GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
- måltidskasse i abonnement med færdiglavede fiske-, kyllinge- og vegetariske måltider
En økologisk måltidskasse der indeholder et godt udvalg af vegetariske måltider, samt måltider med fisk og fjerkræ (næsten altid kylling). Alle vores måltider er lavet fra bunden af økologiske og, så vidt muligt, lokale råvarer. Vi bruger friskfanget fisk i vores fiskeretter, fremfor økologiske, ellers er alt andet vi laver økologisk.
Fisken køber vi hos Hanstholm Fisk og Skaldyr, som køber bæredygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylder verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
Vi bruger ikke unødvendige tilsætningsstoffer i nogen af vores måltider, og udvikler alle måltider med hensyn til kostrådene. Da vores måltider er frosne, har de en naturlig lang holdbarhed på et år fra produktionsdato. Så de behøves ikke spises, med det samme, efter levering.
Du har mulighed for at vælge mellem 5, 7 eller 10 måltider – hvor prisen per måltid bliver lavere efter som antal måltider stiger. Du vælger også til hvor mange personer måltidskassen skal være, og om du vil tilføje nogle økologiske desserter til din levering.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Vi leverer helt til din dør i hele landet, undtagen ikke bro-faste øer.
Økologisk måltidskasse med fisk og kylling
En økologisk måltidskasse med fisk og kylling, samt vegetariske/veganske måltider.
Sådan er Grønt+Fisk+Fugl kassen sammensat
Vi gør os umage, for at sammensætte en ugemenu med stor variation, både hvad angår smag og konsistens.
Når vi sammensætter menuerne til Grønt+Fisk+Fugl kassen, har vi følgende retningslinjer til en fuld menu på 10 måltider:
- Der skal være måltider med fisk
- Der skal være måltider med kylling (nogle gange er der and i måltidskasserne)
- Der skal være både gryderetter, måltider med postej, bøffer eller deller, og retter med hele kødudskæringer og fiskestykker.
- Der skal være mindst ét måltid der afviger fra ovenstående – f.eks. lasagne, grønsagstærte, risotto osv.
- Der skal være mindst ét måltid der er noget særligt (en søndagsret) – kyllingelår i paprikasauce, farseret courgette, fyldt aubergine, hvidvinsdampet fisk, hvidfisk med grøn urtesauce osv.
- Max én suppe
- Generelt god variation
- ikke for mange kartofler, måltiderne må ikke ligne hinanden, varierende tilbehør (kartofler, ris, perlebyg, risnudler, quinoa, bulgur, fuldkornspasta …)
Der er ny menu hver uge, dog kan en enkelt fiskeret godt være den samme som ugen før. Efter 3 uger kan der være at del af måltiderne på menuen igen. Der kan også ske ændringer af menuen, da et måltid kan blive udsolgt og derfor må skiftes til et tilsvarende måltid.
Vi pakker altid fra toppen af menuen. Dvs. at hvis du vælger f.eks. 5 måltider, får du de 5 første måltider som står på ugemenuen.
Portionsstørrelser
Alle vores måltider er pakket i portionsstørrelser, svarende til hvad en voksen gennemsnitsperson spiser. Vores måltider indeholder typisk 2300 kJ, men aldrig mere end 2700 kJ. Har du en god appetit kan du evt. supplere dine måltider med lidt brød eller salat. Er du småtspisende, kan du sagtens fordele måltidet over to dage. Det har vi flere kunder der gør. Rester opbevares i køleskabet.
Læs mere om hvordan vi udvikler vores måltider, mht. nærings indhold, HER.
Desserter
Vælger du 2 desserter pr. person, får du de to desserter som står på ugemenuen.
Vælger du 5 desserter pr. person, får du leveret en dessertæske sammen med dine måltider. Dessertæskens indhold skiftes jævnligt ud, og den indeholder altid: To bægre gourmetis fra Skarø Is, en hjemmelavet fromage og 2 hjemmelavede kager m/u flødeskum. Præcis hvilke smage/varianter du får, finder du ud af, når du modtager din måltidskasse.
Vælger du 7 desserter pr. person, får du en dessertæske + de to desserter, der står på ugemenuen.
Levering
Måltidskassen bliver leveret af Xpressen tirsdag eller onsdag mellem 7-18, du vælger selv hvilken dag du vil få leveret. Du behøver ikke være hjemme for at modtage kassen – fortæl os hvor du vil have at vi stiller kassen, og vi giver beskeden videre til fragtmanden.
Der kan ske ændringer på forventede leveringsdage, f.eks. omkring helligdage. Hvis det bliver relevant, bliver du gjort opmærksom på dette, inden ændringen træder i kraft.
OBS!
For at få leveret tirsdag, bestil senest kl. 21 onsdag ugen før.
For at få leveret onsdag, bestil senest kl. 21 torsdag ugen før.
Vi vælger lokale leverandører hvor vi kan
Råvarer skal spises der hvor de produceres – det er almindelig sund fornuft, og samtidig er det gavnligt for klimaet.
- Nyskrællede grønsager køber vi af Per Lassen ved Hobro. Han har et tæt samarbejde med lokale landmænd.
- Rå grønsager købes især ved Solhjulet der så vidt muligt bruger danske leverandører, men naturligvis også udenlandske – især europæiske.
- Frosne grønsager køber vi fra svenske Magnihill, der især forarbejder nordiske rodfrugter og bær. De frosne kartoffelbåde er fra Holland, hvor vi har fundet de mest velsmagende.
- Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger, som er næsten vores nabo
- Vi får vores fisk fra Hanstholm Fisk og Skaldyr. De opkøber friskfangede og bæredygtig fisk fra Atlanterhavet på Hanstholm fiskeriauktion. Fiskeriet opfylde verdens mest anerkendte benchmark for bæredygtighed, og opretholder ressourcer for fremtidige generationer. Læs mere om det på deres hjemmeside, HER.
Du kan afprøve kassen
Du kan afprøve en enkelt levering af Grønt Fisk Fugl kassen under PRØVEKASSER eller du kan bestille et abonnement og opnå abonnementsfordele (bl.a gratis levering). Du kan bestille din økologiske måltidskasse i abonnement til levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge.
Læs her om dine fordele som modtager af en måltidskasse fra Halkær Ådal
Uge 40 2025
UGEMENU – Uge 40 2025

GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Ingefær kylling med ris og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Kyllinge brystkød velkrydret med ingefær, citron og tamari, og hertil en god ingefærsauce med kokosmælk, og serveret med kartofler og grønsager med bid i.
Varedeklaration
2.Broccoli-Blomkålsgratin med grønsager
Mild og dejlig gratin med lidt smeltet smør på og serveret med letkrydrede grønsager dertil.
Varedeklaration
3.Vegetarisk Pasta Bolognese
Den klassiske Pasta bolognese er her lavet i en vegetarisk udgave med danskproduceret ærtefars fra Hanegal. Dette måltid har et højt proteinindhold
Varedeklaration
4.Fiskedeller med dildsauce, kartofler og appelsinbagte gulerødder
Vi rører selv farsen og steger fiskedellerne som vi serverer med kartofter, dildsauce og appesinbagte gulerødder
Varedeklaration
5.Indisk Dhal
Klassisk indisk måltid med linser og hvidkål, velkrydret med chili og hvidløg. Leveres med en grovbolle til
Varedeklaration
6.Marokkansk tagine med perlebyg
Marokkansk mad er fyldt med varme krydderier, men det er ikke stærk mad, og det gælder også denne smagfulde tagine, med masser af aubergine og bidder af ærteprotein.
Varedeklaration
7.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
8.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
9.Grønsagspostej med urtepuré og sødkartoffel fritter
Grønsagspostej med nødder i serveret med sødkartoffel fritter og en let urtepuré af broccoli og jordskok.
Varedeklaration
10.Hvidkålsgryde med rødbedebøf
Kål er en af vores sundeste grønsager, som kan tilberedes på rigtig mange nye måder – her har vi brugt hvidkål sammen med bl.a. champignon til en velsmagende gryderet, serveret med rødbedebøf til
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Æblekage med flødeskum
2.Saltkaramel flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Uge 41 2025
UGEMENU – Uge 41 2025

GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kyllingedeller med jordskokkecreme
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Vores kyllingedeller indeholder over 60% kyllingekød, og er bl.a. krydret med basilikum. Kyllingedellerne er serveret med bulgur, jordskokkecreme og grønsager med bid i.
Varedeklaration
2.Gulerodsdeller med græskarsauce og pasta
Store rigatoni pasta er her vendt med en gylden og særdeles velsmagende græskarsauce, af kæmpegræskar fra Ediths egen køkkenhave. Hertil serveres vores gulerodsfrikadeller.
Varedeklaration
3.Vegansk panang curry med ris
Velkrydret thailandsk panang-curry med et drys peanuts. Serveret med ris.
Varedeklaration
4.Dagens fisk med spinat og kartofler
Dagens friskfangede fisk fra Hanstholm fisk og skaldyr (kulmule, kuller, lange, ….), stegt i ovnen og serveret med helbladet spinatsauce og kogte kartofler. Helt enkelt og velsmagende
Varedeklaration
5.Rødbedebøf med jordskokkecreme
Vores egen hjemmelavede rødbedebøf er her serveret med bulgur og jordskokkecreme. Hertil serveres f.eks. bagte græskar som klæder retten meget godt, men der kan også være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
6.Karrygryde med quinoa og mandeldrys
Denne dejlige gryderet er både glutenfri, mælkefri og vegansk. En fyldig gryderet fremstillet med friske grønsager, kokosmælk og mandler, og serveret med quinoa der både er velsmagende og har et højt proteinindhold. Hertil gives for det meste ovnbagte gulerødder.
Varedeklaration
7.Stegt fisk med løgsauce og grønsager
Friskfanget fisk stegt i ovnen, og serveret med kartofler, løgsauce og blandede grønsager med farver og bid.
Varedeklaration
8.Karrykylling med basmatiris
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. I vores bud på en karrykylling supplerer vi kødet med masser af gode rodfrugter. Hertil serverer vi basmatiris.
Varedeklaration
9.Grønsagstærte med marinerede rodfrugter
En nærende og smagfuld tærtebund af groft ølandshvede. Herpå en blanding af bladselleri, løg og porre, som vi svitser af på panden samt tærtefyld af æg, creme fraiche og fløde. Hertil en grøntsag f.eks. marinerede rodfrugter. Om sommeren kommer vi måske lige lidt tomatskiver på denne tærte.
Varedeklaration
10.Grønsagsragout med perlebyg
Ragout med groftskårne grønsager, (bl.a. champignon og fennikel) tomat og linser. Serveret med mættende perlebyg. Her bruger vi nøgenbyg fra Aurion, og den dyrkes bl.a. på Livø.
Varedeklaration
Ugens Desserter
1.Citronfromage med flødeskum
Citronfromage er en rigtig klassiker, og vi har ikke ændret på den klassiske opskrift
Varedeklaration
Uge 42 2025
UGEMENU – Uge 42 2025

GRØNT + FISK + FUGL-KASSEN
1.Kyllingemuffin med flødekartofler og grønsager
Kyllingekødet får vi leveret fra Rokkedahl kyllinger ca 10 minutters kørsel fra os. Lækre kyllingemuffins med pastinak og persille. Hertil flødekartofler og grønsager med bid.
Varedeklaration
2.Grønsagspostej med bønnemix, bulgur og tomat-chilisauce
Grønsagspostej med bl.a. rodfrugter, nødder og karry. Hertil en farvestrålende bønnesalat (bønnemix), samt bulgur der er vendt med vores egen tomat-chili sauce.
Varedeklaration
3.Vegetarisk millionbøf m. kartoffelmos
Denne meget smagfulde gryderet er fyldt med saft og kraft fra champignon, og andre grønsager. Hertil kartoffelmos lavet af hele kartofler og hestebønner for at sikre et tilfredsstillende proteinindhold. Virkelig en ret som vi er stolte af.
Varedeklaration
4.Dampet fisk med hvidvinssauce og grønsager
Friskfanget fisk (ofte kulmule med fint tyndt skind) dampet i ovnen med hvidvin. Hertil hvidvinssauce, kartofler og et grønsagstilbehør.
Varedeklaration
5.Kikærtebøf med ratatouille
Hjemmelavede kikærtebøffer med saftig og velsmagende ratatouille med kidneybønner i
Varedeklaration
6.Gulerodsdeller med løgsovs og grønsager
Gulerodsdellerne er lidt en klassiker for os – med bl.a. rå revne gulerødder, sesamfrø og persille. Her er den serveret helt klassisk med kogte kartofler, løgsovs og glaserede rødbeder. Der kan være valgt et andet grønsagstilbehør
Varedeklaration
7.Hvidfisk i grøn urtesauce med grov mos
Hvidfisk (torsk, lyssej eller lange) serveret i grøn urtesauce med ærter, og hertil en grov mos af kartofler og kålrabi.
Varedeklaration
8.Panang curry m kylling og ris
En af de gode retter fra det Thailandske køkken er denne velkrydrede men milde ret, som er tilsmagt med citrongræs, ingefær og peanutbutter, og serveret med basmatiris
Varedeklaration
9.Pasta med linsesauce
Velkrydret sauce med linser, tomater og kokosmælk serveret med fuldkornspasta. Et godt smagsmættet og vegansk måltid
Varedeklaration
10.Spinat lasagne
Ugens Desserter
1.Svesketrifli
Svesketrifli med dejlig hjemmelavet triflicreme, makrondrys og flødeskum
Varedeklaration
2.Vanille flødeis
Via sin unikke forståelse af naturens ingredienser – som findes i f.eks tang og birketræer – har Is fra Skarø været i stand til at skabe en smagsoplevelse som kun findes i Is fra Skarø.
Sådan fungerer det
Bestil, modtag og varm op. Nemt og lækkert.
1. Vælg den løsning, der bedst passer dine behov.
- Du kan bestille en økologisk måltidskasse i abonnement, hvor du selv bestemmer hvor mange personer kassen skal være til, og hvor ofte du vil have den leveret.
- Du kan lave enkelt køb af en prøvekasse. Du kan bestille så mange prøvekasser du har lyst til, men disse leveres blot efter bestilling og er derfor ikke en del af vores abonnementsordning.
- Du kan også samle din helt egen måltidskasse med måltider fra vores vælg-selv sortiment, der blot leveres en enkelt gang.
2. Vi tilbereder dine måltider, og portionsanretter.
- Vores dygtige køkkendamer laver det hele fra bunden af omhu og kærlighed. Dvs. at vi f.eks. koger vores eget fond, steger vores bøffer og deller i hånden og bager vores eget brød.
- Vi bruger kun de bedste økologiske råvarer, som købes så lokalt som muligt, og bruger derudover ingen tilsætningsstoffer.
- Måltiderne leveres færdigtilberedte, så det eneste du behøver at gøre er at varme måltidet op.
3. Du modtager din måltidskasse, og varmer måltiderne op.
- Xpressen leverer vores måltidskasser, og kommer tirsdage/onsdage mellem kl. 7-18.
- Du behøver ikke være hjemme for at tage imod din levering. Måltiderne er omhyggeligt pakket i en termokasse med tøris/isblok og kan sagtens holde sig frosne indtil om aftenen på leveringsdagen.
- Leveres i hele landet, med undtagelse af ikke brofaste øer.