GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
- måltidskasse i abonnement med færdiglavede fiske-, kyllinge- og vegetariske måltider
En økologisk måltidskasse der indeholder et godt udvalg af vegetariske måltider, samt måltider med fisk og fjerkræ (næsten altid kylling). Alle vores måltider er lavet fra bunden af økologiske og, så vidt muligt, lokale råvarer. Vi bruger friskfanget fisk i vores fiskeretter, fremfor økologiske, ellers er alt andet vi laver økologisk.
Fisken køber vi hos Hanstholm Fisk og Skaldyr, som køber bæredygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylder verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
Vi bruger ikke unødvendige tilsætningsstoffer i nogen af vores måltider, og udvikler alle måltider med hensyn til kostrådene. Da vores måltider er frosne, har de en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato. Så de behøves ikke spises, med det samme, efter levering.
Du har mulighed for at vælge mellem 5, 7 eller 10 måltider – hvor prisen per måltid bliver lavere efter som antal måltider stiger. Du vælger også til hvor mange personer måltidskassen skal være, og om du vil tilføje nogle økologiske desserter til din levering.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Vi leverer helt til din dør i hele landet, undtagen ikke bro-faste øer.
Økologisk måltidskasse med fisk og kylling
En økologisk måltidskasse med fisk og kylling, samt vegetariske/veganske måltider.
Sådan er Grønt+Fisk+Fugl kassen sammensat
Vi gør os umage, for at sammensætte en ugemenu med stor variation, både hvad angår smag og konsistens.
Når vi sammensætter menuerne til Grønt+Fisk+Fugl kassen, har vi følgende retningslinjer til en fuld menu på 10 måltider:
- Der skal være måltider med fisk
- Der skal være måltider med kylling (nogle gange er der and i måltidskasserne)
- Der skal være både gryderetter, måltider med postej, bøffer eller deller, og retter med hele kødudskæringer og fiskestykker.
- Der skal være mindst ét måltid der afviger fra ovenstående – f.eks. lasagne, grønsagstærte, risotto osv.
- Der skal være mindst ét måltid der er noget særligt (en søndagsret) – kyllingelår i paprikasauce, farseret courgette, fyldt aubergine, hvidvinsdampet fisk, hvidfisk med grøn urtesauce osv.
- Max én suppe
- Generelt god variation
- ikke for mange kartofler, måltiderne må ikke ligne hinanden, varierende tilbehør (kartofler, ris, perlebyg, risnudler, quinoa, bulgur, fuldkornspasta …)
Der er ny menu hver uge, dog kan en enkelt fiskeret godt være den samme som ugen før. Efter 3 uger kan der være at del af måltiderne på menuen igen. Der kan også ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Portionsstørrelser
Alle vores måltider er pakket i portionsstørrelser, svarende til hvad en voksen gennemsnitsperson spiser. Vores måltider indeholder typisk 2300 kJ, men aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit kan du evt. supplere dine måltider med lidt brød eller salat. Er du småtspisende, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider, mht. nærings indhold, HER.
Desserter
Vælger du 2 desserter pr. person, får du de to desserter som står på ugemenuen.
Vælger du 5 desserter pr. person, får du leveret en dessertæske sammen med dine måltider. Dessertæskens indhold skiftes jævnligt ud, og den indeholder altid: To bægre gourmetis fra Skarø Is, en hjemmelavet fromage og 2 hjemmelavede kager m/u flødeskum. Præcis hvilke smage/varianter du får, finder du ud af, når du modtager din måltidskasse.
Vælger du 7 desserter pr. person, får du en dessertæske + de to desserter, der står på ugemenuen.
Levering
Måltidskassen bliver leveret af Xpressen tirsdag eller onsdag mellem 7-18, du vælger selv hvilken dag du vil få leveret. Du behøver ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os hvor du vil have at vi stiller kassen, og vi giver beskeden videre til fragtmanden.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
OBS!
For at få leveret tirsdag, bestil senest kl. 21 onsdag ugen før.
For at få leveret onsdag, bestil senest kl. 21 torsdag ugen før.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Råvarer skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
- Nyskrællede grønsager køber vi af Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
- Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske.
- Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
- Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger, som er næsten vores nabo
- Vi får vores fisk fra Hanstholm Fisk og Skaldyr. De opkøber friskfangede og bæredygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylde verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed, og opretholder ressourcer for fremtidige generationer. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt levering af Grønt Fisk Fugl kassen under PRØVEKASSER eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille din økologiske måltidskasse i abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
Uge 15 2025
UGEMENU – Uge 15 2025

GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Appelsinmarineret kyllingebryst med appelsinsauce, kartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Der skal bruges rigtige appelsiner og revet appelsinskal til denne kyllingeret, som vi serverer med appelsinsauce, kartofler og sur-søde grønsager.
Varedeklaration
2.Indisk gryderet med basmatiris
Denne indisk inspirerede gryderet er velkrydret, men ikke stærkt krydret. Hertil giver vi basmatiris. Retten er glutenfri, mælkefri og vegansk.
Varedeklaration
3.Spinattærte med soltørrede tomater
En meget smagfuld og mættende tærte med spinat, soltørrede tomater, hytteost og blåskimmelost.
Varedeklaration
4.Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
5.Shepherds Pie, vegetar
Vores vegetariske version af Shepherds Pie – en god sauce med de delikate belugalinser, og en blød mos på toppen og med et drys parmesanost
Varedeklaration
6.Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. Serveret med ris.
Varedeklaration
7.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
8.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
9.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
10.Kikærtegryde med grønsager
En god og fyldig gryderet med kikærter og bulgur. Serveres med grønsager til
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Jordbærfromage
2.Bønnebrownie med kakaoflødeskum
Dejlig svampet brownie med dadler, sorte bønner, mandler og chokolade. Pyntet med kakaoflødeskum
Varedeklaration
Uge 16 2025
UGEMENU – Uge 16 2025

GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og bagte løg
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres med kartofler, porresauce og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
2.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
3.Løgpostej med champignonsauce
Denne svampede og velkrydrede løgpostej serverer vi med kartofler og en cremet champignonsauce
Varedeklaration
4.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
5.Indbagt vegetarisk steg med sødkartoffelmos
Denne dejlige steg er oplagt til nytårsmenuen. Butterdej med fyld af bl.a. champignon, valnødder svesker. Hertil sødkartoffelmos med nøddecrunch og rødvinssauce med champignon i. Et virkelig festligt måltid.
Varedeklaration
6.Selleribøf med stuvet hvidkål
Selleribøf af revne selleri og med ost rørt i farsen. Hertil helt klassisk stuvet hvidkål
Varedeklaration
7.Fiskesuppe med grovbolle
Vi koger naturligvis selv den fond vi bruger til fiskesuppen. Heri koger vi grønsagerne og blender dem. Fiskestykkerne i suppen er de faste og saftige torskekæber, som kun lige akkurat er gennemvarmet i vores tilberedning.
Varedeklaration
8.Appelsinmarineret kyllingebryst med appelsinsauce, kartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Der skal bruges rigtige appelsiner og revet appelsinskal til denne kyllingeret, som vi serverer med appelsinsauce, kartofler og sur-søde grønsager.
Varedeklaration
9.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
10.Paella med cashewnødder
Til vores vegetariske paella bruger vi brune ris, champignon og godt med cashewnødder.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Citronfromage med flødeskum
Citronfromage er en rigtig klassiker, og vi har ikke ændret på den klassiske opskrift
Varedeklaration
2.Saltkaramel flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 17 2025
UGEMENU – Uge 17 2025

GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Appelsinmarineret kyllingebryst med appelsinsauce, kartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Der skal bruges rigtige appelsiner og revet appelsinskal til denne kyllingeret, som vi serverer med appelsinsauce, kartofler og sur-søde grønsager.
Varedeklaration
2.Grønne boller i tomatsauce med ramsløg og perlespelt
I dette måltid er der rigtig fråset med de friskplukkede ramsløg fra Halkær. Du finder dem både i de grønne boller og i tomatsaucen. Serveres med perlespelt
Varedeklaration
3.Kikærtebøf med spinatsauce
Hjemmelavede kikærtebøffer serveret med kogte kartofler og spinat-flødesauce og grønsager.
Varedeklaration
4.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
5.Grønsagsterrine med Romescosauce
Som et nyt måltid i sortimentet præsenterer vi en farverig grønsagsterrine, på en bund af smagfuld romescosauce med både mandler og nødder. Måltidet er en god proteinkilde
Varedeklaration
6.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os – med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
7.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
8.Kyllingefarsbrød med porresauce, kartofler og bagte løg
Kyllingkødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingefarsbrød er med bl.a. rød peber, og serveres med kartofler, porresauce og honningbagte løg. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
9.Marokkansk tagine med perlebyg
Marokkansk mad er fyldt med varme krydderier, men det er ikke stærk mad, og det gælder også denne smagfulde tagine, med masser af aubergine og bidder af ærteprotein.
Varedeklaration
10.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Svesketrifli
Svesketrifli med dejlig hjemmelavet triflicreme, makrondrys og flødeskum
Varedeklaration
2.Vanille flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nemt og lækkert.
1. Vælg den løsning, der bedst passer dine behov.
- Du kan bestille en økologisk måltidskasse i abonnement, hvor du selv bestemmer hvor mange personer kassen skal være til, og hvor ofte du vil have den leveret.
- Du kan lave enkelt køb af en prøvekasse. Du kan bestille så mange prøvekasser du har lyst til, men disse leveres blot efter bestilling og er derfor ikke en del af vores abonnementsordning.
- Du kan også samle din helt egen måltidskasse med måltider fra vores vælg-selv sortiment, der blot leveres en enkelt gang.
2. Vi tilbereder dine måltider, og portionsanretter.
- Vores dygtige køkkendamer laver det hele fra bunden af omhu og kærlighed. Dvs. at vi f.eks. koger vores eget fond, steger vores bøffer og deller i hånden og bager vores eget brød.
- Vi bruger kun de bedste økologiske råvarer, som købes så lokalt som muligt, og bruger derudover ingen tilsætningsstoffer.
- Måltiderne leveres færdigtilberedte, så det eneste du behøver at gøre er at varme måltidet op.
3. Du modtager din måltidskasse, og varmer måltiderne op.
- Xpressen leverer vores måltidskasser, og kommer tirsdage/onsdage mellem kl. 7-18.
- Du behøver ikke være hjemme for at tage imod din levering. Måltiderne er omhyggeligt pakket i en termokasse med tøris/isblok og kan sagtens holde sig frosne indtil om aftenen på leveringsdagen.
- Leveres i hele landet, med undtagelse af ikke brofaste øer.