores fadkoteletter. Vi serverer dem med kartofler til, og der er godt med grønsager i fadsovsen.
Varedeklaration
Broccolisuppe med grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og proteinberiget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
Syltede rødbeder
Gode danske syltede rødbeder - på leverpostejmaden, til deller og bøffer både med og uden kød og til de fleste klassiske danske måltider.
Varedeklaration
VEGETAR KASSEN
Gulerodsdeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, friske champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
Chili sin carne med ris
Vi har lavet en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne - kødet er erstattet med grønsager og lidt flere bønner. Man får varmen når man spiser denne chili sin carne, men den er ikke brændende krydret.
Varedeklaration
Løgpostej med perlebyg
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de nærende perlebyg der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil stegte rodfrugter, hvor sammensætningen varierer med årstiden og varelageret.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Jordskokkesuppe med grovbolle
Blød og cremet vegetarisk suppe med jordskokker. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Kikærtebøf med spinatsauce
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med kogte kartofler og spinat-flødesauce og grønsager.
Varedeklaration
Gulerods relish
GRØNT + FISK KASSEN
Gulerodsdeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
Løgpostej med perlebyg
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de nærende perlebyg der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil stegte rodfrugter, hvor sammensætningen varierer med årstiden og varelageret.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
GRØNT + FISK + FUGL KASSEN
Gulerodsdeller med persillesovs, kartofler og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os - med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, persillesovs og stegte rodfrugter der varierer med årstiden. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
Løgpostej med perlebyg
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med de nærende perlebyg der er blandet med hjemmelavet tomat-chilisauce. Hertil stegte rodfrugter, hvor sammensætningen varierer med årstiden og varelageret.
Varedeklaration
Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, friske champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
Syltede rødbeder
Gode danske syltede rødbeder - på leverpostejmaden, til deller og bøffer både med og uden kød og til de fleste klassiske danske måltider.
Varedeklaration
PENSIONIST KASSEN
Farseret porresnitte m. flødesauce, kartofler og grønsager
Dette er vores bud på Farseret porre. De rå porrer snittes i skiver og dampes let i ovnen, inden de blandes i farsen og steges til de store porresnitter. Pandeafkoget bruges sammen med vores egen gode fond til den flødesauce som porresnitterne serveres i. Hertil serverer vi kartofler og grønsager.
Varedeklaration
Frikadeller med brun sauce, kartofler og grønsager
Nationalretten frikadeller kan serveres i et utal af variationer - her med brun sauce, kartofler og stegte rodfrugter. Der kan være serveret en anden grønsag dertil.
Varedeklaration
Pasta bolognese
Italiensk klassiker som danskerne har taget til sig i mange forskellige variationer. Vi laver bolognesesaucen på grisefars og forskellige grønsager samt selvfølgelig de uundværlige tomater, og med revet ost på toppen.
Varedeklaration
Karbonade med grønærter og kartofler
En af de gode klassikere som smager af sol og sommer - også når vi serverer det midt om vinteren.
Varedeklaration
Boller i karry med ris og selleri
Boller i karry med ris er en rigtig klassiker, som vi har givet vores helt eget præg med stegt selleri og en skive æble dertil.
Varedeklaration
Oksefarsbrød med ris og tomatsauce
Vores bud på et oksefarsbrød er en fast oksefars med masser af revet pastinak blandet i, og serveret med tomat-flødesauce, ris og blandede grønsager.
Varedeklaration
Hakkebøf med bløde løg, kartofler og sauce
Bøffen formes og steges på panden. Løgene pilles, snittes og steges bløde på panden - og panden bliver kogt af, så al smagen kommer med i saucen. Vi serverer bøffen med bløde løg, kartofler og smørstegte bønner.
Varedeklaration
Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og grønsager
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres her med kartoffelbåde, porresauce og stegte rodfrugter. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (rødfisk, kulmule, torsk ....), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
Stegt sild med løgsauce, kartofler og grønsager
Sild er en af de sunde fede fisk. Vi serverer den som stegt sild med kartofler, løgsauce og dertil stegte rodfrugter. Der kan vælges at servere et andet tilbehør.
Varedeklaration
Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
Broccolisuppe med grovbolle
En god suppe sprængfyldt med sunde og nærende grønsager, og proteinberiget med ost. Suppen leveres med tilhørende grovbolle
Varedeklaration
Ugens Desserter
Appelsinfromage
Fromage kan laves i et væld af dejlige variationer. Appelsinfromage er et godt bud på en variation
Varedeklaration
Blåbær flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.